Roemeense brandstofdieven aangehouden

Zwolle – Twee inwoners van Roemenie van 27 en 50 jaar werden op zaterdagochtend 9 maart aangehouden op de Nipkowstraat.

De mannen worden er van verdacht brandstof te hebben gestolen uit een of meerdere voertuigen op industrieterrein de Marslanden. De mannen hadden een auto met jerrycans en een slang bij zich en roken naar diesel. Ze werden ingesloten op het bureau. Naar de mannen wordt een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 51
 1. Hoog tijd dat we uit de eu stappen n de grenzen weer dichtgooien .Het stikt hier van de oostblokcriminelen .auto,s stelen benzine stelen en illegaal onze banen inpikken plus de inbraken en vernielingen die deze lui uitvoeren .Het zijn of roemenen bulgaren en polen die dat hier flikken eruit met dat tuig enbcontrole aan de grenzen


  Maak melding

 2. Bedrijven die gebruik maken van illegalen sluiten helpt veel meer. Die witte-boordencriminelen brengen ons veel meer schade toe.


  Maak melding

 3. Hoewel ik liever niet generaliserend bezig ben…… dan nu toch:
  Pieters, je vergeet de skimmers

  (nee, niet oostblokkers zijn skimmers maar wel veel skimmers zijn oostblokkers, of in ieder geval degenen die betrapt worden)


  Maak melding

 4. mmmm zo grimmig zit ik er niet in jongens… k vond die lucifer wel grappig, maar als we serieus daarover gaan doen, dan blaas ik hem snel uit.  Maak melding

 5. Die Oostblokkers kosten qua salaris niet zo veel, maar met de vele strafbare feiten die ze plegen kosten ze ons helaas wel veel geld.


  Maak melding

 6. Inderdaad weer heel snel die grenzen dichtgooien, op sloten nooit meer open doen… Ben ik de enige die inmiddels een duidelijk stereotype beeld (nee, dat is niet generaliseren maar gewoon de waarheid) heeft van dat Roemeense ongedierte, dat is werkelijk een in en in crimeel volk. Liegende, bedriegende, jattende, rovende bendse zijn het uit de schaduwrijke krochten van het walhalla dat de Eu heet. We zijn er gezegend mee.


  Maak melding

 7. @Died, op 10 maart 2013 om 09:22
  Zet naast het woord Roemeense het woord: Noord-Afrikaans gespuis en ik ben het helemaal met je eens.

  Zal mijn Marokkaanse en Turkse buurman eens vragen hoe ze dat doen: niet werken, drie of meer kinderen, nieuwe TV, prachtige auto en van het zomer lekker naar familie in buitenland. Een maand lang!  Maak melding

 8. >:( Heb 18 jaar in een fabriek gwerkt, met turken en maroccanen, hard werken, vies werk, drie ploegen, ongezond… Beetje ongenuanceerd misschien om alle buiten landers over één kam te scheren? De Turken die ik ken, persoonlijk, werken allemaal, of zijn echt eerlijk versleten door hard werken, net als ik trowens.
  En onthoud dat het niet zo zeer om Roemenen gaat, maar on Sigeuners… dat is het niet het zelfde..


  Maak melding

 9. Bericht door Bart2, op 10 maart 2013 om 12:36
  Zal mijn Marokkaanse en Turkse buurman eens vragen…

  Goed idee. Houd je ons op de hoogte?


  Maak melding

 10. Er verblijven nu op dit moment zo’n 600.000!? Roemenen,Bulgaren en andere voormalig Oostblokkers in NL.
  Bij elk winkelcentrum in het land staan ze bij elke in en uitgang te bedelen en zielig te kijken, criminele dievenbendes roven alle warenhuizen leeg, honderden Roemeense illegale werknemers in de Rotterdamse haven maar het mislukte EU experiment zal ons nog vele jaren door de strot worden geduwd door onze Eurogeile politici)PVDA,VVD,CDA).
  Goedkope arbeidskrachten maken ons goedkoop!
  Gewoon volgende keer stemmen op een partij die niks moet hebben van verder uitbreiden met achterlijke landen.


  Maak melding

 11. @Bernard,
  je hebt gelijk ik bedoelde 60.000, toch nog steeds een uitverkochte Arena met laag tuig en daarmee bedoel ik eens niet die van Ajax.


  Maak melding

 12. Vorig weekend werden de brandstoftanks leeggepompt van een drietal vrachtwagens, dit van de firma ‘Plieger’ op de Voltastraat.

  Op maandagmorgen, na het ontdekken, konden die drie vrachtwagens voor schadeherstel naar de garage worden gebracht en tevens andere transporteurs worden ingezet om het werk voor deze drie vrachtwagens op te vangen.

  Kosten? Probeer het maar in te schatten…! Bij wie kan ‘Plieger’ dit claimen?


  Maak melding

 13. illegaal onze banen inpikken

  Leg uit??

  Daarbij zijn de vooroordelen en discriminatie in dit topic om te janken. Tijd om de admin in te schakelen. Dit kan niet.


  Maak melding

 14. Er spelen in de EU flinke maatschappelijke problemen. Hier in Nederland ook m.b.t. integratie: culturen die niet en nooit samen zullen gaan, hoe erg deze utopie ook vanuit de overheid en sympathisanten geforceerd wordt verheerlijkt.
  Er zullen altijd voor- en tegenstanders van zijn en blijven, plus een kleiner wordende groep mensen die (nog) wel een grijs genuanceerd gebied kennen en in een grijs gebied kunnen blijven denken.
  Ik vind het te ver gaan om bovenstaande meningen te wissen. Wat de één vooroordelen en discriminatie vindt, vindt de ander het benoemen van feiten en het gehoor geven aan huidige maatschappelijke problemen.
  Wanneer er nergens getolereerd zou worden om “stoom af te blazen”, ontploft de boel sneller dan voorzien, los van het feit of ik het er wel of niet mee eens ben. Maatschappelijke gevolgen hiervan zullen niet te overzien zijn.
  Persoonlijk vind ik dat iemand monddood maken altijd nog kan. Als Admin ingrijpen in een discussie dient altijd een laatste redmiddel te zijn.
  Ik denk en hoop dat we hier met ons allen volwassen genoeg zijn om argumenten aan te dragen en aan te blijven dragen om de meningen te onderbouwen. 🙂


  Maak melding

 15. Ik ben erg benieuwd naar de argumenten van Pieters, Trotse Zwollenaar, Died, bart2 en Zwolleeder bij hun mening. En als ze het hebben over feiten (Trotse Zwollenaar), naar de bewijzen van die feiten.


  Maak melding

 16. Reken daar maar niet op Jasper. Populisten houden niet van feiten. Maakt het alleen maar genuanceerder, ingewikkelder en eerlijker. Moet je niet willen.


  Maak melding

 17. @ hans van eijsden,

  Klinkt niet onredelijk wat je zegt, maar er zit een andere kant aan. Afreageren door stoom af te blazen, doet afreageren om stoom af te blazen. Daardoor wen je er aan om meteen je hart te luchten en lever je de eigenschap in om zelf te relativeren in je eigen gedachten en gevoelswereld. Dat betekent dus, net als dat een admin ingrijpenals laatste redmiddel zoumoeten zien, dat men vooroordelen en negatieve uitlatingen over anderemensen ook als laatste redmiddel zal moeten gaan zien. Het is niet redelijk wanneer we telkens onze negatieve meuk bij een ander droppen, omdat we zelf te beroerd zijn om eerst zelf te relativeren. Dat is echt een doorgeslagen vorm van stoom afblazen die ik vandaag de dag, zeker op fora, vaak tegen kom. Ondanks al onze volwassenheid welteverstaan.


  Maak melding

 18. @Mul

  Doe me een plezier en maak gebruik van interpunctie! Of z’n minst gebruik ruimte tussen de regels, tussen de zinnen, etc.

  En hou het verder ‘on-topic’…! Probeer verder ook nog eens als echte christen te reageren, hier op ‘WLZ’. AUB??!!


  Maak melding

 19. Hanekamp,

  Wanneer je iemand aanvalt over oftopic reageren, doe dit dan naar alle personen die in dit offtopic onderwerp betrokken zijn. Anders geeft het een beetje de indruk dat je op de persoon speelt. Zeker als je met van dielulligheden komt als interpuncties. Mijn spatiebalk hapert, maar ik zal er op letten. Om jou een lol te doen.

