Topcoaches verzorgen clinic bij vv Berkum

Zwolle – Voetbalvereniging vv Berkum organiseert in samenwerking met Special Heroes op vrijdag 22 maart 2013 een clinic voor haar voetbalkader. Belangstellenden van andere verenigingen zijn ook van harte welkom.

meer-dan-voetbal.jpg

De topcoaches Bert van Lingen en Vera Pauw komen belangeloos naar sportpark de Vegtlust in Zwolle om een demonstratietraining te verzorgen. Bert van Lingen heeft een grote staat van dienst. Bij het Nederlands Elftal was hij assistent van Rinus Michels tijdens het EK van 1988. Onder bondscoach Dick Avocaat was Bert van Lingen eveneens de rechterhand. Ook bij Glasgow Rangers, Zenith Sint-Petersburg en de nationale elftallen van Belgie en Rusland was Bert van Lingen de assistent van Dick Advocaat. Bert van Lingen is tevens schrijver van het boek “Het leren en coachen van voetballen/het jeugdvoetballeerproces”.

Vera Pauw was de eerste Nederlandse profvoetbalster, toen zij een contract signeerde bij het Italiaanse Modena. Zij stond o.a. aan de wieg van de topsportstructuur voor vrouwen met het opzetten van de Vrouwen Eredivisie. Ook was ze bondscoach in de succesvolle periode van het Nederlands Dames Elftal met een bronzen plak tijdens het EK van 2009. Vera Pauw was ook bondscoach van Schotland.

De clinic is tot stand gekomen door de nauwe samenwerking tussen vv Berkum en Special Heroes. Special Heroes is een gezamenlijk initiatief van LV3, het Nationaal Kenniscentrum Gehandicaptensport en NOC*NSF en wordt mede mogelijk gemaakt door Menzis en het Ministerie van VWS. Special Heroes is erop gericht om leerlingen uit het Speciaal Onderwijs te laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. In Zwolle werkt Special Heroes al ruim 2 jaar succesvol samen met de Ambelt, een school voor gedragsondersteunend onderwijs. In het programma staat de leerling centraal. Afhankelijk van hun wensen worden sport- en bewegingsactiviteiten aangeboden. Via school worden ook ouders betrokken bij de sportkeuze. Zo ontstaan er voor de leerlingen mogelijkheden om in hun vrije tijd bij een sportverenging te gaan sporten en bewegen.

Mark Leeflang is Projectleider vanuit Special Heroes en verbonden aan de Ambelt. Hij kijkt uit naar deze avond. ‘De samenwerking met de Zwolse verenigingen krijgt meer en meer gestalte. We slagen er steeds meer in om ook onze leerlingen te laten bewegen en te sportenbinnen de verenigingen in Zwolle. Leerlingen hoeven niet meer onnodige buitenspel te staan. We vragen hiermee het nodige van de verschillende Zwolse verengingen en middels deze avond willen we ze iets terug geven’. 

Henk Jan van der Veer, bij Berkum belast met de portefeuille technische zaken, voegt toe: ‘Een project als deze past goed bij de filosofie van de voetbalvereniging v.v. Berkum, namelijk dat zij midden in de samenleving wil staan. Vanuit de aan de voetbalvereniging gelieerde stichting Team Support zijn al de nodige ervaringen opgedaan met leerlingen van de Ambelt door voetbalactiviteiten aan te bieden in samenwerking met de voetbalvereniging.’

Bert van Lingen en Vera Pauw staan garant voor een unieke en leerzame avond. Op vrijdag 22 maart aanstaande start het programma om19.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Eerst zal een presentatie worden gegeven, daarna zullen zij een demonstratie-training verzorgen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via leeflang@specialheroes.nl. Deelnemers hebben de mogelijk een vrijwillige bijdrage te deponeren t.b.v. het programma Special Heroes. Deze gelden zullen worden gebruikt om voor de leerlingen van Ambelt een sportdag te organiseren aan het einde van dit schooljaar.

Artikel delen:

Reageer