Facebook groep Goedkoop en Gratis groep Zwolle

Zwolle – Op Facebook zijn een aantal aan Zwolle gerelateerde groepen, waar spullen, gratis en goedkoop weggedaan worden. Zo is er ook een grote groep Weggeefhoek 038. De groep Goedkoop en Gratis groep Zwolle e.o. heeft deze maand een actie.

Beheerder Trudy van de Ven: "Wij proberen elke maand iets leuks te geven aan een of meer leden. Op 15 maart zijn dat 10 paasmandjes. Ook proberen wij elke maand een paar tassen met boodschapeen bij elkaar te krijgen om aan gezinnen te schenken die het een stuk minder hebben. Maar bovenal is dit natuurlijk een manier om duurzaam met goederen om te gaan. Door meer bekendheid, en dus meer leden te krijgen hopen wij meer te kunnen doen. Soms zijn er inzamelingsakties voor mensen die op wat voor manier dan ook niks meer hebben. Het is verbazend hoeveel mensen dan voor een ander klaar staan."

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Volg deze hoek al vanaf het begin,maar het is meer een schooihoek,en eigen inzamelingshoek voor familie en vrienden,vervolgens vind je vele dingen terug via marktplaats en vraag en aanbod hoek op facebook.
  Leuk idee deze hoek maar er word zwaar misbruik van gemaakt,dan nog maar niet te praten over zielige verhaaltjes hoe zwaar en moelijk het sommigen hebben en vervolgens de duurste telefoons,auto,s en dergelijke aanbieden.BAhhhh


  Maak melding

 2. Bah, helaas moet ik je gelijk geven dat dat gebeurt, maar ik durf toch te zeggen dat het merendeel van onze leden, zich netjes gedragen. En ja mensen vragen om dingen, wat ons betreft mag dat, en een ieder is vrij om te geven en/of te verkopen.
  Bijna alle leden hebben een beperkt budget, en als je op die manier aan spullen kunt komen, zie ik er geen probleem in. En dat dan een enkeling het probeert te verkopen, ach ja ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.
  Ik denk dat zo wordt voorbij gegaan aan alle goede dingen die er ook gebeuren.


  Maak melding

 3. eerlijkheid gebied mij nu te zeggen dat we het erg jammer vinden dat onze groep beheerdsters trudy van de ven en ikzelf thea de jong
  nu vergeleken worden met andere groepen op fb .
  wij houden onze groep : goedkoop& gratis zwolle & omstreken vrij van discussies en andere negatieve dingen..
  ons doel is en blijft nl het helpen van onze medemens..
  dit door de gratis en goedkope gebruiks artikelen aan te bieden zodat iemand die het goed kan gebruiken het ook in z,n bezit kan krijgen .
  we weten allemaal dat er veel mensen in stille armoede leven deze mensen hebben ook recht op kleding , meubelen , voeding en zelfs op dingetjes die gewoon leuk zijn .
  ook worden de artikelen dan hergebruikt en wordt er bewuster mee om gegaan de tijd van gooi maar weg verdwijnt zo , mensen worden zich meer bewust van waar zijn we mee bezig.en oh we kunnen er nog iemand anders mee helpen en hun het leven wat gemakkelijker maken .
  op onze groep vind geregeld een verloting plaats onder de leden , ook om bij te dragen tot een goed momentje , we hebben de opkikkerdoos die rond gaat onder de leden zodat ze elkaar eens wat kunnen schenken en elkaar zo ook kunnen leren kennen er ontstaat een band onderling ,mensen leren elkaar begrijpen ..
  verder zijn we sinds een paar maanden bezig met boodschappen proberen in te zamelen zodat we elke maand mensen een boodschappen pakket kunnen schenken , dit loopt nog niet echt goed en we blijven hopen dat er meerdere mensen boodschappen bij ons in gaan leveren …
  bent u nieuwsgierig geworden naar onze groep ? meld u zich dan gewoon aan als lid !! groeten trudy en thea


  Maak melding

 4. Een goed initiatief; die hoek !
  dat er wordt geschooierd vindt ik niet.
  men staat voor elkaar klaar, is niet te beroerd om voor iemand wat te halen of te brengen.Velen hebben door deze hoek er leuke kennissen bij gekregen.
  De beide beheerders houden alles goed in de gaten, reactie’ s die niet door de beugel kunnen worden verwijderd
  t is toch super dat je iemand blij kan maken met iets wat anders in de kliko was beland
  De hoek is een erg sociale groep, op andere zie je helaas nog wel eens dat mensen komplete inboedels vragen , of nog flinke eisen stellen.
  Hier niet ! ieder wordt in zijn waarde gelaten


  Maak melding

 5. Ik denk dat Bah, als ik het zo leest, deze hoek verward met de weggeefhoek038. Daar wordt inderdaad veel gevraagd. En van deze leden zijn er sommigen die, de aan hun gratis gegeven spullen, weer door proberen te verkopen. Ik ben dat op de Goedkoop & Gratis hoek nog niet tegen gekomen. Het is vaak aanleiding om de zolder eens flink op te ruimen. Vaak staan er spullen waarvan het zonde is om weg te gooien, maar zelf niet meer gebruikt. Ook de boodschappenactie is top.