  Wat je verder bedoelt met ‘als een echte christen reageren’ mag joost weten. Volgens mij moet jij je gewoon wat minder ergeren en wat meer proberen de dialoog op te zoeken. Vooralsnog ken ik van jou alleen de monologen.


  Maak melding

 20. @Japser
  Die kapotte fietspomp bij Van Karnebeekstraat, waardeloos ding. Ze zouden het hufterproof moeten maken. Argument? Moet ik bewijs hiervan overleggen? Is het niet kapot gegaan door fout gebruik? Of was het ding al niet goed?

  De Fundatie. Die verbouwing is veel te duur. En het ziet er niet uit. Ik vind dat het geld beter besteed had kunnen worden: bejaardenzorg, studentenkamers. Argument? Moet ik met bewijs komen dat het veel te duur is of bewijzen dat er kamernood is?

  Roemenen en andere immigranten die het anderen lastig maken. Stelen en roven en op de bank hangen niets doen. Wel kinderen maken, liefst drie of meer en als het allemaal een beetje moeilijk wordt, halen we de instanties erbij die hen een hand boven het hoofd houdt. Argument? Moet ik met bewijzen komen?

  Ik zou zeggen, ga de straat eens op. Open je ogen, leef in de realiteit in plaats van idealiteit. Praat met mensen en volg het CBS.nl.

  En hou op met het vragen van bewijzen en argumenten, als het niet allemaal idealistisch is. Ik ken je verder niet, ik denk dat je werkt voor de overheid als ambtenaar. Hulpverleners, politieagent of leraar valt daaronder. Daar heerst vaak een dergelijk sfeertje. Argument? Mijn eigen ervaringen. Bewijzen? Heb ik niet voor je.
  Dat je mij of anderen de mond wil snoeren hier door de admin erbij te roepen, doet mij denken aan een dictator van lang geleden.

  @admin
  Bedankt dat er ook een meningen geventileerd mogen worden die niet in de idealiteitssferen ligt. Dat houdt het hier levendig.


  Maak melding

 21. Ik weet niet wat de pomp of de fundatie hiermee te maken hebben…

  Bij jouw post vroeg ik mij af waarom Noord-Afrikaans gespuis bij deze post erbij gehaald moest worden. En wat jou blijkbaar rijke buren van Marokkaanse/Turkse afkomst hebben gedaan waardoor jij zo jaloers bent. Jij doet allerlei aannames en hebt flinke vooroordelen, waar je hele bevolkingsgroepen op een stapel gooit.

  En dan heb je ook nog het gore lef om MIJ met Adolf Hitler te vergelijken???

  Kijks @HansVanEijsden, dat bedoel ik met geen normale discussie kunnen voeren.

  @ja-tja de bewijslast ligt bij diegene die een uitspraak doet, niet bij diegene die er vraagtekens bij zet. Zou mooi worden. Straks wordt mij nog gevraagd om te bewijzen dat God niet bestaat.


  Maak melding

 22. criminele dievenbendes roven alle warenhuizen leeg,

  Daarom was de V&D zo leeg zaterdag, nu weet ik het. Gewoon leeggeroofd dus door woonwagenbewoners. Ik dacht dat die alleen koperen buizen en beelden jatten. Zo zie je maar, je bent nooit te oud om te leren.;)


  Maak melding

 23. @Japser

  Het valt mij op dat jij op dit log niet reageert op de artikelen, maar op reacties van anderen op een zo’n manier dat dit keer op keer zodanig ‘escaleert’ dat de aanleiding – het artikel waarop wordt gereageerd – ondersneeuwt en jij weer het centrum van alle aandacht bent.

  Ter illustratie citeer ik even uit jouw eerste reactie onder dit artikel:

  “…Daarbij zijn de vooroordelen en discriminatie in dit topic om te janken. Tijd om de admin in te schakelen. Dit kan niet.”

  De werkelijkheid die andere mensen percipieren kan afwijken van jouw werkelijkheid.

  Dit artikel gaat over Oost-Europese criminelen die zijn aangehouden en volgens mij is het geen vooroordeel of discriminatie om te veronderstellen dat het schuim van de nieuwe lidstaten dankbaar gebruik maakt van het vrij verkeer binnen de EU en niet bepaald een verrijking is voor onze samenleving…  Maak melding

 24. Bart2, ken je dan ook die dictator die mensen uit andere culturen voortdurend op een negatieve manierin de schijwerper zette? Ook geen fraaie vent….


