Chat Log 67

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen 'praten' over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 68 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.  

 

 

Artikel delen:
Reacties 627
 1. Voor de liefhebbers: vergeet niet om vanavond of morgen de Komeet Pan-STARRS te gaan bekijken, laag in het westen na zonsondergang. Een smalle maansikkel staat rechtsonder de lichtzwakke komeet. Een verrekijker zal wel nodig zijn.

  groeten emiel

 2. goedenavond, weet iemand hoe het met doeks'n gaat, ik vond hem zaterdagmiddag bij c de P toch n beetje een aangelsagen indruk maken.

 3. Geen idee Joppuh. Kon van de week (nog) geen contact met hem krijgen.
  Hij maakte zaterdagmiddag idd een aangeslagen indruk. T'is niet meer de Doeksen van een poosje geleden.:(

 4. Ik heb ook niks meer van Doeksen gehoord. Vond het afgelopen zaterdag vergeleken met een week ervoor, toen de tranen uit zijn ogen druppelden, nog wel meevallen. Misschien is hij wel weer ingestort. Hij is een stuk onzekerder geworden en denk dat het wel een poosje kan duren voordat hij weer de oude Doeksen is.

 5. Vandaag 28 km gelopen. Viel niet mee. Over twee maand moet dat dus 40 zijn. En koud… Was m'n pet vergeten. Toch goed dat de schepper ook daar rekening mee gehouden heeft. Na een uurtje was ik eraan gewend en had ik het niet koud meer. Het kan ook zijn dat het kwam doordat de wind wat minder werd.
  Leermoment: Ga niet meteen na zo'n wandeltocht boodschappen doen. Je wordt aangekeken alsof je een oud mannetje bent.

 6. Bericht door ja-tja, op 14 maart 2013 om 18:51
  goede-avond proost

  Is wat om contact te krijgen, ik heb er ook zo'n last van.:D:D:D:D

 7. Al dat gevit op Doeksen heeft een funeste uitwerking op hem gehad.
  Mensen zouden zich eens goed moeten bedenken wat ze aanrichten door zo te reageren op een sensitief iemand zoals hij.
  Hij oogt momenteel als een zielig hoopje mens en hij zou wel eens er aan onderdoor kunnen gaan.
  Die bootwerker heeft een hartje van goud en verdient deze situatie niet.

 8. Bericht door ja-tja, op 12 maart 2013 om 10:57

  PEC
  rdj 2 – 1

  Bericht door Joppuh, op 12 maart 2013 om 11:03
  PEC – RJC, had ik al gemeld, ik denk 2-0

  :D:D:D

 9. lieve vrienden

  IK BEN WEER THUIS

  wat ben ik blij ik ik jullie heb mogen spreken vorige week zaterdag in
  c de p,tijdens mijn weekend verlof vanuit het ziekenhuis.ben er bijna 2weken geweest,nou en dat is geen pretje kan ik jullie vertellen.na mijn treffen met jullie in c de p kwam ik als herboren terug zeiden de artsen.nou dat klonk mij als muziek in mijn oortjes.het eerste wat de doktoren zeiden was ,als je zo doorgaat mag je weer snel naar huis.toen ging het echt hard.vanavond opgehaald door mijn vrouwtje lekker gegeten en een tukkie gedaan(moet nog wel van de doktoren).vrienden heb het erg zwaar gehad de eerste week hoor,alleen maar praten praten praten werd ik erg moe van.daarna ging ik nog even een paar uurtjes het krachthonk in,puur voor de agressie,maar zie er weer top uit.

  assie,jan d,jjr,joppeh,taalpurist en gamble echt uit de grond van mijn hard 1000x dank.ook namens mijn vrouwtje

  vrienden hoop jullie zaterdag weer even te kunnen zien

  voor mij NOOIT geen paaz meer

 10. Dan ben je toch nog eerder uit het ziekenhuis ontslagen dan ik had verwacht Doeksen want ik had niet verwacht dat je voor de Paasdagen al thuis zou zijn. 🙂

 11. PEC-RJC was heel duidelijk een gevalletje van mistmatsjing. Die 2-1 was een houdbare bal en de 3-2 werd heel bewust door een speler achter zijn eigen doelman gewerkt. Zou Gamble hier meer van weten? :D:D

 12. Ik vind het prima dat ze winnen Bernard, maar ze hebben me door die mistmatsjing wel weer 30 euro door de neus geboord.:)

 13. Maar ondertussen ontvang ik de volgende e-mail:

  Uw inschrijving voor de 97ste Nijmeegse Vierdaagse is nog niet definitief. Het aantal beschikbare startbewijzen voor
  de 97ste Vierdaagse is vastgesteld op 46.000. Indien tijdens de tweede inschrijfperiode de limiet van
  46.000 inschrijvingen overschreden wordt, worden de nog beschikbare startbewijzen in week 15 verloot.

  Kijk, als ik die Nacht van de Vluchteling (nog steeds sponsors gezocht) goed doorgekomen ben, moet die Nijmeegse Vierdaagse ook een makkie zijn. Kwestie van even doorlopen. Voor deze vierdaagse kun je ook voor een goed doel lopen, maar dat doe ik eerst niet, tenzij iemand een echt goed doel daarvoor weet. Eerst maar eens wachten of ik mee mag doen.

 14. Ja ja mensen, JJR is er vroeg bij vandaag.
  Ik heb heer Assendörper beloofd dat ik zijn krantenwijkje zou lopen vandaag, want dan kan hij een keertje uitslapen.
  Is ook wel nodig, want ik denk dat hij vanmiddag al zijn para-abnormale krachten nodig heeft om in CdeP het grote feest voor de herboren Doeksen in goede banen te leiden.

 15. Wöörömme is d'r nog gien pleelieste?
  Ik wille bi-j thuuskomst wel eff'n noar Derksen luuster'n.
  Now weet ik nie wat d'r spölt.

 16. Omdat Joppuh geen tijd heeft voor het maken van die lijst, denk ik. Die was druk met zoenen en handjesschudden, neem ik maar zo even aan…

  Hij was donderdag namelijk jarig…

 17. Goedenmorgen, de pleelieste is er niet deze week omdat ie niet verstuurd is, de uitzending van vandaag wordt een verrassing, vandaar.

 18. Brrrr…. Best wel koud om midden in de nacht op een stalen ros naar de Assendörperwoonk?rke te fietsen om daar een enorm pakket kranten in ontvangst te nemen.
  Daarna ook nog lopend de kilometers lange ronde doen met al die zware zaterdagkranten onder de arm.
  Valt me die hele lading ook nog eens wijdverspreid over de grond omdat er één of andere zwerfhond mij achterna zat en me in de derri?re wou bijten.
  Moest ik verdulleme ook nog al die aparte katernen weer bij elkaar zien te herschikken.
  Wat een hondenbaan!
  Maar ik heb wel heel veel meer respect gekregen voor al die mensen met een krantewijkje na deze enerverende ervaring.
  Nu eerst maar eens een hete douche en daarna lekker bijkomen met koffie en straks ook nog de warme klanken van Johan Derksen's Muziek voor Volwassenen op Radio Rijnmond.

 19. @Redactie van WeblogZwolle.

  Waarom is er geen artikel gewijd aan een dergelijke heuglijke gebeurtenis rondom de aimabele en prominente vaste WLZ-bezoeker monsieur Joppuh?
  Het stond zelfs niet in de agenda van WLZ vermeld en dat was toch wel het minste wat u had kunnen doen.
  Ik ben behoorlijk ontstemd en teleurgesteld hierover, zeker na de barre ervaringen van vannacht, en vind dat u als goedmakertje monsieur Joppuh alsnog in het zonnetje dient te zetten.

 20. Monsieur Joppuh.

  Na een verkwikkende douche heb ik mijn goede vrind H.J. even gebeld en ook hij vind dat de omissie van de redactie van WLZ een verklaring behoeft.
  De verjaardag van een Bekende Zwollenaar zoals u verdient het om groots onder de aandacht van het volk gebracht te worden.
  H.J. biedt tevens zijn excuses aan dat hij zelf hierin ook steken heeft laten vallen en wil volgend jaar, als u de leeftijd van Isaac bereikt, met de hele stad de dag uitbundig vieren en heel Zwolle een verplichte vrije dag geven.
  Uiteraard op al het horecapersoneel na en het moge duidelijk zijn waarom.
  Het zal een jaarlijkse traditie worden om recht te doen aan uw status als flamboyante Zwollenaar en innemende persoonlijkheid.
  Ik moest u ook nog even de groeten doen en van harte feliciteren van hem:

 21. Er wordt weer mooie muziek gedraaid bij Muziek voor volwassenen, Sven Zetterberg met name. Overigens dank voor uw mooie woorden monsieur Rousseau, ik ben er wel een beetje beduusd van en vind in alle bescheidenheid dat mij te veel eer wordt toegedicht, maar dit terzijde.

 22. Ja, die had ik al gelezen, zit inderdaad wel wat in hoewel ik die Genee wel vreselijk irritant vond, hij bleef maar door zeuren.

 23. Ik vind dat Genee terecht vragen stelde, maar heb daarbij wel sterk de indruk dat hij zich door die Veenstra voor het karretje liet spannen en onjuiste of onvolledige informatie van hem kreeg.
  Jarenlang ging het onder Riemer van de Velde crescendo bij Heerenveen en sinds het aantreden van Veenstra is er voortdurend heibel.
  Ik kan me bijna niet voorstellen dat van der Velde ooit frauduleus heeft gehandeld.
  Ook aan van Basten zijn door Veenstra valse beloftes gedaan omtrent het herinvesteren van een deel van de transferopbrengsten van 17 miljoen.
  Neemt niet weg dat Derksen inderdaad geregeld scoort over de ruggen van anderen.
  Maar het blijft prachtige televisie.

 24. Op zich waren de vragen terecht en Derksen deelt inderdaad zelf ook graag uit, maar op een gegeven moment moet het ook klaar zijn en het bleef gewoon een vervelende herhaling van zetten, maar ja, boeiende tv was het wel op het laatst.

 25. Helaas kan ik er vanmiddag niet bij zijn, vrienden. Eerst komen de broers van J. op bezoek en daarna gaan we naar de NBB in de Vrolijkheid, maar niet nadat we eerst een tussenstop hebben gemaakt in etablissement Stapp's Inn!
  (NBB = Neighbour Blues Band)

 26. Johan Derksen biedt ons weer veel fijne muziek vandaag, en dat zonder pleelieste, ik ben aangenaam verrast door het gebodene in dit doorgaans toch al uitmuntende, voor muzikale fijnproevers onderhoudende programma.

 27. Gvd JeanJacques wat heb ik vandaag nog een nasleep gehad met die Stentor.:'( Na het uitslapen moest ik vandaag in Assendörp nog een schutting plaatsen maar werd telkens gebeld door mensen die de Stentor niet of maar half hebben ontvangen. Ik heb je wel vergeten te waarschuwen voor die zwerfhond. Die zwart-wit geblokte hond tref ik ook elke morgen, maar is mijn vriend geworden omdat ik dat beestje altijd trakteer op hondenkoekjes.

 28. zie je nog kans om die skoffel een keer door mijn tuin in hattem te halen.
  met die wietplanten is het huis hier niet te verkopen man

 29. Ondanks de crisis heb ik nog volop werk Koko en zie geen kans om binnenkort de skoffel door jouw wiettuin te halen. Denk wel dat ik iemand kan vinden die dat even wil doen.

 30. Bericht door JeanJacquesRousseau, op 17 maart 2013 om 11:53
  Uiteraard monsieur Joppuh.
  Ik ben heerlijk in slaap gevallen met de hemelse klanken nog nagalmend in mijn hoofd.

  Hoop dat u nog even die hemelse klanken laat nagalmen.

 31. Ha die ouwe Nol! Bevalt het nog een beetje om onder de nickname Assendorper in het gastenboek van Willem Lucht te posten?;D

 32. Dat gaat helemaal goedkomen Koko. Gooi die vraagprijs van je woning maar alvast omhoog.:)

  Als ik morgenochtend klaar ben met het bezorgen van de Stentor kom ik naar je toe.

 33. O ja, dat gastenboek van Willem Lucht. Niets veranderd daar zie ik:

  Willem loop niet zo te zeiken over die moskee en richt je liever op zaken die er wel toedoen, zoals de maximumsnelheid op de Boerendanserdijk naar 140

  Kan er wel om lachen, maar het is zielig.

 34. Goedenmiddag,
  Bij deze met terugwerkende lracht alsnog de pleelieste van afgelopen zaterdag, voor degenen die geinteresseerd zijn!
  TITELARTIEST
  Get hereOleta Adams
  Train in loveSven Zetterberg
  Unchained melodyThe Righteous Brothers
  Lonesome for a dimeSven Zetterberg
  Reflections of my mindMarmalade
  I'm in the wrongSven Zetterberg
  Spanish dancerEmmylou Harris & Rodney Crowell
  It starts to take holdSven Zetterberg
  Love hurtsNazareth
  Reap what you sowSven Zetterberg
  Suspicious mindsCandi Staton
  Ain't no hurry to go homeSven Zetterberg
  Tears in heavenAnn Peebles
  Pouring water on a drowning manSven Zetterberg
  StopSam Brown
  I need me somebodySven Zetterberg
  Open season of my heartEmmylou Harris & Rodney Crowell
  I'll never do you wrongSven Zetterberg
  How you remind meNickelback
  You're breaking my heartSven Zetterberg
  Peace of my heartErma Franklin
  My deepest emotionsSven Zetterberg
  Devoted to youDawn McCartney & Bonnie Prince Billy
  What can a man doSven Zetterberg
  Trouble in the fieldsCaroline Doctorrow
  All for businessSven Zetterberg
  If I were a childTom Russell
  Nine pound steelSven Zetterberg
  Here we areEmmylou Harris & Rodney Crowell
  My nerve's gone badSven Zetterberg
  Talk to me while I'm listeningJerry Jeff Walker
  One day at a timeSven Zetterberg
  Love at the five and dimeStacey Earle & Mark Stewart
  Living on borrowed timeSven Zetterberg
  Three free amigosAnders Osborne

 35. En zoals de lijst doet vermoeden was de zwaar onderschatte Zweedse ex-postbode Sven Zetterberg de rode draad in dit programma afgelopen zaterdag.

 36. De pleelieste van komende zaterdag bij Derksen!

  TITELARTIEST
  Looking through the eyes of loveGene Pitney
  Somebody elseJJ Grey and Mofro
  We've gotta get out of this placeThe Animals
  Tame a wild oneJJ Grey and Mofro
  Long way homeKelly Willis & Bruce Robison
  The ballad of Larry WebbJJ Grey and Mofro
  Rock and roll lullabyB.J. Thomas
  Write a letterJJ Grey and Mofro
  This is a love songBill Medley
  This riverJJ Grey and Mofro
  Blue bayouRoy Orbison
  Brighter daysJJ Grey and Mofro
  ReminiscingBuddy Holly
  Everything good is badJJ Grey and Mofro
  My little girlThe Crickets
  The truthJJ Grey and Mofro
  Ordinary foolKelly Willis & Bruce Robison
  Dew dropsJJ Grey and Mofro
  My wayEddie Cochran
  I believeJJ Grey and Mofro
  Rockin' through the ryeBill Haley and his Comets
  CirclesJJ Grey and Mofro
  Pistol packin' mamaGene Vincent and the Beat Boys
  A womanJJ Grey and Mofro
  The folksingerTommy Roe
  The sun is shining downJJ Grey and Mofro
  Mona LisaConway Twitty
  The sweetest thingJJ Grey and Mofro
  DreamingKelly Willis & Bruce Robison
  Gotta knowJJ Grey and Mofro
  Dreamin'or dyin'Sena Ehrhardt
  LullabyJJ Grey and Mofro
  Lost in your eyesTom Jans
  The wrong sideJJ Grey and Mofro
  Black nightsDoug Macleaod

 37. Anders moeten we weer omhoog scrollen….. 😀

  TITELARTIEST
  Looking through the eyes of loveGene Pitney
  Somebody elseJJ Grey and Mofro
  We've gotta get out of this placeThe Animals
  Tame a wild oneJJ Grey and Mofro
  Long way homeKelly Willis & Bruce Robison
  The ballad of Larry WebbJJ Grey and Mofro
  Rock and roll lullabyB.J. Thomas
  Write a letterJJ Grey and Mofro
  This is a love songBill Medley
  This riverJJ Grey and Mofro
  Blue bayouRoy Orbison
  Brighter daysJJ Grey and Mofro
  ReminiscingBuddy Holly
  Everything good is badJJ Grey and Mofro
  My little girlThe Crickets
  The truthJJ Grey and Mofro
  Ordinary foolKelly Willis & Bruce Robison
  Dew dropsJJ Grey and Mofro
  My wayEddie Cochran
  I believeJJ Grey and Mofro
  Rockin' through the ryeBill Haley and his Comets
  CirclesJJ Grey and Mofro
  Pistol packin' mamaGene Vincent and the Beat Boys
  A womanJJ Grey and Mofro
  The folksingerTommy Roe
  The sun is shining downJJ Grey and Mofro
  Mona LisaConway Twitty
  The sweetest thingJJ Grey and Mofro
  DreamingKelly Willis & Bruce Robison
  Gotta knowJJ Grey and Mofro
  Dreamin'or dyin'Sena Ehrhardt
  LullabyJJ Grey and Mofro
  Lost in your eyesTom Jans
  The wrong sideJJ Grey and Mofro
  Black nightsDoug Macleaod

 38. Ik ook, gezellig, is doeks'n ook al in staat zich weer onder de mensen te begeven? Maak me toch wel n beetje zorgen om hem, nog steeds.

 39. ckers joppeh,ben er weer helemaal bij,mede dank zij jullie,vrienden

  kunnen we straks weer ff gezellig bij beppen,verheug mij er erg op

 40. Edon wint van Avereest

  Zaterdagmiddag ontving Edon Avereest. Onder gure weersomstandigheden werd het geen hoogstaande partij. Edon begon voortvarend en wist al na enkele minuten het net te vinden door Maikel Kroes die de 1-0 liet aantekenen. Omdat uw scribent van dienst nog op de fiets zat kon dit feit alleen waargenomen worden door het uitbundig gejuich van het Edonlegioen dat mij reeds van verre kwam aanwaaien.

  Of het hierdoor kwam dat Edon niet in zijn spel kwam of dat ze er te makkelijk over dachten zal een raadsel blijven. Feit is dat de vorm niet aanwezig was en dat Edon van geluk mocht spreken dat Avereest de eerste helft niet echt aandrong.

  De tweede helft gaf een meer aanvallend Avereest te zien en het was aan de uitblinkende doelman Martijn Kist te danken dat het niet tot tegentreffers kwam. Doelman Kist moest bij 2 goede pogingen van Avereest gestrekt naar de hoek.

  Edon was niet bij machte het veldspel te verbeteren. Desondanks wist William van Oene ietwat geflatteerd de 2e treffer 1 minuut voor tijd op het scorebord te krijgen.

  Desgevraagd wilde trainer Bart Ester van Avereest in zijn realistische analyse wel kwijt dat Avereest te voorzichtig de wedstrijd was ingegaan en Edon met te veel ontzag bestreden. In de 2e helft, nadat de schroom was, afgeworpen, ging Avereest meer op de aanval spelen en enkele doelkansen creëren. De nederlaag was niet verdiend en op grond van het spel was een gelijkspel zeker verdiend geweest.

 41. Het was vies koud gisteren met een herstachtige gure Oostenwind. Maar goed dat er enkele prominenten WLZ-ers in de kantine waren zodat het toch nog gezellig werd, onder het genot van de fijn getapte potjes gerstenat.

 42. Mooi stuk Joppuh. Probeer het zelf ook wel eens voor mijn schaakcluppie, maar het ontaard altijd in een cijferbrij zodat ik het dan maar niet plaats. Zal de volgende keer nog eens een poging doen. Kansen op promotie, dus daar moet wat van te maken zijn.

 43. welterusten, en Bernard, ik wil je best wel s helpen hoor, dan kom ik n schaakpartij van je kijken, maak ik er een verslagje van. 🙂

 44. @bernard,
  Ik raad je aan om tussen de cijfer notities van de schaakpartij tussendoor een paar regels commentaar te schrijven waarin je samenvat wat de gedachtegang achter een aantal zetten was en op welke stelling je uit wenste te komen. Ook is het leerzaam om aan te geven welke foute gedachtegang er is gemaakt als het om minder sterkte zetten gaat waar in bv een combinatie over het hoofd wordt gezien. Het denkbeeldige verloop om een fout af te straffen zou je dan tussen haakjes erachter kunnen noteren zodat de combinatie nagespeeld kan worden.

 45. Joppuh, ik bedoelde niet één partij. Maar de teamwedstrijd van teams bestaande uit zes personen die op vrijdag 7 april gespeeld zal worden.
  De stand is op dit moment na 6 wedstrijden:
  Pegasus 1 – Zwolle 10 matchpunten en 24 bordpunten
  De Combinatie 1 – Harderwijk 10 en 24
  De Zeven Pionnen 1 – Epe 8 en 24
  De Schaakmaat 4 – Apeldoorn 8 en 21
  MSV 3 – Meppel 6 en 20,5
  De Schaakmaat 3 – Apeldoorn 4 en 14
  PSV/Dodo 4 – Putten 2 en 13
  VSG 4 – Ermelo 0 en 3,5
  De laatste ronden worden allemaal tegelijk in dezelfde speelzaal gespeeld. Pegasus speelt tegen De Zeven Pionnen en De Combinatie tegen De Schaakmaat 4. De strijd om de promotie zal beslist worden door deze twee wedstrijden. De Combinatie lijkt het iets makkelijker te hebben. Ik speel zelf bij Pegasus, maar kan vermoedelijk het verloop van deze twee wedstrijden wel goed volgen.
  Nou, zo'n finale zou toch een aardig verslagje moeten kunnen opleveren.

