Schoonmaakweek Zwolle van start gegaan

Zwolle – De schoonmaakweek waarin leerlingen en wijkbewoners in actie komen tegen zwerfafval is maandag 11 maart van start gegaan. Wijkwethouder Filip van As gaf het startsein voor de schoonmaakweek op het Korianderplein in Westenholte in het bijzijn van leerlingen van de basisscholen De Ridderspoor en De Morgenster.

Met fluorescerende hesjes aan en vuilniszakken in de hand, gingen de kinderen daarna de straat op om zwerfafval op te ruimen. Met zijn allen hebben zij flink wat zakken afval verzameld. Na afloop kregen de deelnemertjes wat drinken met een lekker broodje om ze te bedanken voor hun inzet. Deze week gaan nog verschillende scholen aan de slag om de omgeving van hun school afvalvrij te maken. Bekijk hoeveel afval de kinderen met elkaar verzameld hebben.  De week wordt afgesloten op zaterdag 16 maart in de wijken Wipstrik en Zwolle Zuid. Dan dragen ook wijkbewoners, organisaties en verenigingen hun steentje bij aan een afvalvrije leefomgeving. In Wipstrik wordt schoongemaakt vanaf 10.00 uur. Er wordt gestart vanaf het wijkcentrum Bestevaer, Trompstraat 10b. Wijkwethouder Gerrit Piek geeft het startschot voor het schoonmaken in de wijk. Na afloop is er een lunch in het wijkcentrum en activiteiten voor kinderen, zoals een springkussen. Aanmelden kan door te mailen naar beheerder@wijkcentrumbestevaer.nl

In Zwolle Zuid wordt vanaf 10.00 uur schoongemaakt en staan vanaf 12.00 uur soep en broodje klaar voor de deelnemers. Aanmelden kan door te mailen naar info@wvzz.nl

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Belachelijk deze actie dezelfde schoolleerlingen gooien de volgende dag hun blikjes en boterhamzakjes weer van zich af .We leven nu teveel in een wegwerp maatschappij alles wat je haalt zit verpakt in wegwerpmateriealen .Zie jongeren dagelijks bij de school hun broodje en drinken nuttigen en daarna het spul van zich afsmijten terwijl er een afvalbak op 1,5meter afstand naast hun staat.Nee dat heeft geen nut zon schoonmaakweek voor de lange tijd wegwerpen van de verpakkingen op straat goed beboeten is beter


  Maak melding

 2. @ Pieters: Mischien hebben ze dat gedaan, maar juist door dat afval ruimen zien ze hoeveel er werkelijk overal ligt.

  Verder mogen ze de wijk Dieze ook wel even door en dan met name de buurt tussen de ALDI en de AH. Toen ik er laatst fietste lag er in de verschillende bosjes enorm veel plastic en glas.


  Maak melding

 3. Goed bedoeld hoor van alle mensen, maar ik heb afgelopen week weer een brief gehad van de gemeente voor de jaarlijkse belasitingen en dezelfde dag krijg ik een uitnodiging om Zwolle zwerfafvalvrij te maken.
  Wat mij verbaasd is dat iedereen dit weer slikt en braaf gaat prikken, terwijl dit gewoon de taak is van de gemeente.
  Waar blijft al dat geld??????..
  Mensen wordt eens een keer wakker en laat die rotzooi mooi liggen voor de wezo, waar op bezuinigd wordt.
  Laat het liggen net zolang dat ze wel moeten en het geld een keer niet in de zakken verdwijnt van bankiers en andere gevogelte

  Ongelooflijk!!!!!!!!!!  Maak melding

 4. Als de mensen de rotzooizooi niert achter hun komt opruimen gaat de belasting omhoog. Door studenten in te zetten(bewustwordings proces) hoeft het niet omhoog.


  Maak melding

 5. Stuur een verzoek tot inzage naar de gemeente Hannes, en dan kan precies worden uitgelegd dat het geld echt wel nodig is om jouw troep die netjes weggaat te verwerken (container, riool)


  Maak melding

 6. Ik ben het wel eens met de eerste reactie….want hoe verzeilden die blikjes, pakjes, peuken in de bosjes?

  Tegen beter weten in bijna hoop ik dan maar weer dat er een lerend effect optreedt bij de “schoonmakers” in deze acties.

  Want als ik weer eens wat zwerfvuil in de afvalbak heb gegooid en de volgende dag net zoveel troep zie in de parkjes bij ons in de wijk….neemt dat vertrouwen in de “jeugd” niet toe.

  Het geld dat besteed wordt aan dit soort acties, campagnes is “weggegooid” geld. Want dit doen we toch al zeker een paar jaar maar om nou te zeggen dat het echt schoner is….

  Volgens mij is statiegeld toch effectiever…dan kost weggooien meer en loont opruimen ook nog.  Maak melding

 7. ouders flink beboeten als jeugt rommel oip straat smijt, en jeugt zorg langs sturen bij de ouders… immers duidelijk niet goed opgevoed = kindermishandeling… streng aan pakken, en het probleem is zo opgelost… zelfde met muur kladderaars…potje breken, potje betalen…>:(


  Maak melding

 8. Nou, in elk geval toch heel positief dat zulke acties er zijn.
  Kwestie van bewustwording voor de jeugd,
  en voor ons allen trouwens ook. Te bedenken dat
  Wharfinger gewoon staat te verroesten.
  Te gek voor woorden.  Maak melding

Reageer