  Maak melding

 6. Wat jammer nou dat er zoveel kritiek wordt geleverd op deze groep. Ik ben nog niet zo lang lid, maar ben heel blij deze hoek dankzij een tip van Thea via de weggeefhoek te hebben gevonden. Het is een vrij hechte gemeenschap waar mensen echt nog wat voor elkaar over hebben en velen elkaar kennen. Heb ontdekt dat het nog leuker is om te geven dan te krijgen. Wat ik ook zo mooi vind is dat als je bijvoorbeeld iets zou willen overnemen op een redelijke afstand van je eigen huis en je alleen maar een fiets hebt zoals ik, dat er dan altijd wel mensen bereid zijn het via via toch bij jou terecht te laten komen. En het draagt ook zeker bij aan duurzaamheid. Hard nodig! Zo heb ik al heel wat dingetjes weggeven die bij ons al jaren ongebruikt in de kast stonden/hingen en waar nu een ander blij mee is. Natuurlijk zitten er altijd ‘rotte eieren” bij, dat geloof ik, hoewel ik het nog niet heb meegemaakt. Verder hulde aan de organisatoren Trudy en Thea die zeker bijdragen aan het succes en de fijne sfeer op de hoek op facebook!


  Maak melding

 7. Ik ben het met Ellen eens,er zijn veel mensen die voor je klaar staan.Nieuwe vriendschappen die zo ontstaan :D. Ik ben er blij mee!


  Maak melding

 8. goedkoop gratis hoek is super geweldig plaats zelf ook daar gratis en ook dingen om teverkopen en ze doen elke keer leuke acties daar voor de mensen allemaal echt super tof van de 2 dames wie dat doen ga zo door


  Maak melding

 9. Bah heeft voor een klein gedeelte gelijk dat er altijd mensen zijn die helaas misbruik maken willen geven van anderen mensen en zichzelf er dan inderdaad zelf aan verrijken, hier zullen we denk ik altijd mee geconfronteerd blijven worden. Mijn mening is nog steeds dat welke hoek dan ook, of het nu de weggeefhoek 038 (hiervan ben ik medebeheerster) of goedkoop en gratis is. Als er mensen geholpen worden dan is de missie geslaagd. En ja er komen nare en zielige verhalen voorbij maar onze groep heeft dan ook reeds ruim 11.500 leden waaronder zeer schrijnende situaties waar gelukkig als er om hulp gevraagd wordt mensen nog steeds helpen. Mocht u dit lezen en nieuwsgierig na de hoeken zijn, dan nodig ik u uit om is een kijkje te nemen om deze hoeken.


  Maak melding

 10. ik vind het een leuke en gezellige hoek met leuke acties !

  vind dan ook dat de kritiek niet helemaal waar is, komt nu over alsof er niks goeds gebeurd in de groep !
  je leert er mensen kennen staan voor elkaar klaar !
  en idd word altijd netjes discussie verkomen of direct verwijderd mocht er 1 dreigen te komen !

  en op andere hoeken is het net zo dat er dingen door verkocht worden daar kun je deze gezellige hoek niet op aan kijken !
  daar moet je de personen mara op aan spreken 😉

  al met al hoop ik nog lang lid te mogen blijven van deze hoek

  dames ga zo door met goedkoop en gratis groep zwolle e.o.


  Maak melding

 11. Ik ben lid van meerdere groepen (de weggeef, goedkoop en gratis én vraag en aanbod)
  Inderdaad wordt er soms erg veel gevraagd, maar zelfs daar zit soms wat bij wat bij mij al jaren ergens op zolder staat en niet weg wil gooien. Dus of je dat nu meteen als schooien moet bestempelen? Als ik er dan iemand gelukkig mee kan maken…….prima toch.

  En je weet nooit waar je een ander gelukkig mee kan maken.
  Vorige week nog een oude stofzuiger weggegeven. Eerlijk in de adv gezet dat de 3 wieltjes er niet meer aan zaten en de slang met een papiertje klem gezet is omdat je m er anders steeds eruit trekt.
  Zelfs gezegd dat de volle zak er gratis bij zat. Binnen een half uur kwam er 1 uit Kampen naar Zwolle hem ophalen. Tja dat geeft mij dan een prettiger gevoel dan als ik de vuilnisbelt in deze weggooi maatschappij weer groter had gemaakt…………

  En idd ook een paar leuke, lieve mensen leren kennen via deze hoeken.
  En de adv waar ik me aan erger ? Die lees ik 1 keer en daarna scrollen we er gewoon lekker voorbij.

  Carpe Diem  Maak melding

Reageer