Tweelingbroers Mulder naar WK Afstanden

Zwolle – De selectiecommissie langebaan van de KNSB heeft zondag  via directeur Sport Arie Koops de selectie voor de Essent ISU WK Afstanden in Sochi bekend gemaakt. Op de 500 meter komen Jan Smeekens en de Zwollenaren Michel en Ronald Mulder in actie. Hein Otterspeer moet genoegen nemen met de reserveplek. Op de 1000 meter rijden Stefan Groothuis, Mark Tuitert, Kjeld Nuis en Michel Mulder is reserve. Al eerder werd bekend dat de Zwolse Lotte van Beek op de 1500 meter uitkomt in Sochi.

Michel en Ronald Mulder plaatsten zich zondag op de 500 meter vrij eenvoudig voor het Essent ISU WK Afstanden. Nu hoopt de tweeling in de komende twee weken een stap richting heerser Jan Smeekens te zetten. Ronald Mulder reed in de tweede omloop van de 500 meter tegen zijn ploeggenoot Smeekens, die voor de zesde keer op rij de zege pakte. "Ik had een goede start en lag op hem voor. Daarna laat ik het alleen een beetje lopen en opent hij toch nog sneller." "Mijn eerste bocht was ook niet geweldig en tegen Jan kun je nu geen foutje maken. Die dingetjes moeten er uit als ik naar het niveau van in de 34 seconden wil." Zijn WK-ticket stemde Ronald Mulder echter tevreden, zeker gezien het feit dat hij in het begin van het seizoen ‘nog niet goed genoeg’ was. "Toch heb ik altijd wel vertrouwen gehouden en nu ben ik veel beter. Na het trainingskamp in Collalbo wist ik dat de vorm er was."

Vlak daarna sprak ook Michel Mulder zijn bewondering uit voor Smeekens. "Als Jan over twee weken het WK wint, heeft hij het niet gestolen. Maar ik zal proberen het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Ik ga niet voor Jan Joker naar het WK. Bij mijn laatste twee wereldkampioenschappen haalde ik goud, dus de druk staat er op." "Smeekens en Joji Kato (de nummer twee van zondag, red.) rijden nu natuurlijk heel constant, het is hopen dat ze een steekje laten vallen. Maar mijn vorm voelt weer als bij het WK sprint", stelde de wereldkampioen. Door die vorm hield Michel Mulder zijn broer nog twee keer van het podium af op zondag; zowel bij de daguitslag als in het eindklassement op de 500 meter werd Michel derde en Ronald vierde. "Mooi dat het gelukt is een vol Thialf", zei Michel. "Ik gunde het Michel wel, maar mezelf nog meer", knipoogde Ronald.

Bron: schaatsen.nl

Artikel delen:

Reageer