WVF wint van Hierden

Zwolle – Hij wilde vorige week al naar Ede maar dat was gezien de afstand onverantwoord. Maar vandaag was hij er en niemand die hem kon tegenhouden. Zijn ploeg had hem nodig vandaag, zo voelde Hans van Erven het en dus zat hij na zijn slepende ziekte en vele kilo’s minder gelukkig weer op zijn vertrouwde plekje, eerste rij op de tribune. De regen trotserend maar hoopvol en met trots de verrichtingen van zijn jongens te aanschouwen.

Het was voor WVF vandaag een heel belangrijke wedstrijd want er moesten 3 punten worden behaald om aansluiting met de middenmoot te behouden. Dan kun je voor zo’n wedstrijd ellenlange besprekingen en tactische plannen bedenken, maar voetbal blijft emotie. En als jij als speler dan gelukkig weer Mister WVF op zijn vertrouwde plaats ziet zitten en weet wat hij allemaal heeft moeten doorstaan om daar weer te kunnen zitten dan geeft dat het gevoel dat je vandaag niet kunt verliezen. WVF begon dan ook fel , onder luide aanmoedigingen van smalle Hans, aan de wedstrijd en zette Hierden gelijk onder druk. Dat resulteerde al in de eerste 10 minuten tot een drietal goede kansen . Al in de eerste minuut werd een schot van Rob Meijerink  van richting veranderd en leverde WVF de eerste hoekschop op. Even later kreeg Timon Beimers nog een goede schietkans maar helaas wachtte hij iets te lang. De start was veelbelovend en de toon gezet.

Marthijn ter Steege legde een bal met zijn hoofd goed terug in de zestien maar zowel Timon Beimers Als rob Meijerink wisten het doel nog niet te vinden. Toch was het de volgende aanval wel raak. Het was Jesse Betaze die na een goed opgezette aanval over rechts de bal van Timon Beimers keurig op maat ontving en beheerst scoorde en zorgde voor de 1-0. WVF bleef daarna voetballen en zocht met name de aanval over de vleugels. Hier lagen de kansen omdat Timon Beimers en Hessel Berends veel sneller waren dan hun tegenstanders. Zo speelde Rob Meijerink met een slimme pass Hessel Berdends aan en diens voorzet bereikte net Timon Beimers niet. WVF was heer en meester en de gasten uit Hierden konden hier aanvallend niks tegenoverstellen. Tot tevredenheid van de ‘smalle’kwan WVF in 21e minuut op 2-0, een corner van Rob Meijerink werd door Marthijn van der Steege fraai ingekopt. Toch kwam Hierden vrij onverwacht terug in de wedstrijd. Het was Dion Reijnen die in het eigen strafschopgebied Paul van Renselaar te opzichtig in de rug duwde en daarmee een strafschop veroorzaakte. Dit presentje werd door Ewout Mulder benut en hiermee bracht hij zijn ploeg terug in de wedstrijd. Hierden kreeg hierna via Arnout Vrieling nog een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn schot verdween net naast het doel van WVF.

In de tweede helft begon WVF wederom overtuigend en liet het zien dat het vandaag vol overtuiging voor de volle winst te willen gaan. Zo was het Rob Meijerink die een geplaatst schot na goed aangeven van Timon Beimers gekeerd zag worden door doelman Tristian Sio van Hierden. Even later was het wonderbaarlijk dat Timon Beimers niet wist te scoren ,na een uitstekende voorzet van Martijn Pluim schoot Timon de bal goed in, maar waarbij Keeper Sip de bal nooit heeft kunnen zien had hij deze toch klemvast in zijn handen. WVF bleef de aanval zoeken en probeerde ook steeds meer van afstand op doel te schieten Bij een van deze pogingen was het Martijn Pluim die zijn van richting veranderd schot over de keeper van Hierden in het doel zag belanden en WVF hierdoor op een comfortabele voorsprong zette 3-1. Hierden bracht nog twee wissels in maar WVF bleef de baas op het veld. Timon ontving nog geel nadat de scheidsrechter een duel tussen hem enKeeper Sio van Hierden als een schwalbe beoordeelde waarbij Timon wel degelijk werd geraakt en in dat geval had de scheidsrechter ook een strafschop aan WVF kunnen geven. Hessel Berends zorgde met een indrukwekkende solo vanaf eigen helft en een schitterende lob over de uitkomende doelman Sio voor de definitieve beslissing en bracht WVF op 4-1. Voor Hierden scoorde Michael Roelofsen vlak voor tijd nog de 4-2.

Een meer dan verdiende overwinning van een goed en op wilskracht spelend WVF. Martijn Pluim speelde een sterke wedstrijd en werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Dit moet toch het nodige vertrouwen geven voor de wederom belangrijke wedstrijd van volgende week. Het duel op sportpark Middenwetering tegen KOWET Kampen. Als er met net zo’n instelling als vandaag wordt gespeeld is hier zeker wat te halen voor WVF. De aanwezigheid van SMALLE HANS doet de rest.

Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer