Onrust bij docenten en ouders van Veerezon

Zwolle – Vorige week heeft de Medezeggenschaps Raad (MR) van Veerezon een gesprek gehad met het bestuur van Vivente en de schoolleiding van Veerezon. Er is medegedeeld dat één van de besturen van Veerezon, namelijk Catent, per 1 augustus 2013 niet verder betrokken zal zijn bij Veerezon. Dit heeft tot gevolg dat de medewerkers die namens Catent werkzaam zijn bij Veerezon uiterlijk per die datum niet meer bij Veerezon werken. "Wij vinden dit als MR erg jammer omdat wij blij zijn met hun inzet, kwaliteit en commitment aan het concept van Veerezon. De besturen van zowel Landstede als Vivente hebben echter aangeven zeker door te willen met Veerezon en ook willen blijven vast houden aan het concept van Veerezon. De school blijft dus gewoon bestaan.

Het bericht kwam bij vele ouders als schokkend over. Met als gevolg dat dit het gespreksonderwerp op school is. Er zijn zelfs al ouders die zeggen om hun kind(eren) van school te halen als deze plannen worden doorgezet en dat betekent nog meer kinderen die van school gaan en misschien wel een definitieve sluiting van deze school. Oudercommissie: "Nu staat er een datum gepland waarin Landstede en Vivente uitleg geven van hun kostenplanning. Natuurlijk zijn wij van de ouder commissie deze avond ook aanwezig en hopen erop dat er zoveel mogelijk ouders op deze avond zullen komen om hun mening ook te laten horen. Door het terugtrekken van Catent zal er op bestuurlijk niveau een en ander veranderen. "Als MR verwachten wij echter dat dit de organisatie en organiseerbaarheid ten goede komt. De lijnen zijn korter en het bestuur heeft zich expliciet verbonden aan het concept van Veerezon. Uiteraard zijn er ook veranderingen waar wij niet op voorhand blij mee zijn. Als MR en met ons de GMR (waar we straks wel mee te maken hebben) zitten wij bovenop het ontslag en aannamebeleid van de personeelsleden."

MR: "Voor ons is het heel belangrijk dat er zoveel mogelijk sprake is van continuïteit en rust in de organisatie maar ook in de lessen. De kwaliteit die nu in de organisatie aanwezig is willen we weer terugzien bij de nieuwe groep medewerkers. Vivente deelt uiteraard deze mening. Door de bestuurlijke verandering is ook het thema Flexibele onderwijstijd waar wij u al eerder in het jaar over informeerden doorgeschoven naar volgend schooljaar. Een ander aandachtspunt zijn de lesuren. De kinderen krijgen nu meer uren les dan kinderen op andere basisscholen. De vraag is of dit in de toekomst blijft. Als MR zijn wij zeker blij met de toezegging dat de school blijft bestaan, maar wij waken voor de gevolgen van de onderwijsontwikkelingen en de personele consequenties."

Deze week nog zal het bestuur van Vivente alle ouders per mail informeren en krijgen de kinderen een brief mee. In de maand april volgt er een informatiebijeenkomst waar het bestuur de ontwikkelingen zal toelichten.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Bij herhaling zijn het weer roerige tijden voor Veerezon.

  Hierbij wil ik alle ouders oproepen om aanwezig te zijn bij de informatie-avond op woensdag 20 maart om 19.30 uur bij Veerezon, en uw stem te laten horen.

  Erik Hagemeijer, voorzitter MR Veerezon.


  Maak melding

 2. Als iedereen tevreden is over de huidige situatie, maar er wil één deel van het bestuur vertrekken, dan hoeft dat toch niet erg te zijn?

  Docenten gaan werken voor andere bestuur (hun dagelijks werk verandert er niet door)
  Ouders en leerlingen blijven bij de Veerezon.

  Waarschijnlijk denk ik nu te makkelijk, maar misschien kan iemand uitleggen waarom dit niet kan…


  Maak melding

 3. Andere benadering:

  Groep A docenten werkt voor bestuursdeel A. Groep B docenten werkt voor bestuursdeel B.

