Reshmie Oogink wint goud op German Open

Zwolle – Afgelopen zondag 10 februari stond de German Open op het programma van de taekwondoka´s van TKD Oude Luttikhuis. Dit toernooi is een van de toernooien die meetellen voor kwalificatie voor het Wereldkampioenschap in Mexico later dit jaar. Een zeer goed bezet toernooi omdat dit voor meerdere landen geldt als kwalificatiemoment.

Oude Luttikhuis reisde met 6 spelers af naar Hamburg. Het zat de ploeg niet echt mee. En helaas werden 5 spelers al in de voorrondes uitgeschakeld. Reshmie Oogink wist als enige de voorrondes door te komen.  In de halve finale moest zij tegen Gulnafis Aitmukhambetova uit Kazachstan. Dit was een erg spannende partij die Oogink winnend af wist te sluiten met 12-11.
In de finale stond een oude bekende tegenover haar, namelijk Anne Caroline Graff uit Frankrijk, de zilveren medaillewinnares op de laatste Olympische Spelen. Oogink en Graff hebben al meerdere malen tegen elkaar gevochten en met elkaar getraind. De finale was tot aan het einde toe ontzettend spannend. Aan het einde van de partij wist Reshmie nog net te scoren met enkele treffers en won daardoor de partij met 6-4. Een zeer mooi resultaat voor Reshmie die, met dit resultaat en haar zilveren medaille in Zweden vorige maand, haar kwalificatie voor het WK heeft behaald.

Volgend weekend staat de Dutch Open op het programma. Ook hier gaat TKD Oude Luttikhuis weer met een afvaardiging naartoe. Wederom wordt dit een zwaar toernooi waar de internationale top aan deelneemt.

Artikel delen:

Reageer