  Maak melding

 25. Nou, kijk eens naar reactie 5 van Pieters bijvoorbeeld. Vreemdelingenfobie ten top en iedereen van buitenlandse en (oost) Europese origine is verdacht. Daar lusten de honden wel brood van (sic). Japser reageert daar onder andere op en dat mag mijn inziens.


  Maak melding

 26. @Tsja

  Dat mag Pieters toch vinden?

  Vrijheid van meningsuiting is verankerd in onze grondwet en dat zegent ons land met een diversiteit aan meningen die misschien wel op bredere wijze invulling geeft aan het concept van een multiculturele samenleving.


  Maak melding

 27. @Mul

  Ken je dan ook die politieke elite die alleen investeert in de redding van banken en de Brusselse technocratie en de samenleving die het vertegenwoordigt op de vingers tikt op het moment dat deze zijn stem verheft over de bij-effecten van het vrij verkeer van personen, goederen en diensten?


  Maak melding

 28. Maar als ik het goed begrijp mogen volgens sommigen mensen hun afkeer niet uitspreken over misdadigers uit andere landen want dat is discriminatie en getuigt van vooroordelen.

  Volgens mij hebben we ook alweer een Godwinnetje…


  Maak melding

 29. Die ken ik elrey, ik ben het met je eens. Wat mij betreft laten ze die banken barsten. Wat betreft de vooroordelen, wat je noemt zijn geen vooroordelen. Wat sommigen op dit forum zeggen is echter meer dan wat je noemt.

  En de godwin klopt, al was deze al gemaakt om 12.12. Aangezien de discussie na een godwin toch aan geloofwaardigheid en kracht zou verliezen, voelde ik alle vrijheid. Maar inderdaad, misschien was het toch beter van niet…;)


  Maak melding

 30. @Mul

  Ik heb het bewust over verschillende meningen en dat geeft ook inzicht in de verschillende gedachten en gevoelens die leven in de samenleving. Of die terecht zijn of niet laat ik maar even terzijde.

  Het punt wat ik wil maken dat mensen de werkelijkheid altijd beleven door hun eigen bril en dat het niet zoveel nut heeft om onder elk artikel mede-reageerders erop te attenderen dat ze iets niet moeten denken of voelen.

  De één generaliseert nu eenmaal makkelijker dan een ander, maar tegelijkertijd is er wel degelijk sprake van een bepaalde context waarin veel criminelen uit de nieuwe lidstaten in Nederland een hoop ellende aanrichten. En zo langzamerhand komt deze ellende in Zwolle ook steeds meer voor.

  Ik meen dat jij deze nuance wel kunt bevatten.


  Maak melding

 31. @ElRey: Dat mag Pieters zeker vinden. Daar mag iemand anders op zijn/haar beurt ook weer wat vinden.
  Ik ben ook niet voor censuur. Maar wat mij betreft hoeven we ook niet een sfeer te creëren waarin iedere Roemeen terug kan moet zijn land, en de Polen er meteen worden bijgehaald ook hadden die er helemaal niks te mee maken in dit oorspronkelijke bericht. Allemaal onderbuikgevoelens die menig discussie bederven.
  Laten ze eerst maar zorgen dat ze de (Roemeense) brandstofbandieten terug sturen naar eigen land. Dat is volgens mij al moeilijk genoeg.


  Maak melding

 32. Genuanceerd of minder genuanceerd je mening geven in de ‘comments’ hier op WLZ eindigt voor velen met regelmaat in een teleurstelling.

  Naar mijn bescheiden mening heeft dat o.a. te maken met het feit dat een aantal mensen hier op WLZ, kennelijk uit verveling, reageert vanwege het reageren. Deze mensen reageren niet op de inhoud van het artikel, maar ‘off-topic’, dit om te zieken, om een reactie op anderen te geven c.q. uit te lokken, dit regelmatig onder valse voorwendselen; zie mijn reactie op het artikel op de ‘GH-studies’.

  Ja, @Mul, het wordt weer een lang betoog, maar niet ieder betoog is een monoloog!