  Bestuursdeel B besluit afscheid te nemen. Wat dan te doen met Groep B docenten? Als bestuursdeel A een overschot aan docenten heeft, aan zullen ze niet zitten te wachten op Groep B docenten.

  Klein gokje


  Maak melding

 4. Als het team qua leerkrachten nu goed op elkaar is afgestemd, kunnen de leerkrachten de kinderen veel beter onderwijs geven.
  dus waarom huidige leerkrachten eruit doen en nieuwe er weer neer zetten ?
  we hopen dan ook dat het bestuur er toch nog even over wil nadenken om op deze voet verder te gaan.


  Maak melding

 5. De meeste medewerkers zijn bij Catent in dienst, maar die trekt zich om onduidelijke redenen terug.
  Vivente gaat samen met Landstede door maar wil/kan de medewerkers niet overnemen.
  Dus er komt vrijwel een geheel nieuwe bezetting qua personeel en directeur, bijzonder slechte zaak lijkt me!
  Kunnen we alweer helemaal opnieuw beginnen.
  🙁


  Maak melding

 6. Het bestuur bepaalt de visie en missie van de school. Indien zij vinden dat het anders zal zijn in de toekomst, moeten de leraren hierin mee. Dus hun dagelijkse werk zal in de toekomst hoogst waarschijnlijk gaan veranderen.

  De keuze van de school voor je kind is misschien gevallen vanwege Veerezon. Nu is het ontnomen. Alsof je een mooie auto koopt met alles op en eraan en na twee jaar wordt de luxe je ontnomen. Verder rijden kan natuurlijk wel. Of je dan nog in die auto wil rijden, is dan de tweede vraag.

  Ik geef de ouders die hun kinderen van school af willen halen dan ook groot gelijk.  Maak melding

 7. Dat is nou juist niet de bedoeling dat de ouders de kinderen van school halen. Wij willen graag dat de kinderen en huidige docenten blijven. Dit kan alleen wanneer er zo veel mogelijk ouders op de bijeenkomst komen en hun mening laten horen.
  Misschien lukt het ons dan om de vertrekkende organisatie over te halen om te blijven. Zodat de Veerezon kan blijven functioneren zoals die nu doet.


  Maak melding

 8. Hilda Noppers, heel goed gezegd. Kinderen van school halen is niet de oplossing. We moeten ons als ouders zijnde sterk maken voor het behoud van de leerkrachten. De informatieavond is daar de juiste gelegenheid voor. Samen staan we sterk!!

  Juist dit soort negatieve reacties van mensen, zorgt voor negatieve publiciteit en dat willen we toch niet???


  Maak melding

 9. Tja, of natuurlijk proberen met de blijvende (komende?) organisatie(s) ervan te overtuigen dat de huidige docenten moeten blijven (tenzij ze zelf willen opstappen)


  Maak melding

 10. Ik lees voor het eerst hier op weblog Zwolle het ” verhaal”… de problemen zijn in eerste instantie ontstaan door geroddel op het schoolplein door een of meerdere ouders die niet tevreden waren, dit niet juist met school gecommuniceerd hebben en in plaats daarvan lekker negatief op het schoolplein hebben lopen roddelen. wat nou het meest vreemde is dat deze mensen nog steeds hun kinderen op de Veerezon hebben !!! Ik heb zelf 2 dochters op de Veerezon totaal geen klacht over de Veerezon met als simpele reden dat als ik wel een probleem zou hebben ik dat met de “directie: oplos en niet op het school een hele school na de afgrond ga helpen. de Veerezon bied heel veel : Engelse les vanaf groep 1 door een zeer vakkundige engelse docent (Mr Richard) die het als geen ander in de genen heeft zitten om ook de jongste kinderen engels te kunnen … zeker de aller jongste een taal leren komt veel bij kijken. dan is er een continu rooster ideaal voor de werkende ouder. Laten we op houden met negatief te zijn, de eerste verbetering begint altijd bij je zelf!!  Maak melding

Reageer