Be Quick vecht zich naar broodnodige punten

Zwolle – Het spel was de afgelopen weken redelijk, maar helaas leverde dat geen punten op. Vandaag in Ommen ging het beter. Be Quick vocht zich naar drie punten en toonde zich volwassener dan in veel eerdere wedstrijden. “Dit was wat ik graag wou zien” zegt Be Quick trainer Arnie Pot dan ook na afloop.

Na een aantal nederlagen is de blijdschap groot in het roodzwarte kamp. Als de eerste elftalspelers aan het einde van de middag de Be Quick kantine binnenkomen, dan is er zichtbaar sprake van opluchting. Het mocht ook eens. De laatste weken werd er vaak verloren en dat was niet altijd nodig: regelmatig was er zicht op resultaat. Pijnlijk was vooral de manier waarop de nederlagen tot stand kwam. Het doelpunt van ASC, nog bijna buiten de blessuretijd. De merkwaardige vrije trap van AVW van vorige week pijnigt het geheugen bovendien ook nog steeds. Al die verliespartijen hebben Be Quick doen afzakken naar plaats dertien. En dus staat de gapende muil van het degradatiespook ver open. De nummers 13 en 14 gaan er direct uit. En voor de nummers 11 en 12 is het onheil ook nog allerminst afgewend: zij komen in de loterij van de nacompetitie terecht.

Over het algemeen moet worden gezegd dat de wedstrijd in Ommen gelijk opging, maar gezeten op een barkruk prijst Arnie Pot vooral de instelling van het team. “Het is al vaak ter sprake gekomen de laatste tijd. Hoe ga je een wedstrijd in, hoe speel je die uit. Vandaag zag ik bij de jongens de heilige wil om te winnen. Bovendien hebben we de wedstrijd niet meer weggegeven door beginnersfouten. Jonge jongens speelden vandaag als volwassen kerels. Deze lijn willen we graag doortrekken.”

Be Quick komt deze middag in Ommen op voorsprong door een doelpunt van Frank Oosterhof. Daar ging vooral een goede actie en een goede voorzet van Mehran Ali Pour Asli aan vooraf. Oosterhof kopt de bal vervolgens dicht bij de doellijn binnen: 0-1.

Na de rust komt OZC toch weer vrij snel langszij 1-1. Er lijkt dan een puntendeling in het verschiet te liggen, maar Sander Aarten tekent in de slotfase van de wedstrijd toch nog voor de 1-2. Hij reageert goed op een diepe bal en gaat alleen op de keeper af. Het lederen kleinood wordt vervolgens beheerst in het doel getikt. In het restant wordt niet meer gescoord en Be Quick neemt de drie punten vervolgens mee naar Zwolle.

Door de overwinning stijgt Be Quick naar plaats 12. Daarmee zijn de zorgen nog niet verdwenen. Volgende week wacht Den Ham. Een belangrijke wedstrijd, want Den Ham staat ook nog in het rechterrijtje. Bij een overwinning komt Be Quick tot op een punt van Den Ham.

Opstelling Be Quick: Raymon Thalen, Eric van Beek (Rik Reuvekamp), Floris Blom, Erik Nawijn, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Bas Buimer, Joshua Rahajaan (Sander Aarten), Mehran Ali Pour Asli, Thijs Coenders (Kevin Westerbeek), Cas Duiker.

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer