Fietser gewond bij aanrijding met personenauto

Zwolle – Een 20-jarige Zwollenaar raakte op vrijdagavond 8 maart gewond bij een aanrijding met een personenauto op de kruising Brederostraat en de Wipstrikkerallee. De bestuurder van de personenauto, een 58-jarige plaatsgenoot, zag de fietser vermoedelijk over het hoofd toen hij vanuit de Brederodestraat de Wipstrikkerallee opreed.

De fietser werd met hoofdletsel en een wond aan zijn knie per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Voor wat betreft het fietspad is het kruispunt niet vervelender dan anderen hoor. In tegendeel: fietsers horen daar ten alle tijden voorrang te krijgen.
  Wel moet ik zeggen dat het er soms hectisch aan toe gaat bij dat kruispunt waardoor je als automobilist snel de neiging krijgt om het fietspad niet meer in de gaten gehouden. Veel auto’s schieten net nog even voor een ander langs en daarbij wordt niet altijd rekening gehouden met de fietsers die daar ook nog tussendoor rijden.
  Heel vervelend dus dat het dit keer tot een botsing heeft geleid.
  Hopelijk valt het letsel enigszins mee en is het slachtoffer snel weer op de been.


  Maak melding

 2. De botsing heeft ’s avonds plaats gevonden met nagenoeg geen verkeer op de weg. De automobilist heeft de fietser over het hoofd gezien. Met de fietser gaat het het goed.


  Maak melding

 3. Ik kan me plaatsen in het commentaar van Jolien. Er wordt daar meer dan eens nogal schofterig gereden door automobilisten als het wat drukker is. Geen voorrang verlenen aan fietsers; gewoon het fietspad blokkeren terwijl ze staan te wachten om de rijbaan op te gaan, etc.

  Maar goed, dat is hier dus vermoedelijk niet aan de orde als ik het zo goed begrijp.

  Dan nog, er hoeft maar één auto op de Wipstrikkerallee te rijden en automobilisten uit de zijstraat zijn snel geneigd te vergeten ook rekening te houden met het fietspad (daarvoor is deze kruising niet uniek). Dat kan aan de orde zijn. Maar ook niet ondenkbaar is een ninja-fietser: fietser die z’n uiterste best doet om niet op te vallen door geen licht te voeren.

  Vervelend is het hoe dan ook wel. En waar de oorzaak ook ligt, hopen dat het voor de schuldige wel een leermomentje is geweest.


  Maak melding

Reageer