Deeltijdstudies GH in landelijke top

Zwolle – De deeltijdopleidingen van de Gereformeerde Hogeschool behoren tot de landelijke top. Dat blijkt uit de donderdag verschenen Keuzegids 2013 Deeltijd & Duaal. Zowel Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) als Godsdienstleraar mogen zich de beste deeltijdopleidingen van Nederland noemen.

Ook de andere deeltijd GH-opleidingen zijn in de Keuzegids terug te vinden in de top 10. Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Godsdienst Pastoraal Werk (GPW) en Verpleegkunde (HBO-V) scoren zelfs een 2e plek. De pabo staat van de 33 deeltijd pabo-opleidingen in Nederland op een gedeelde 7e plaats. De Keuzegids Hoger Onderwijs wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). De rankings in de Keuzegids zijn gebaseerd op studentenoordelen, groepsgroottes, arbeidsmarktposities, visitatie-oordelen, collegegeld-tarieven en slagingspercentages.

Open dag

Op zaterdag 23 maart houdt de Gereformeerde Hogeschool een open dag voor iedereen die belangstelling heeft voor een van de GH-opleidingen. Van 10.00 tot 15.00 uur staan docenten en studenten klaar om met belangstellenden in gesprek te gaan en informatie te geven over studeren in voltijd of in deeltijd. Meer informatie over de GH : www.gh.nl.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Begrijp niet het nut van de godsgienst en dat er verschillende hogescholen moeten zijn .Zoals katholieke en gereformeerde hogescholen zijn we niet allemaal landgenoten die op deze scholen zitten .Of zijn we vijanden van elkaar als je verschild van geloof .Laten we in een stad alle hogescholen samenvoegen tot een school en de godsdienst achterwege laten.Overal op de wereld bezorgt het verschil in geloof ellende en oorlog en dan ook nog de scholen verschillen van elkaar .


  Maak melding

 2. Ach pieters, dat is zo’n veel gehoorde uitspraak waar je niet veel mee kan. Laten we geld dan ook maar afschaffen geld heeft ook veel voor ellende gezorgd. Net als wetenschap, net als eigenlijk alles waar een mens zich mee bezig kan houden….


  Maak melding

 3. Zo gek is dat toch niet Pieters. De GH heeft opleidingen tot verschillende soorten sociale dienstverlening. De geloofsovertuiging is daarbij heel belangrijk. Jij gelooft ook, maar ik denk in de oerknal, de ooievaar of marsmannetjes. Ook dat soort geloofsovertuigingen hebben oorlog veroorzaakt in de wereld, al begrijp ik niet wat dat in jouw verhaal hierboven doet behalve haat zaaien …


  Maak melding

 4. Ho ho ho FS, de oerknal is een wetenschappelijke theorie. Dat is iets heel anders dan een geloofsovertuiging.

  Verder snap ik best dat er gerichte opleidingen zijn, zolang er bedrijven zijn die vragen naar medewerkers met dat geloof.


  Maak melding

 5. de oerknal is een wetenschappelijke theorie. Dat is iets heel anders dan een geloofsovertuiging.

  De evolutietheorie heeft meer geloof nodig dan het christelijk geloof!
  Bij het christelijk geloof kun je je baseren op ooggetuigeverslagen, geschiedschrijvers en archeologie. De evolutietheorie is bewezen onwaar (bijv. onherleidbare complexiteit) en vraagt heel wat creativiteit van de heren geleerden om steeds weer een verhaal aan te breien waar nieuwe ontdekkingen in passen.

  Volgens mij heb jij al vaker dit soort dingen gezegd Japser, waarom houdt jou dat zo bezig? Vindt je het belangrijk dat de wereld niet is ontstaan door de hand van God?


  Maak melding

 6. @Pieters 11:54. Grotendeels eens. Onderwijs gebaseerd op eigen religie, om die religie in stand te houden: prima, maar dan wel op eigen kosten. Wat mij betreft hoeft daar geen cent van de overheid naar toe.


  Maak melding

 7. Bericht door hajo, op 11 maart 2013 om 15:08

  de oerknal is een wetenschappelijke theorie. Dat is iets heel anders dan een geloofsovertuiging.

  De evolutietheorie heeft meer geloof nodig dan het christelijk geloof!
  Bij het christelijk geloof kun je je baseren op ooggetuigeverslagen, geschiedschrijvers en archeologie.

  Welke ooggetuigenverslagen?


  Maak melding

 8. Deze hogeschool doet het zeer goed, dus waarom opheffen. Waarom zouden er geen meerdere hogere scholen kunnen bestaan. Windesheim is al groot genoeg. En alles moet maar afgeschaft worden vanwege het geloof? Waarom als het voorziet in een behoefte. Zo is het toch met alle opleidingen.


  Maak melding

 9. Grappig dat sommige vaste reaguurders van WLZ nu hier in dit ‘draadje’ off-topic reageren en in een ander ‘draadje’ oproepen tot het blijven bij feiten.

  Dan graag ook nu ‘on-topic’ en de feiten; op de landelijke schaal en zelfs internationaal doet deze Gereformeerde Hogeschool het heel erg goed, net als de Katholieke PABO, zo’n 100 meter verderop. Beide scholen leveren, in ieder geval op nationale schaal, het beste van het beste!! Dat is wat hier wordt bericht!

  Zwolle heeft door middel van deze twee Hogescholen zeer veel te bieden; voor studenten, voor onderwijspersoneel, voor onderwijsgerelateerde instanties en voor de ‘afzetmarkt’ van deze twee Hogescholen; de Zorg, het Onderwijs, de Gezondheidszorg, Ziekenhuizen etc. etc. (NB: niet zozeer bedrijven)

  Gefeliciteerd ‘GH’ te Zwolle, goed bezig! En dan ook nog Zwolle ‘op de kaart zetten’!!


  Maak melding

Reageer