Vierde editie Broeikas gaat weer van start!

Zwolle – Het is bijna weer tijd voor de vierde editie van Broeikas, het podium voor jong creatief talent. Een bruisend  programma vol live muziek, graffitikunst, zang, streetdance en nog veel meer. Van Kunstencentrum Muzerie en Kunstbende Overijssel  voor jong talent van VMBOschool TalentStad! Na twee dagen van professionele coaching werken de TalentStad jongeren toe naar hun moment  vol optredens en performances in Theater Young Ones  aan de Bisschop Willebrandlaan. Nieuw aan deze editie is dat er maar liefst vier voorstellingen worden gegeven – twee per dag-  zowel in de middag als avond. De hosting van de avond is dit jaar in handen van spoken word artiest Manu.

De aftrap van Broeikas was  maandag 4 maart jl. met het eerste coachingsmoment.  De tweede coachingsessie  vond  plaats op maandag 11 maart. De  TalentStad leerlingen zijn met een eigen act aan de slag gegaan en zich aan het voorbereiden op hun  podiummoment op 18 en 19 maart aanstaande. Ze konden zich aanmelden voor de categorieën Streetdance,  Bandcoaching, Zangcoaching en Graffiti. De eindresultaten van dit coachingstraject worden door de jongeren vertoond voor publiek bestaande uit jongeren, ouders, docenten en anderen.  Het publiek kiest een winnaar die kan meedingen naar de titel Latent Talent 2013.


Anders dan anders

Broeikas is dit jaar anders dan anders. Jongeren krijgen persoonlijke coaching op hun eigen act en daarmee hun eigen ‘minutes of fame’. Daarnaast wordt een totaalvoorstelling ingestudeerd waarin alle acts een plek krijgen, waarbij alle jongeren van begin tot eind betrokken zijn. Dit doen zij onder begeleiding van professionele coaches en Benno Hubner als eindregisseur. De productie Broeikas gaat over groei en het op de voet volgen van talentontwikkeling. Van dromen op je slaapkamer tot back-stage in de tv-studio. De populaire tv-serie Glee dient hiervoor als inspiratiebron.

Kunstencentrum Muzerie, Kunstbende Overijssel en TalentStad willen met dit project een podium bieden aan getalenteerde jongeren door ze te coachen en een plek te geven waar zij zichzelf aan het publiek kunnen presenteren. De kracht van het project is dat de jongeren vrijwillig meedoen en daardoor zeer gemotiveerd zijn om het beste uit zichzelf te halen.

Artikel delen:

Reageer