Rallyteam start seizoen met nieuwe aanwinsten

Zwolle – Het Zwolse Deltion Rallyteam staat op 16 maart met een nieuwe auto aan de start van de eerste wedstrijd van het seizoen: het Open Nederlands Kampioenschap de Tank S Rally te Emmeloord. Dit jaar met nieuwe aanwinsten binnen het navigatieteam en ook met nieuwe leerlingen die in de Deltion Autosportklas het serviceteam vormen.

Het Deltion Rallyteam beschikt naast de twee Nissans 350Z, Chevrolet Kalos nu ook over een Mitsubishi Lancer Evo X R4. Met de aanschaf van de Mitsubishi Lancer Evo X R4, als uitbreiding van de leermiddelen voor de Deltion Autosportklas, breekt een nieuwe sportieve uitdaging aan voor het gehele team. De 4×4 auto is gebouwd door Van der Heuvel Motorsport te Barneveld, is uitgerust met een 4 cilindermotor met 300pk turbomotor en is door Van Merksteijn geleverd.

Kevin Kooijman en Hans van Goor

Na de overwinning van de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally en het winnen van het kampioenschap van de BioMCN 350Z Challenge 2012, is besloten het succesvolle duo Kevin Kooijman en navigator Hans van Goor gezamenlijk in te zetten voor deze nieuwe, sportieve uitdaging. Als KNAF Talent First rijder neemt Kevin Kooijman plaats in de Mitsubishi Lancer Evo X R4. Met deze nieuwe rallyauto maken beide heren de overstap naar een hogere klasse en nemen ze deel aan de wedstrijden die meetellen voor het Nederlands Rally Kampioenschap. “Echt alles is nieuw voor mij en het hele team, wij gaan het zien en gaan in ieder geval de eerste wedstrijd gebruiken om te leren, progressie te boeken en te finishen”, vult Kevin aan.

Eric Bolhaar en Davy Therrie

Rallyrijder Eric Bolhaar maakt met navigator Davy Therrie de overstap naar de Nissan 350Z. Voor hem geen geheel onbekende auto, nadat Bolhaar in 2010 de overstap van de Nissan 350Z maakte naar de Skoda Fabia. De ervaren en al geruime tijd aan het rallyteam van Deltion verbonden rijder bewijst daarmee dat hij een stabiele factor is voor het hele team.

Leo van der Eijk en Annemieke Hulzebos

Evenals vorig jaar blijft Leo van der Eijk dit seizoen namens het Deltion College uitkomen als rijder van het KNAF Talent First programma. De TU-student verschijnt samen met de 40-jarige navigator Annemieke Hulzebos aan de start in de Chevrolet Kalos. Later in het seizoen maakt het duo de overstap naar de Nissan 350Z. Leo zocht naar iemand met meer ervaring, die met hem wilde doorgroeien tot in het J-WRC. Zijn keuze viel op Annemieke Hulzebos. “Annemieke heeft veel ervaring, die zij graag met mij wil delen”. Een echte aanwinst, want Annemieke behoort tot één van Nederlands meest ervaren navigators. Nationaal, internationaal en zelfs op World Rally Championship niveau leidde zij diverse rallyrijders naar de top. Het duo rijdt onder de vleugels van het Deltion Rallyteam, in samenwerking met het Ministerie van Defensie.

De Tank S Rally wordt voor het eerst op 1 dag verreden, waarbij op 15 maart de keuring en verkenning van het parcours staan gepland. Start van de eerste deelnemer is zaterdag om 10.01 uur, de eerste deelnemer zal rond 23.30 uur finishen. De tijden zijn te volgen via www.rallytiming.nl. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.tanksrally.nl

Deltion Autosportklas

Het onderhoud van zowel de nieuw aangeschafte Mitsubishi Lancer Evo X R4, de Nissan 350Z en de Chevrolet Kalos wordt verzorgd door studenten uit de Deltion Autosportklas. Studenten van de niveau 4-opleiding Motorvoertuigentechniek, die naast hun normale opleiding kennis en ervaring opdoen in de autosport. Deze serviceploeg van studenten en leraren van Deltion zorgt tijdens de rallywedstrijden voor service richting de rijder en navigator en maakt de rallyauto gereed vóór en na de wedstrijden. De eerste wedstrijd van het jaar brengt altijd iets extra’s voor het team mee. Elk jaar vervullen namelijk andere leerlingen van het Deltion College de rol van monteur. Een vuurdoop voor het hele team.

Het Deltion Rallyteam wordt ondersteund door; het Ministerie van Defensie, Unica Schutte ICT, Salland Olie, KNAF Talent First, Aldivèr accent op Werk en Leerbanen, Autoschade Kroes, Broekhuis Verzekeringen, Wevers Sport, De Kleine Reclame, BioMCN, Zomer Motorentechniek en Delta Press. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam. Daarnaast zijn de ontwikkelingen van het team te volgen op Facebook, Twitter en Youtube.

Artikel delen:

Reageer