Slagwerkspektakel tijdens halve marathon

Zwolle – Maar liefst 50 Zwolse drummers verzorgen tijdens de tijdens de dertiende editie van het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival een groot ‘Slagwerk Spektakel’. Het nieuwe initiatief wordt gecoördineerd door Dirkjan van Groningen. En bekende drummers als Jan Wolfkamp (Pads Allowed en Greg Howard), Hans la Faille (Cuby and the Blizzards en Showbizz Bluesband) en Maarten Hemmen (Postmen en EON) hebben hun medewerking al toegezegd. 

“Het is de bedoeling dat we zaterdag 8 juni tijdens de Zwolse Halve Marathon met ongeveer 50 Zwolse drummers een optreden verzorgen,”, vertelt Dirkjan van Groningen, die Zwolse drummers oproept zich aan te melden voor dit ‘Slagwerk Spektakel’. “Lijkt het je gaaf om samen met 50 andere drummers een optreden te verzorgen? Meld je dan aan via www.percussionbooks.com.” Op de website van Van Groningen is voor geïnteresseerde drummers alle info te vinden. “Je kunt je tot en met 8 mei aanmelden als ensemblespeler of als solist. Als je in aanmerking wil komen voor een solistenplek, kun je hiervoor via YouTube auditie doen. Maak een filmpje van jezelf, zodat we kunnen zien dat je thuis bent in verschillende stijlen.”

De muziek die de drummers spelen tijdens het gezelligste hardloopfestijn van Nederland wordt voor meerdere niveaus geschreven. “Je ontvangt ruim van te voren de bladmuziek van de stukken die we gaan spelen. Het is dus wel de bedoeling dat je een beetje noten kunt lezen”, stelt Dirkjan van Groningen. Deze stukken worden geschreven worden door de bekende Zwolse drummers die hun medewerking verlenen aan dit project. “Op deze manier leer je ook het één andere over de favoriete grooves en breaks van deze kanjers.” Het ‘Slagwerk Spektakel’ begint rond 19.00 uur en zal rond 22.00 uur afgelopen zijn. Meld je snel aan via www.percussionbooks.com.

Artikel delen:

Reageer