  Verder reageren allerlei mensen hier op artikelen terwijl ze absoluut niets hebben met dat artikel. Sommige vaste gasten tref je nagenoeg onder elk artikel aan? Het kan, ik weet het, maar het verbaast me ook.

  Ook valt het mij op dat het neerzetten van een mening hier op WLZ, met regelmaat kan leiden tot het in de zeik genomen worden door mensen die een andere mening zijn toegedaan. Of het nou gaat om PEC Zwolle, parkeerproblemen, een christelijk item, het stelen van brandstof door Roemenen, etc.

  Dat mensen uit het Oostblok (Roemenië) zijn betrapt op het stelen van brandstof aan de Npikovstraat in Zwolle, in Nederland… is een feit en uit dat feit spreken boekdelen als het gaat over de aanwezigheid van Roemenen in onze stad… en dan formuleer ik het heel genuanceerd.

  @Mul, @Japser en @Bernard… … dat zijn de feiten die ik aandraag, inhoudelijk op dit artikel over de betrapte Roemenen…  Maak melding

 33. Hanekamp, ik begrijp wel wat je bedoelt. Een discussie kan doorslaan. En telkens reageren evenzo.

  Ik denk wel dat de kracht en het leuke van dit weblog is, dat men vanuit betrokkenheid de discussie aan gaat. Wanneer men een reactie op een artikel geeft, dan is dat een aanzet tot een discussie. Sommigen zullen hun mening vormen na het lezen van een artikel en sommigen zullen eerst meningen willen lezen om pas daarna een mening te vormen. Ik vind dat daar niet zoveel verkeerd aan is, iedereen zit anders in elkaar en discussieert op zn eigen manier. Ik vind ook dat niet alles perse on- topic hoeft te zijn en er best ruimte mag zijn voor een bredere perspectief.
  We zijn tegenwoordig vaak geneigd om alles concreet, feitelijk en to the point te willen, maar soms missen we daarmee een hele hoop zaken die er voor reageerders wel toe doen, maar kennelijk gezien worden als off topic, of onbelangrijk. Nogmaals, e.e.a. kan doorslaan en dit merk ik ook wel eens, neemt niet weg dat datgene waarvan je aangeeft je er moeilijk in te kunnen vinden, een belangrijk voorwaarde is om een forum leuk en dynamisch te houden.  Maak melding

 34. @Mul… ik zie dat je spatiebalk nog steeds kuren heeft 😉

  Meer inhoudelijk…: discussiëren hier in de reacties op de artikelen eindigt steevast in het discussiëren over iets wat niets te maken heeft met het artikel, dat wat wij nu doen.

  Het is naïef te denken dat de betrapte Roemenen toevallig Roemenen zijn. Het is naïef te denken dat het aantal diefstallen, overvallen, inbraken en dergelijke niets te maken heeft met de ‘aanwezigheid van bepaalde mensen uit bepaalde landen’. Dat is mijn mening.

  Mensen die bij het horen van een dergelijke mening gaan roepen om de ‘Admin’ en dan ook nog eens met regelmaat ‘off-topic’ reageren, dat zijn zielige mensen en dat zijn naïeve mensen. Dat is mijn mening.

  En dat jij ‘Mul’ daar nu allerlei zalvende woorden op los laat… ach dat begrijp ik wel en dat respecteer ik. Ik steek het in mijn zak en doe er wat mee!


  Maak melding

 35. Prachtig, ik zeg dictator van vroeger en had heel iemand anders in mijn hoofd dan die flapdrol Hitler. Gelijk wordt er een lijn getrokken met WOII, gesproken over godwin etc.

  Hulde voor deze droeftoeters.


  Maak melding

 36. @ElRey jij zoekt in je post nu wel de nuance op, hulde daarvoor. Ik heb een probleem met de eerdere posts waar die ver te zoeken is. En je eigen mening, als een feit brengen, en uitvergroten door er allerlei zaken bij de te halen, is niet meer een eigen mening. En ik vind dat er veel te erg misbruik wordt gemaakt van ‘het is mijn eigen mening’. Als ik roep: ‘het is mijn mening dat we alle buitenlanders moeten opknopen’ (LET OP! Dit is niet mijn mening!!!), ben ik alsnog heel fout bezig.


  Maak melding

Reageer