Handbaldames winnen bij Udi ’96

Zwolle – De handbaldames van sv Zwolle gingen zondag richting Arnhem om het op te nemen tegen Udi ’96. De uitwedstrijden staan bij Zwolle als uitdagend en spannend bekend en daarom waren er super veel supporters meegekomen om de dames aan te moedigen.

Het startsein was gegeven en vanaf de eerste minuut was Zwolle snel, geconcentreerd en lieten Udi ’96 de 9 meter niet passeren. De dames pakten de aanvallen goed op en wisten meerdere keren te scoren. Ook Michelle van der Ploeg stond goed te keepen wat na 20 minuten speeltijd de stand op 0 – 5 bracht in het voordeel van Zwolle. De scheids koos soms anders dan de toeschouwers en speelsters dachten, wat een aantal penalty’s tot gevolg had. Zwolle stond sterk te verdedigen en in de aanval waren ze snel en sterk. De ruststand was daarom ook in het voordeel van Zwolle, 4 – 8. Na de rust moest Zwolle de concentratie hoog proberen te houden, alleen de dip die elke week aanwezig is, was er vandaag ook weer. Udi ’96 kwam dichterbij met een stand van 6 – 8. Nog een aantal mooie aanvallen en breaks van de kant van Zwolle wat uiteindelijk de stand naar een 7 – 11 bracht. Helaas, wat er in de eerste helft gebeurde, gebeurde er ook de tweede helft, de scheidsrechter maakte beslissingen waar niet iedereen het mee eens was. Wat volgde waren 6 penalty’s op rij in het voordeel van Udi ’96. Het werd nog razend spannend in Arnhem of Zwolle de winst wel of niet zou laten liggen. De laatste tien minuten herpakte Zwolle zich en wonnen de wedstrijd met 12 – 15.

De opdracht die de dames van Zwolle voor de wedstrijd meegekregen hadden van coach Joop Patjanan: “het maakt me niet uit hoe jullie winnen, als jullie maar winnen!”De dames hebben dit waargemaakt, al met al niet heel sterk handbal laten zien, maar winnen!!! Dat is wat momenteel het belangrijkste is!!!

Doelpunten: Nienke Reumer: 3, Jessica Tesselaar: 3, Miranda Oost: 2, Dyonne Kiezebrink: 6 en Ella Postema : 1 punt.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. @Vegtlust, helemaal waar. Blijkbaar zijn er steeds meer verenigingen, die ontdekken hoeveel lezers WLZ heeft, en sturen hun stuk(je) in.


    Maak melding

Reageer