Het weer: af en toe zon

Zwolle – Maandag start de dag met een enkele sneeuwbui, maar in de loop van de ochtend wordt het droog met af en toe zon. Verder zuidelijk overheersen wolken. Het blijft koud met een felle noordoostenwind en maxima rond nul.

10-03-2013_weerfoto_ijsselcentraleweg.jpg
Zwolle Zuid

Ook dinsdag maakt het zuiden van het land nog kans op een beetje sneeuw. In het midden en noorden is het droog en verder geldt: hoe noordelijker hoe groter de kans op zon. Er waait nog altijd een koude noordoostenwind en het wordt maximaal 2 graden. Woensdag, donderdag en vrijdag is het overwegend droog met af en toe zon. De middagtemperatuur komt met gemiddeld een graad of 5 wat hoger uit dan morgen en overmorgen. In de nachten vriest het licht tot matig. In de loop van vrijdag of op zaterdag wordt met een zuidwestelijke stroming de kou zeer waarschijnlijk ons land uitgestuurd. Dit gaat gepaard met regen.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. “as vrijdag wordt de kou zeer waarschijnlijk het land uitgestuurd”

  We zitten in een nieuwe mini-ijstijd vergelijkbaar met die van de jaren 50 -60 vorige eeuw. De zonne-activiteit is volgens onze beroemde zon-prof,professor de Jager (die ook wel eens in Zwolle heeft gesproken voor de
  NWSV afd Zwolle), minimaal (wat betreft zonne-uitbarstingen) en zal dat waarschijnlijk enkele decennia zo blijven .  Maak melding

 2. Ja zou ik maar doen 😉

  Zowel het gebrek aan zonneaktiviteit én de Global Warming (dit lijkt in tegenspraak) zullen mn voor Noord/West Europa, wij dus, kouder gaan uitpakken. Het laatst genoemde verschijnsel (GW) veroorzaakt hogedrukgebieden in de winters boven de Noordpool, doordat smeltend ijs in de poolzomers warmte genereert die vervolgens in het najaar en winter weer opstijgt en voor hogedruk zorgt . Er ontstaan drukverschillen en dat wil zich compenseren. Gevolg: Poolwinden zullen gaan waaien richting onze streken.


  Maak melding

 3. Ik maak me eigenlijk meer zorgen
  om Wharfinger.
  Er zullen trouwens geen poolwinden hier
  gaan waaien hoor. ’t wordt juist veel warmer,
  palmbomen enzo. ’t zou wel mooi zijn als
  de Wharfinger dan wat verkoeling bracht.  Maak melding

 4. Volgens mij is het zo dat we hier in Nederland de komende tientallen jaren koudere winters zullen hebben doordat de straalstroom uit het noorden komt, dat komt door het feit dat de temperatuurverschillen door de klimaatsverandering kleiner worden tussen de Noordpool en Evenaar. Weet niet zeker of ik het helemaal goed zeg.


  Maak melding

 5. Jazeker!

  Ik wist niet dat ze inmiddels koninklijk waren, maar ja die bedoel ik
  dus: de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde en als het goed is hebben ze hier in Zwolle een afdeling.


  Maak melding

Reageer