 46. Oh jirre god se jesus… wat spannend die strijd in schaakland!

  No shit Bernard, maar als je een schaakpartij op een dusdanige wijze weet te beschrijven dat je ieders aandacht krijgt, dan verdien je niet anders dan alle respect.
  Maar het gaat het belevingsvermogen van het gros der mensen ver te boven om dat te bewerkstelligen.
  Desondanks zie ik uit naar je manmoedige pogingen daartoe.
  Gewoon doen dus!

 47. Ach JJR. Wij spelen met houten schaakborden. Zou er echt veel verschil zitten tussen een houten-bordenclub en een houten-palenclub?

 48. Dus even voor een goed begrip. Zo win ik de publieksprijs niet?

  [Event "WS/O/628"]
  [Site "ICCF"]
  [Date "2013.3.24"]
  [Round "-"]
  [White "Holtrop, Bernard"]
  [Black "Korab, Boyd"]
  [Result "*"]

  1.d4 Nf6 2.c4 d5 3.cxd5 Qxd5 4.Nc3 Qd6 5.e4 e5
  6.d5 c6 7.Be3 a6 8.Nf3 Bg4 9.Be2 Be7 *

  White time left: 50 days 24:00
  Black time left: 49 days 24:00

  ICCF – The International Correspondence Chess Federation
  http://www.iccf.com http://www.iccf-webchess.com

  Inderdaad, dit is een ander schaakcluppie.

 49. En de pleelieste van Derksen komende zaterdag, in het teken van de Beatles.

  TITELARTIEST
  20 yearsThe Civil Wars
  I saw her standing thereThe Beatles
  When I first saw youHenrik Fleischlader Band
  MiseryThe Beatles
  I feel fineRudy Rotta
  AnnaThe Beatles
  Drowning in red inkSmokin'Joe Kubek
  ChainsThe Beatles
  I can't quit you babyLittle Milton
  BoysThe Beatles
  House of the rising sunEric Burdon
  Ask me whyThe Beatles
  DJ play my bluesBuddy Guy
  Please please meThe Beatles
  Norwegian woodRudy Rotta
  Love me doThe Beatles
  The garbage man bluesPhil Guy
  PS I love youThe Beatles
  There's no timeDevon Allman
  Baby it's youThe Beatles
  Walk of lifeShooter Jennings
  Do you want to know a secretThe Beatles
  Minnissippi bluesBernard Allison &Cedric Burnside
  A taste of honeyThe Beatles
  Don't let me downRudy Rotta
  There's a placeThe Beatles
  All it does is rainJason Elmore
  Twist and shoutThe Beatles
  Feelin' no painTinsley Ellis
  Black nightsDoug Macleod

 50. kan wel zeggen een HEEEELLLLLLLEEEEE goedemiddag joppeh,gezien de pleelist

  zal onze vriend wouter s.heel blij mee zijn,hoog beetels gehalte

 51. Nog ff wat over 'bier' en 'voetballen'. Als iemand nog wat over 'vrouwen' heeft, is de cirkel weer rond.

  Ajax meest vruchtbare jeugdopleiding van Europa

  Ajax heeft de meest vruchtbare jeugdopleiding van Europa. Zwitserse onderzoekers telden vorig jaar 69 spelers in Europese competities die hun voetbalopleiding genoten bij de Amsterdamse club. Geen enkele andere club kan tippen aan dat aantal. Het gaat om spelers die tussen hun 15e en 21e levensjaar tenminste 3 jaar bij een club doorbrachten.

  Partizan Belgrado komt op de tweede plaats in de studie van het internationale centrum voor sportonderzoek CIES uit Neuchâtel, gevolgd door Hajduk Split en grootmacht FC Barcelona.

  De studie die 31 Europese competities beoordeelde, noemt onder anderen de voormalig Ajacieden Nigel de Jong (AC Milan), Rafael van der Vaart (HSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Urby Emanuelson (Fulham), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Gregory van der Wiel (Paris St. Germain) en Maarten Stekelenburg (AS Roma). Zij voldoen aan de voorwaarde dat ze tussen hun 15e en 21e levensjaar tenminste 3 jaar bij Ajax speelden.

  Het CIES keek ook naar het aantal spelers dat zelf opgeleide spelers in hun eerste team heeft voetballen. De Slowaakse competitie spant de kroon. Liefst 40 procent van de spelers speelt bij de club waar ze ook zijn opgeleid. (ANP)

 52. Chaos dreigt rond bierprijs

  Nu gemeenten zelf mogen bepalen of er wordt gestunt met de prijzen, dreigt de verkoop van bier in supermarken een chaos te worden.

  Eindhoven en Dordrecht springen als eerste steden in op de nieuwe Drank- en Horecawet door de prijzen van bier aan banden te leggen en voordeelacties te verbieden. Met de nieuwe wet mogen gemeenten voortaan zelf maatregelen nemen tegen alcoholgebruik, ook al leidt dat lokaal tot een brij aan maatregelen.

  In Eindhoven en Dordrecht willen de bestuurders dat gestopt wordt met het stunten met bier in supermarkten en voetbalkantines, zo valt op te maken uit de plannen van de twee gemeenten.

 53. Biografie
  Q en de Hardrukkers
  Zwolle, 15 maart 2013

  We schrijven 1975 als de trommelvliezen geteisterd worden door Dirty Rock Band Quasimodo.
  Vanuit een ouwe koeienstal in Berkum (nu Zwolle) betreden Frans P., Remmelt H. , Boxem J. en Manny van Oosten de rockpodia van de regio en verder, met een repertoire van eigen nummers en covers van o.a. Thin Lizzy, Kiss, Stepp??n Wolf , Johnny Winter en Jimmy Hendrix.
  In Arnhem wordt een demo opgenomen en later in Emmen een echte single (vinyl plaatje met arty hoes en 2 liedjes, 1 op de voorkant en 1 op de andere kant ).
  Wanneer zelfs wat airplay volgt en de optredens ook leuk doorgaan overwegen de mannen zelfs al hun bazen de zak te geven.
  Maar wanneer de grote doorbraak uitblijft gaan de neuzen verschillende kanten op.
  Remmelt kiest voor een meer poppy geluid (Happy and the Hitband) terwijl Boxem en van Oosten er nog een paar knoppen bij doen richting Hardrock en Metal (Van East en later Black Out waarmee in de Wisseloord studio??s te Hilversum de LP Evil Game wordt opgenomen en wereldwijd uitgebracht !) ). Frans speelt zijn vingers blauw in het Zwolse schnabbelcircuit.
  In deze eeuw aangekomen heeft Manny zich gestort op grote projecten als rock opera??s en symfonieën waarmee hij landelijk bekend wordt.
  Remmelt was Happy maar heet nu Max en is afgezakt naar het smartlappen genre als hij zijn vroegere Kompanen voorstelt nog een keer samen te spelen, in het kader van nu we er nog zijn??????Die re?nie bleef bewaard tot de oefenruimte omdat Manny werd getroffen door de spierziekte A L S en als gevolg daarvan overleed op 25 februari 2011.
  We schrijven 2013 als de drie overgebleven leden met hulp van Boxem junior(neefje van ome Manny) de draad weer oppikken. Met een repertoire van eigen werk en covers van o.a. Jethro Tull, Johnny Winter, The Monkees, Depeche Mode en The Motherlovers spelen zij op 5 april in De Enk.

 54. 2 Zwollenaren, 1 die we bij WVF wel heel goed kennen…per volgend jaar. Eduard Lindeboom zit volgend voetbalseizoen op de bank bij zondag hoofdklasser Alcides. De 39-jarige Zwollenaar, die nu nog aan het roer staat bij derdeklasser HTC, wordt assistent van stadgenoot Raymond Schuurman.

