Berkum de boot in bij Nunspeet

Zwolle – Berkum heeft de uitwedstrijd tegen Nunspeet, tot vandaag onderaan de ranglijst, met 3-2 verloren. De thuisclub was vrijwel geen moment de betere ploeg maar profiteerde wel van pijnlijke fouten en ongelukkige momenten bij de Zwollenaren, die daarmee voor de tweede achtereenvolgende week met lege handen bleven staan.

 

 “Wij waren qua voetbal zeker niet minder maar we hebben de goals weggegeven. Persoonlijke fouten, dat is het verhaal van deze wedstrijd,” stelde Berkum-coach Roeland ten Berge vast. Trainer Rob McDonald van Nunspeet zag dat zijn ploeg kostbare punten had binnengehaald in de strijd tegen degradatie maar daarbij het nodige geluk had gehad. “Berkum was zeker in de tweede helft gewoon de betere ploeg. Bij ons was het toen alleen maar tegenhouden.”

De pech voor Berkum begon al vóór de aftrap. Omdat doelman Mathijs Bouwhuis, normaliter eerste keus, geblesseerd was zou Harmen Sikkema zijn plaats innemen maar dat plan viel in duigen. In de warming-up kwam Sikkema bij zijn oefeningen zo ongelukkig terecht dat hij met een schouder uit de kom naar het ziekenhuis moest en de 19-jarige derde keeper Bram Muis op het laatste moment in de basis kwam. Berkum begon daarna aanvallend en dominant maar kreeg al snel de eerste domper te verwerken.

Bij zo’n beetje de eerste doelgerichte aanval van Nunspeet kon de door dekkingsfouten vrij staande Douwe van Dijk op het Zwolse doel afstormen en dat maakte hij keurig af: 1-0. Berkum kwam daarna goed terug en was enkele malen dicht bij de gelijkmaker, maar het duurde toch tot de 23e minuut voor die viel. William Potkamp pakte de bal af na slecht verdedigen door de Nunspeters en passte op Chris van der Meulen die de verdiende 1-1 binnen schoot. Zo’n vijf minuten later kwam Berkum echter weer op achterstand en de manier waarop dat gebeurde was wel heel schlemielig. Doelman Bram Muis schoot een niet al te fijne terugspeelbal hard weg maar raakte daarbij Kees Dorgelo vol op het lichaam en via de Zwolse verdediger caramboleerde de bal in de Berkum-goal: 2-1. Vlak voor rust maakte Nunspeet-captain Erwin Schouten het nog wat erger voor de bezoekers. Na een vrije trap van Bram Zwaan werd er niet goed verdedigd door Berkum en Schouten was er als de kippen bij om dat af te straffen, waarmee de 3-1 ruststand een feit was.

Na de hervatting speelde de wedstrijd zich bijna uitsluitend af op de helft van Nunspeet, dat zich beperkte tot verdedigen en af en toe een uitval. Chaotische situaties voor de Nunspeet-goal leidden tot kansen voor onder anderen Karim Chengachi, William Potkamp en Jerrol Poot maar de thuisclub kwam er met het nodige geluk mee weg. Twintig minuten voor het einde kwam een flink druk zettend Berkum alsnog wat dichterbij. Doelman Gerben Jan Ruizendaal kon eerst nog redding brengen na een hard schot van de goed ingevallen Pascal Diender maar direct daarna kopte dezelfde Diender alsnog de 3-2 binnen. Berkum kreeg daarna nog een hele reeks aan kansen op de gelijkmaker via onder meer Chengachi, Diender en Bunyamin Özkök. Die mogelijkheden werden echter niet verzilverd en daarmee was het verlies voor Berkum een feit. Gezien het spelbeeld was dat wrang voor de Zwollenaren maar vanzelfsprekend vierde Nunspeet het verlaten van de laatste plaats van de Hoofdklasse C alsof het kampioenschap was behaald. Omdat ook de concurrentie punten liet liggen blijft Berkum vooralsnog derde maar volgende week wacht de ploeg van trainer Ten Berge de zware klus tegen SVZW, de nummer twee van de ranglijst.

Nunspeet-Berkum, 9 maart 2013

Eindstand: 3-2 (1-0)

Doelpunten: 8. Douwe van Dijk (1-0), 23. Chris van der Meulen (1-1), 27. Kees Dorgelo (2-1, e.d.), 42. Erwin Schouten (3-1), 71. Pascal Diender (3-2)

Gele kaart: Jerrol Poot (Berkum)

Opstelling Berkum: Bram Muis, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jason Huisman (46. Pascal Diender), Jeffrey Pohowainjaan (80. Arjen Westrik), Jerrol Poot, Yassine Assa, Frank Hoolsema, William Potkamp (72. Bunyamin Özkök), Chris van der Meulen, Karim Chengachi

Opstelling NSC: Gerben Jan Ruizendaal, Bram Zwaan, Robbert de Graaf, Douwe van Dijk (80. Bjorn Rellum), Erwin Schouten, Kevin Scholten, Patrick Pluim, Edwin Starke, Lars ten Dolle, Gieljan Tissingh, Hein Daalmeijer

Door : Th. Kölker

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer