Zwolse bedrijven slagvaardig met energie

Zwolle – “Energie besparen moet je aan den lijve ondervinden”. Onder dit motto hebben de afgelopen 8 weken, 10 teams met medewerkers van Zwolse organisaties gestreden wie thuis het meeste energie zou kunnen besparen. Dit alles op initiatief van de Stichting Duurzaam-NL.

De afsluiting en prijsuitreiking van deze wedstrijd is op 14 maart van 16.00 tot 18.00 bij een van de deelnemende bedrijven BMA ergonomics aan de schoenerweg in Zwolle. Dan zal bekend worden welk team de prijs mee naar huis gaat nemen. Naast BMA was er een team van Scania, ROVA, het Deltion College, een team van Zienergie en 2 teams van de Gemeente Zwolle en 2 teams van Windesheim actief. Hoofdsponsor van het initiatief GDF SUEZ Nederland, was zelf ook deelnemer met een team. De organisaties kregen de kans om hun medewerkers aan den lijve te laten ondervinden wat energiebesparing hen oplevert. De leus was: meten is weten. Cofely Zwolle, een van de mede initiatiefnemers had de meetapparatuur georganiseerd. Tijdens de wedstrijd werden de deelnemers regelmatig middels een weekjournaal voorzien van bruikbare tips en adviezen om nog meer energie te besparen. Ook konden de deelnemers natuurlijk zelf allerlei maatregelen en trucs toepassen om zoveel mogelijk te besparen. Want wie wil er nu geen winnaar zijn! Er ontstond een fanatieke strijd tussen de teams van de gemeente Zwolle en op 14 maart zal het dan eindelijk bekend worden hoeveel energie er in totaal is bespaard en wat het winnende team is.

Stichting Duurzaam-NL initieert en organiseert door in de samenleving mensen met elkaar te verbinden middels concrete projecten. De deelnemers ervaren tijdens de Energybattle Zwolle aan den lijve wat hun voordeel is door bewust om te gaan met energie. En dat je dan ook bijdraagt aan een duurzame samenleving is mooi mee genomen. Die duurzame samenleving van onderop opbouwen is een stuk effectiever, dan wanneer een overheid of organisatie mensen iets oplegt. Samen maken we een duurzame samenleving en het eerste gewin is voor jezelf.

Meer informatie is te vinden op de website www.duurzaam-nl.nl en op facebook via http://www.facebook.com/DuurzaamNL het initiatief is ook te volgen op Twitter via @nl_duurzaam

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Heeft men de bestaande apparaten voor het einde van de technische of economische levensduur onnodig vroeg wegggegooid en vervangen door extra dure apparaten, welke ietsje minder energie gebruiken, maar waarschijnlijk meer energie en bizondere grondstoffen nodig waren om te worden geproduceerd, zoals ledlampen ipv spaarlampen, en zelfs spaarlampen ipv tl of pl lampen?


    Maak melding

Reageer