  Schuurman wordt nu vast geen kampioen in de Zondag Hoofdklasse C. Hij staat 5e. 1 na laatste wedstrijd (helaas 5 mei, anders nog wel leuk om heen te gaan…al eens eerder geweest met Dijkstra en Zanding) bij MSC…die nu op kop staan, met 4 punten meer.

 55. Wel even de pleelieste luusteren janD? Trouwens 5 april is de cd presentatie van Erwin Java in Hedon en daar heb ik al tickets voor dus daar ga ik wel heen!

 56. Het transferspel rond de spelmakers van Ajax en AZ begint serieuze vormen aan te nemen. Liverpool heeft 20 miljoen euro over voor Christian Eriksen en dat betekent dat de Amsterdammers als vervanger Adam Maher willen aantrekken.

 57. Dansen en Goede Vrijdag gaan in Duitsland nog steeds niet samen. In het hele land is het die dag verboden in onder meer discotheken met de voetjes van de vloer te gaan, ondanks groeiend verzet van vooral jongeren tegen de oude ooit door de kerk opgelegde strenge regels.

  Dansliefhebbers in de deelstaat Beieren hebben het nog slechter getroffen. Drie dagen lang moeten ze zich stilhouden. Van Witte Donderdag tot en met Stille Zaterdag geldt het verbod. Met Pasen is het weer geen enkel probleem om los te gaan. In Berlijn hebben mensen het aanzienlijk makkelijker. Alleen tussen 4 uur ??s ochtends en 9 uur ??s avonds op Goede Vrijdag is dansen not done.

  Breed verzet tegen de regels is er vooral onder politieke jongerenorganisaties. ,,Het dansverbod past niet in de geëmancipeerde maatschappij. Religieuze gebruiken mogen niet aan de hele gemeenschap opgedrongen worden⤝, stellen de Jonge Groenen. Het verbod is niet meer van deze tijd, zeggen ook de Jonge Socialisten. De overkoepelende organisatie van discotheken doet in de krant Bild van vrijdag het verbod af als een ,,antiek relict uit lang vervlogen tijden⤝.
  ——————-
  Als ik Duitser was zou ik me sowieso niet zo uitbundig/vrolijke/genietend gedragen. Al was het maar om me aan te passen aan het overgrote deel van mijn landgenoten…dan :D:D:D

 58. Hoe heeft Blok het met zijn ministerie?
  * Bijna een op de drie directeuren van woningcorporaties verdiende vorig jaar meer dan de balkenendenorm. Dat blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad en de regionale krant De Stentor.
  * Uit een rondgang van RTL Nieuws blijkt dat Rabobank en ING geen plannen hebben om een Blok-hypotheek aan te bieden. De Blok-hypotheek moest dé manier worden om de woningmarkt vlot te trekken. Maar er is bijna geen bank die haar wil aanbieden en hypotheekadviseurs weigeren haar te verkopen.
  * Een kwart van de woningcorporaties voert de inkomensafhankelijke huurverhoging deze zomer niet door. (uit De Stentor)
  * Blok praat niet meer met CDA over woningmarkt
  * (maand geleden) Blok naar Kamer om vertrouwenskwestie

  En hoe op slot zit de woningmarkt momenteel; nog "op slotter" dan een jaar geleden toen dit ministerie nog niet bestond?

 59. Bericht door bernard, op 25 maart 2013 om 23:00
  Dus even voor een goed begrip. Zo win ik de publieksprijs niet?

  Nee, maar zo wel:
  Schaken: 'Ik kan Pell? vervangen als spits' 😉

  Artikelen over het nobele spel schaken zijn zelfs door professionele schrijvers maar moeizaam 'sexy' te maken.
  Over het kandidatentoernooi in Londen wordt ook nauwelijks tot niet over het verloop van de zetten geschreven.
  Maar verras ons maar eens en gooi er een artikel over de lokale schaakhelden of de historie van de Zwolse schaakwereld tegenaan.
  Jij bent aan zet…

 60. Doeksen, jouw zaterdagse programma staat wel aardig op z'n kop zonder de aanwezigheid van JanD.
  Kun je daar wel mee omgaan of zorgt dat voor een terugval?

 61. Monsieur Joppuh.

  Hopelijk voelt u zich ook genegen om, wellicht getooid met uw welbekende karakteristieke hoed, een bezoek af te leggen aan dat charmante buurtcafeetje?

 62. Fanclub Blues….hier draait momenteel 15 jaar Amstellive…wat een geweldige sfeer/combies etc. Ben er 2x (weet de jaren niet meer) met 2 verschillende werkgevers geweest. Ques…we hebben de 6 kaarten (vloer natuurlijjk) voor 2014 al binnen. Muziek met een hoofdletter, ook omdat sfeer en de drankjes prima voor elkaar zijn. Nu Normaal & Martin Buitenhuis met "Oerend Hard". :D:D:D

  PS Hoe is Youp trouwens?

 63. Krijg net vanuit Pyongyang een foto toegezonden van mijn goede vrind Kim Jong-un en hij laat daarbij weten dat heel de Democratische Volksrepubliek Korea weer bijzonder heeft genoten van de pleelieste.

 64. @ JJR hoewel ik het helemaal eens ben met elk "biertje-aanbod" en met deel 2 van 11:21…geen biertje vanmiddag in De Pierik. Heb tot mijn eigen verbazing ook al een biertje-aanbod bij WVF voor vanmiddag afgeslagen. Oeps, misschien nog wel heel even (in het voorbijgaan) een biertje bij 'Arold en zijn charmante dame (verdeurie naam weer ff kwijt, volgens mij dezelfde als mevr. Dijk van De Vrolijkheid…Zie wel ff "hoetlup". Veel plezier in elk geval.

  Trots op mezelf, omdat ik Amstellive op tijd heb afgezet en voor "Spijkers met koppen" heb gekozen 😀

 65. Ik ben blij dat u reageert, want ik was al ernstig ongerust over u Monsieur Joppuh.
  Van 3.36 was u al online, maar daarna geen enkel teken van leven meer en ik was al van plan om 112 te bellen.

 66. @ Jean, sprak vorige week vrijdag 1 van de zoons van 'de grootmoefti van Berkum e.o.' nog véél te kort in de BK. Hoop dat de groeten zijn overgekomen, wil je dit ff checken? Bedankt.

 67. Dick de groeten zijn overgekomen.
  Ik zag trouwens van de week nog een oude groepsfoto voor een statig pand met daarop een persoon met stoer leren jack aan en een zéér foute snor.

 68. Gelukkig! En bedankt voor de check, zie de man en zijn zéér charmante vrouw helaas veel te weinig. Heb overigens in mijn hok wel een meesterwerk aan de muur gehangen…met passie, bezieling, zweet en vuur zélf door de gm geschilderd destijds. Haha, ik lees nu pas over die uberfoute snor….Ja, werden ook wel b*fsnorren en zweetsnorren genoemd. Heb jij alleen bakkebaarden gedragen in die tijd? Die kon ik dan verdeurie weer niet kweken.

 69. Helaas geen verse Youp. Karin (wat een treffende meisjessnaam als titel) van vorige week staat er nog op. Wel mooi die verwijzing naar een grote stad hier in de buurt…………..

  Karin en ik moeten nog wel een beetje aan elkaar wennen. Ze verstaat me niet onmiddellijk. Ik moet veel herhalen. Of dat er droevig uitziet? Dat ziet er heel treurig uit. Ik begon met een zacht Hasselt, zei dat wat harder toen ze mij meldde dat ze me niet verstaan had, articuleerde het de derde keer bijna spastisch en zat na de zevende keer als een ontsnapte gek te krijsen. ⤽HASSELT!!!!!⤝

 70. @ Jean, had jij de mooiste n*ukteugels van Zwolle? Vond dat die van de beste dj van Zwolle er ook wel mochten wezen. Als ik eens in De Docter kwam zag ik al snel: lauw kans….alle aandacht is voor Stroeve H.

  Potverdorie nou! Hoorde dat Eppie wegmocht, neem aan dat topcollega Jur er wel was (niet te checken zit elders in Meppel)…valt me zwaar tegen van Ep. Was Sybe (als bijzonder druk en hardwerkend senator) er ook nog? En belangrijker: was er genoeg te eten en drinken? Mijn bron is ook niet (ongelooflijk) geweest.

 71. @ Jean, weet wel waar het niet-uitnodigen aan ligt. Zijn bijzonder lieve en charmante secretaresse (die mij ook wel goed gezind is) was natuurlijk al hélemaal met haar hoofd bij haar nieuwe werk. Vergat het klootjesvolk even en alleen de toplaag van wp-minnend NL is uitgenodigd. Het zei zo. Of ga je nou vertellen dat mensen als Klaas J. etc er binnenkort ook snel uitgaan 😮

 72. Haha, plannen zijn nogal veranderd. Word om 14:10 opgepikt om mee te gaan naar het fijnbesnaarde KHC. Die gewoon moeten verliezen van onze mannen. Zoon van maat van ons (18) start in de basis. 3 punten vandaag en 3 volgende week (nummer laatst): skemaatje handhaving in de 1 Klasse!

  Ook veel plezier mannen, oh shit, niet vergeten te pinnen. En uh, kan nog wel een (fiets desnoods)lift vanaf de WVF-kantine naar huis gebruiken….Tijdstip niet bekend, da's niet erg toch?

 73. Denk dat de grootmoeti het ook niet erg vindt om alles nog een beetje 9 jaar lang op te porren. Roel H. over een paar maanden? Feliciteer hem maar, maar daar ging ik minder mee om. Klaas en de grootmoeti hebben mij aangenomen, ben wel een fan van Klaas en zijn dame Nanja. Jammer dat er een paar oudgedienden verdwijnen!!!!

  Voor hun niet, vanzelfsprekend.

 74. Bericht door JeanJacquesRousseau, op 30 maart 2013 om 13:25

  Half vijf.
  Als Dick ook gaat kunnen jullie gezellig samen fietsen.

  2 fouten jean
  1 gezellig
  2 samen fietsen

  brrrrrr

 75. JeanJacquesRousseau, op 30 maart 2013 om 12:09

  Daar sta je toch versteld van dat die pleelieste al zo bekend is geworden. Deze lijst gaat een derde wereld oorlog voorkomen, wat ik je brom!

 76. Ik heb hem zelf helaas niet kunnen horen. Ik was bezig met mijn geplande trainingsafstand van 33 km in een, wat het weer van vandaag betreft, guur stukje Veluwe. Zit nu met zere voeten op de bank. En die masseuse is weer in geen velden of wegen…

  Nou ja, nog 40 dagen en dan moet ik klaar zijn voor de 40 km lange 'nacht van de vluchteling' van 010 naar 070. Die tocht zal een fluitje van een cent zijn, maar wat je in de weken daarvoor allemaal doet…

  Volgens mij hebben de meeste WLZ-ers al gesponsord. Maar voor de zekerheid nog maar een keer. Je kunt hier je sponsorbedrag kwijt.http://www.nachtvandevluchteling.nl/bernardholtrop

  Ik ga denk ik mijn streefbedrag verhogen. Iedereen denk dat ik zo wel klaar ben. Natuurlijk is dat niet zo. Hoe meer mijnen daar onschadelijk gemaakt kunnen worden hoe beter het mij is. Van mijn LinkedInn contacten heeft nog niemand gesponsord. Donderdag heb ik een borrel/etentje met mijn oud-collega's (Allemaal ICT'ers die van gekkigheid niet weten wat ze met hun geld moeten doen). Ook nog niemand gesponsord! Ik schat in dat het sponsorbedrag wat nu op 300 staat makkelijk naar 500 moet kunnen. Verdomd, ik ga het streefbedrag meteen verhogen. Ik heb mezelf overtuigd…

 77. Zwolle speelt geweldig!
  14-7
  Zwolle heeft het even moeilijk…
  17-13
  17-15
  Zwolle heeft even geen antwoord en komt er niet doorheen.
  18-18
  De aanvallers komen er niet meer door.
  18-19
  Timeout aangevraagd door Strikwerda.
  19-19
  19-21
  :'(

 78. Bericht door JeanJacquesRousseau, op 30 maart 2013 om 11:21
  Bericht door bernard, op 25 maart 2013 om 23:00
  Dus even voor een goed begrip. Zo win ik de publieksprijs niet?

  Nee, maar zo wel:
  Schaken: 'Ik kan Pell? vervangen als spits'

  Artikelen over het nobele spel schaken zijn zelfs door professionele schrijvers maar moeizaam 'sexy' te maken.
  Over het kandidatentoernooi in Londen wordt ook nauwelijks tot niet over het verloop van de zetten geschreven.
  Maar verras ons maar eens en gooi er een artikel over de lokale schaakhelden of de historie van de Zwolse schaakwereld tegenaan.
  Jij bent aan zet…

  De lat ligt inderdaad zeer hoog! Wellicht neem ik mijn toevlucht tot een ghostwriter. Maar misschien ook niet!

 79. Jean Jacques. De matches tussen Fischer, Kortsnoj, Spaski, Petrosian Kasparov en Karpov haalden alle journaals. Maar het is inderdaad de vraag of die items wel over het nobele spel zelf gingen.

 80. Uit de houtgestookte oven banen de geuren van versgebakken brood en croissants zich een weg door Château Rousseau.
  Een heerlijke en uitgebreide paasbrunch staat mijn genodigden te wachten.

 81. Mijn gasten hebben kunnen genieten van een copieuze paasbrunch en zijn nu onder het genot van een exquise wijn aan het nagenieten in de salon.
  Als de paarden zijn ingespannen zal ik hen verrassen op een heerlijk ritje met de koets door de landerijen die Château Rousseau omzomen.

 82. Dan ook even met de paarden door de binnenstad en ze even rust geven met wat haver voor de deur van cafe Stapp's Inn monsieur Rousseau!

 83. Goedenmorgen doeks'n. Wat deed het mij deugd u gisteren in het onvolprezen knusse en gezellige etablissement Stapp's Inn aan te treffen. Wij waren nog in gespannen afwachting of monsieur Rousseau nog even op zijn rondrit door zijn lommerrijke landerijen tijd vrij zou maken zijn vierspan een welverdiende haver-pauze voor genoemd etablissement te gunnen, maar helaas zat dat er niet in, wellicht mede gezien het feit dat zijn hoge adellijke vriendenkring een dergelijke ambiance niet gewend zou zijn. Dit in tegenstelling tot Jean Jacques zelf natuurlijk, hij heeft zelf al menigmaal blijk gegeven ondanks zijn erudiete en adellijke inborst midden in het leven te staan.
  Verder merk ik op dat u er opmerkelijk monter bij zat en dat het u zichtbaar beter gaat, hoewel ik een enkele keer toch wel kon merken dat het recent gebeurde diepe wonden in uw tere ziel heeft geslagen, maar soit, het leven gaat door en nogmaals, ik bewonder uw instelling en de houding waarmee u de weg terug heeft ingeslagen. Ik hoop u nog menigmaal aan ter treffen, hetzij bij Stapp's Inn, hetzij bij het knusse buurtetablissement C de P.! Een warme groet van mij.

 84. Vrienden gaan binnenkort en zoon gaat van de zomer OOK naar boer Piet/Terpstra 😀 G*d wat moet ik nodig zelf ook weer eens gaan. Als de directrice niet wil, dan maar met maten (zonder mate); we'll see.

 85. vriend joppeh,het was idd even een heel gezellig samen zijn.nou hadden we natuurlijk ook hele fijne mensen om ons heen wat het ook veel aantrekkelijker maakt.dit gaan wij zeker nog eens doen,vriend

 86. Hoe zou Daphne nu aan die opdracht komen?????

  Koningslied

  Deze man

  De Kraai zit overal bovenop: "Scholen maken kans dat Willem-Alexander en Maxima bij ze langs komen als ze een origineel idee hebben voor de Koningsspelen. Die zijn op 26 april op duizenden scholen. Onder andere sportheld Richard Krajicek lanceerde de Koningsspelen".

 87. Steenhuizen (35) startte haar journalistieke loopbaan in 1999 na afronding van de School voor de Journalistiek in Utrecht. Ze begon bij RTL als redacteur voor verschillende programma's. In 2002 stapte ze over naar RTV Utrecht, waar ze radioverslaggever en televisiepresentator werd.

  In 2008 werkte ze een aantal maanden als 'Jakhals' voor De Wereld Draait Door. Begin 2009 kwam Steenhuizen in dienst van de NOS als presentator van het NOS Journaal op 3 (nu: NOS op 3). In 2011, maakte zij de overstap naar het NOS Journaal.

 88. In Braboland hebben ze het wel begrepen. Met mosselen kun je veel doen:

  Waterschap Brabantse Delta zet opnieuw mosselen in om blauwalgen te bestrijden.

 89. Voorschoten…belangrijker lijkt me wat er NA de nachtelijke schoten gebeurde

  Een man uit Voorschoten vond vanochtend twee kogelgaten in zijn ruiten en twee kogels in zijn huis. Onderzoek door de politie wees uit dat zijn woning per ongeluk is beschoten door de achterbuurman.

  Om 5.00 uur 's ochtends schoten de man en een vriend van hem uit baldadigheid op een koelkast in de tuin. Twee kogels mistten doel en belandden in de woning pal achter het huis.

  De politie heeft de twee mannen, de 30-jarige bewoner en een 24-jarige man uit Leiderdorp, aangehouden. In het huis werd ook het vuurwapen aangetroffen. Dat is in beslag genomen.

 90. Waar heb je het nou over RRR? De rotonde voor het treinstation of het zebrapad over de van Roijensingel? Of allebei? In ieder geval zal zo'n zebrapad verlegd moeten worden als het niet goed ligt. Maar het is me indertijd ontgaan waarom dat oude zebrapad niet voldeed. Oponthoud voor de bussen?

 91. Je zult fans en extremisten maar niet uit elkaar kunnen houden:

  De Indonesische politie heeft zeventien supporters van het Franse voetbalteam gearresteerd. De dienders dachten dat de Franse vlag van de fans een statement van een afscheidingsbeweging was.

  De mannen hesen de Franse vlag in de straat tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Spanje afgelopen week. De plaatselijke hermandad verwarde de Franse Tricolore echter met de -verboden- vlag van de radicale afscheidingsbeweging de Republic of South Maluku (RMS). "De vlag van de RMS lijkt precies op de Franse maar heeft een extra groene streep", stelt een politiewoordvoerder.

  Als resultaat van het misverstand werden de zeventien mannen gearresteerd en een nacht in de cel gezet. Na diepgravend onderzoek werden ze vrijgelaten, toen bleek dat het slechts onschuldige voetbalfans waren.

 92. Vanavond

  Wesley Sneijder keert met Galatasaray terug bij de club waarmee hij in 2008 de Spaanse titel veroverde.

  Real Madrid-Galatasaray…..(en Malaga-Dortmund)
  ——–
  Donderdag event. Chelsea-Roebin/Spurs-Basel/Benfica-Newcastle/Fenerb.-Lazio
  ——–
  Binnenkort ook in uw eigen huis-theater:

  vrijdag:
  20:00 Feyenoord-VVV

  zaterdag:
  18:45 Vitesse-NAC
  20:45 Willem II-PSV

  zondag:
  16:30 Ajax-Heracles

  * PEC-RKC ook zaterdag 19:45 (voorspelling 2-1)
  /Twente expres niet genoemd: lijkt uitgeschakeld voor titel.

 93. Hoe denken de Feyenoorders hier over nieuwbouw of renovatie?

  De directie van Feyenoord wil al een tijdje een nieuw stadion voor hun club: De Nieuwe Kuip. Uiteraard allemaal hartstikke duurzaam en verantwoord: met de paarsebroeken bullshit-lingo zit het wel snor. Er ligt nog niet eens een ontwerp want de financiering moet eerst rond, maar het stadion zou een lieve 313 miljoen euro moeten kosten en daarbij moet de gemeente voor maar liefst 165 miljoen euro garant staan.

 94. Ik vind dat goed onderzocht moet worden tegen welke kosten de huidige Kuip, met behoud minimaal van een verantwoorde en veilige constructie, gerenoveerd kan worden. Ik heb de indruk dat er een grote bouwlobby op gang is gekomen en dat de beide scenario's mede hierdoor nog niet volledig tegen elkaar zijn afgezet, laat staan dat een verantwoorde kosten/baten conclusie kan worden getrokken.

 95. Kortom, voor mij is de huidige Kuip met haar unieke ambiance, en de verbouwing/renovatie daarvan nog lang geen gepasseerd station.

 96. Bedankt voor je snelle antwoord Joppuh. Volgens mij denken veel supporters er zo over

  voor mij is de huidige Kuip met haar unieke ambiance, en de verbouwing/renovatie daarvan nog lang geen gepasseerd station.

  . Dat van die bouwlobby zou ook best eens waar kunnen zijn. Als de directie echter zijn/haar plannen doorvoert zou het zich dus best eens van de "gewone supporter/gewone man/vrouw" kunnen verwijderen. Slechte zaak lijkt me. We volgen de gang van zaken wel in de media. Feit is dat 313 miljoen euro een leuk bedrag is! Succes ermee, ik ga vervroegd en over 300 tellen naar huis.

 97. Chevalier (RKC) niet welkom tegen PEC.

  De Fransman is nog altijd disciplinair geschorst omdat trainer Erwin Koeman ontevreden is over zijn inzet. Ook een gesprek op woensdag kon de gemoederen niet bedaren.
  Chevalier miste door zijn schorsing zondag al het duel met ADO Den Haag.

 98. Bron welliswaar "stijllozen" maar TTTTT (waarna verwezen is) pretendeert toch een serieus medium te zijn:

  Na het paardenvleesschandaal dreigt nu een honden- en kattenvleeskwestie. Spaanse bedrijven hebben deze dieren mogelijk verwerkt in diervoeding en gehaktballetjes. Ook zou er een link zijn met een recent opgedoekte vleesgroothandel uit Amsterdam.

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat vandaag haar Spaanse collega, de Guardia Civil, om opheldering vragen, meldt De Telegraaf.

