Festival Vrij! biedt inspiratie voor vrije tijd

Zwolle – Festival Vrij! is een initiatief van Vrijwilligerscentrale Zwolle en WijZ en biedt inspiratie voor vrijetijdsbesteding. Er is van alles te zien, te horen, te voelen en te proeven. Het festival gaat over leefstijl, cultuur, relaties en levensgenieten. Deelnemers kunnen ideeën opdoen over vrijetijdsbesteding, activiteiten en vrijwilligerswerk. De organisatie is blij met de toezegging van Stichting SeniorWeb-Zwolle. Deze organisatie biedt inspirerend vrijwilligerswerk, maar hun computercursussen ontsluiten tevens een wereld van mogelijkheden voor zinvolle en aangename invulling van vrije tijd.

Stichting SeniorWeb-Zwolle verzorgt al ruim 12,5 jaar computerlessen voor senioren in Zwolle. “Destijds vonden veel 60-plussers dat ze wel zonder computers konden,” vertelt Marga de Bruijne, voorzitter van de stichting en vanaf het begin betrokken. “Nu weten we wel anders: van informatie opvragen tot de kapper reserveren, soms kan het zelfs niet meer op de oude manier.” Voor Festival Vrij! is SeniorWeb-Zwolle een ideale aanbieder vindt De Bruijne. “We bieden vrijwilligerswerk als vrijetijdsbesteding. Het is inspirerend om te zien hoe er een wereld voor de mensen open gaat. We werken alleen met vrijwilligers, meestal ook senioren. Zij hebben een klik met de cursisten, voelen het tempo goed aan en hebben tijd en geduld.” Maar de computer biedt ook voor de deelnemers eindeloze mogelijkheden.

“Als je de deur niet meer uit kunt, dan is de computer het venster naar buiten, voor contact met familie en vrienden en bijblijven met de actualiteit.” vertelt de voorzitter. Zelf is zij actief en trekt er graag op uit. “Ik doe veel met GPS. Je wandelroutes vooraf plannen en ’s avonds terugkijken en ze dan delen met anderen. En op je mobiel vooraf opzoeken naar welke bed and breakfast je gaat wandelen, en dan meteen online even reserveren natuurlijk.”

“Al met al is de computer absoluut een verrijking, voor actieve senioren én voor degenen die minder mobiel zijn. Denk eens aan spelletjes, aan chatten en facetimen, fotografie, schrijven …”. De mogelijkheden zijn te veel om op te noemen, maar Marga de Bruijne komt een heel eind. Wie meer wil weten over Stichting SeniorWeb-Zwolle en haar inspiratie voor vrije tijd, kan festival Vrij! bezoeken.

Naast SeniorWeb-Zwolle zijn er op het festival meer dan twintig aanbieders van informatie en activiteiten over passie en ervaring voor de vrije tijd. Daarnaast zijn er volop workshops, demonstraties en voorstellingen en er is een aantal rondleidingen door de tuinen van de Nooterhof. Dit festival wordt door WijZ en vrijwilligerscentrale Zwolle georganiseerd, met ondersteuning van de Provincie Overijssel en Arcon.

Zaterdag 23 maart 2013, van 13.30 tot 16.30 uur, Doepark Nooterhof in Zwolle. Entree: gratis. Het festival is binnen en, omdat het mooi weer wordt, gedeeltelijk buiten. Aanmelden kan via www.vrijwilligerswerkzwolle.nl of 038 -4225200

Artikel delen:

Reageer