  De klokkenluider luistert naar de naam Olga Costa. Zij heeft in Spanje een asiel voor in de steek gelaten hondjes en alarmeerde vorig jaar de autoriteiten over een bedrijf in het noordelijke Pontevedra. "De firma in kwestie haalde in ruil voor een redelijke slachtvergoeding overleden huisdieren op bij mensen thuis. Wanneer de eigenaar van zo??n beestje nog even afscheid wilde nemen, dan werd hem bot de deur gewezen"

 99. "Doe Maar" nu "Sinds een dag of 2", "De Dijk" al gehoord én onze vakantiehit van vrogger "Annabel"….dit moét weer een lekkere hardwerkdag worden.

 100. Ok, positiever….je bedoelt deze natuurlijk:

  Neem een passe partouts en betaal slechts ??10,- per wedstrijd!

  PEC Zwolle speelt in het huidige seizoen nog drie belangrijke thuiswedstrijden. In de strijd om (directe) handhaving zijn RKC Waalwijk (6 april), FC Utrecht (28 april) en ADO Den Haag (12 mei) de tegenstanders. Je kan deze wedstrijden met een fikse korting bezoeken want voor de Stentor-tribune zijn vanaf nu passe partouts verkrijgbaar. Wil je op de eerste rij zitten en de spelers naar voren supporteren, koop dan hier jouw ticket. Kinderen tot 16 jaar kunnen voor ??19,95 naar de drie wedstrijden, volwassenen betalen ??29,95.

  Voorwaarden
  ⤢ U ontvangt een E-ticket (RKC Waalwijk) of bevestiging om uw ticket bij PEC Zwolle af te halen (bij de wedstrijden FC Utrecht en ADO Den Haag).
  ⤢ Annuleren en/of wijzigen en/of restitutie van deze tickets is niet mogelijk.
  ⤢ De algemene voorwaarden van de KNVB en PEC Zwolle zijn van toepassing.
  ⤢ Kinderen dienen onder begeleiding van volwassenen te zijn. Maximaal 2 kinderen per volwassene.
  ⤢ Er kan ?? bijvoorbeeld om de leeftijd te controleren ?? om legitimatie worden gevraagd.
  ⤢ De Stentor tribune is helaas niet geschikt voor mindervaliden.
  ⤢ De Stentor tribune is toegankelijk voor inwoners uit het Stentor verspreidingsgebied. Inwoners uit de regio van de bezoekende club kunnen derhalve geen aankoop doen in de webshop van de Stentor.
  ⤢ De Stentor behoudt zich het recht voor om bezoekers buiten het verspreidingsgebied de toegang te ontzeggen.

 101. Biertje in café wordt duurder
  »
  Heineken verhoogt de prijs van een biertje in cafés en restaurants
  ANP Toegevoegd: donderdag 4 apr 2013, 10:40
  Update: donderdag 4 apr 2013, 10:53

  Bier in cafés en restaurants wordt duurder. Marktleider Heineken verhoogt de prijs van een vat van 115,27 euro naar 121,58 euro. Per glas komt dat volgens de brouwer uit op een prijsverhoging van twee cent.

  De verhoging is volgens Heineken nodig om de bedrijfsvoering gezond te houden. De woordvoerder wijst op de energie die duurder wordt, op de transportkosten en de personeelskosten. "En we willen toch ook blijven investeren in nieuwe producten, in tapinstallaties."

  Verschillende prijsmodellen
  Voor supermarkten wordt geen prijsverhoging doorgevoerd, terwijl daar driekwart van de Heineken-verkoop vandaan komt. Café-eigenaren klagen al jaren dat het bier in supermarkten veel te goedkoop is. "Maar die twee kanalen staan los van elkaar", aldus de Heineken-woordvoerder.

  "Dagelijks rijden 190 van onze vrachtwagens door het land om bier af te leveren op de stoep van de horecagelegenheden, bier voor supermarkten leveren we wekelijks in één keer af bij een distributiecentrum. Dat zijn twee verschillende prijsmodellen."

  ============ Deze smaken niet alleen in 'T Beugeltje maar thuis ook uitstekend=========================

 102. Waarom is die Heleen nieuws? Nu schijnt van R. die met die mannenstem en die eens over een Zwolse dakdekker schreef de tennisbaan tot jachtgebied te hebben verklaard…

 103. Jammer dat bovenstaande foto waarschijnlijk te schokkend of te "jeukerig" was. Jammer ook dat we Heleen zelf op deze foto niet zien.
  Maar goed je kunt niet alles hebben; nieuwe plaat bij tekst van 11:07

 104. Ohhhh MOKUM al véél te lang niet meer geweest. Gelukkig wordt die rol door "de jeugd thuis" overgenomen. O.a. voor wat betreft het bezoeken en supporteren van de topclub die daar "woont".

  Véél plezier Bernard. 13:07 is een mooie aansporing voor mij, om mijn vrienden weer eens aan te sporen. Bedankt!

 105. Leuk; "mooie kerel":

  Henk ten Cate gaat proberen Sparta de eredivisie in te loodsen. De Rotterdamse club heeft de ervaren coach gestrikt om het seizoen af te maken.

 106. Koetiefning.

  Dick zit al weer in z'n oude ritme zo te zien.

  Bericht door dick, op 4 april 2013 om 10:34
  Bedoel je dit kan bij doorbereken te merken zijn in duurdere tickets

  Nee, de Europese 'droom'.

  Jij wil trouwens naar La Isla Bonita…?

 107. Weetje van de stijllozen:

  Heeft u een dame of een heer de kroeg uit weten te sleuren en wilt u de avond verder zetten in bed? Zet dan
  * 'Someone Like You' van Adele op.
  Dat nummer brengt de meeste mensen in de stemming om een lekker potje te rampetampen. Dat blijkt uit een enquête van de website ShareMyPlaylist.com.

  De site vroeg aan ouders of er muziek op wordt gezet bij de edele bedsport en zo ja, welke nummers. Meer dan de helft van de ondervraagden mag graag batsen met een muziekje op de achtergrond. Driekwart van hen zet de geluidsinstallatie aan om in de stemming te komen. Dat schrijft de Daily Mail.

  'Someone Like You' van Adele doet het libido het meest stijgen.
  * Kings Of Leon komen met hun 'Seks On Fire' op de tweede plaats.
  * Klassieker 'Bump N?? Grind' van R. Kelly staat op nummer drie. In zo??n lijst mag
  * Marvin Gaye, de ongekroonde koning van de seksmuziek, natuurlijk niet ontbreken. 'Let??s Get It On' en 'Sexual Healing' zijn beide in de top 10 te vinden.

 108. Doe ik het dus weer helemaal fout. Na een gezellig avonje eten en drinken met oud-collega's zit ik weer braaf in de trein naar Zwolle. Het wordt zo ook nooit wat met mij.

 109. In het AD notabene

  Op 6 december 2010 stapte Martin Jol, onder druk van Johan Cruijff, op als hoofdtrainer van Ajax. Zijn opvolger Frank de Boer werd kampioen en prolongeerde de titel afgelopen seizoen. Met nog zes speelrondes te gaan is de derde Amsterdamse titel dichtbij, zo blijkt in onze wekelijkse rubriek Blik op het Programma.

  AJAX in de spotlights zetten en zelf tevreden zijn met een 2e plaats (Koeman ook in AD volgens mij en Gudde volgens mij al met een 4e). Het kan snel veranderen in De Kuip.

  best bezochte clubs 9e en 18e plek