Kick-off Meer dan Voetbal Week in Zwolle

Zwolle – De Meer dan Voetbal Week is van 15 maart tot en met 22 maart en staat in het teken van ‘Sportiviteit en Respect’. De Meer dan Voetbal Week is het jaarlijkse hoogtepunt van alle maatschappelijke activiteiten die clubs organiseren op het gebied van ‘Meer dan Voetbal’. De landelijke kick-off van de week is tijdens het eerste PEC Zwolle Street League toernooi voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle – Roda JC. Daarnaast tekenen aanvoerders uit het betaald en amateurvoetbal het manifest ‘Door Voetbal Verenigd’ vlak voor het fluitsignaal van de eerste helft.

De Aanvoerders is het positieve tegengeluid op de negatieve incidenten in het voetbal van de afgelopen maanden. Deze beweging maakt iedereen in het voetbal bewust dat de kern van het voetbal draait om plezier en respect en dat iedereen hierin een verantwoordelijkheid heeft. Iedereen kan een aanvoerder zijn door goed voorbeeldgedrag te laten zien. Komend weekend staan alle wedstrijden in de Eredivisie en Jupiler League in het teken van De Aanvoerders. Daarnaast ondertekenen profs en amateurs het manifest ‘Door Voetbal Verenigd’. (Oud)-aanvoerders uit het betaald- en amateurvoetbal roepen alle aanvoerders in het Nederlandse voetbal (ruim 65.000) op hun verantwoordelijkheid te nemen. Zij kunnen zich vanaf vandaag aansluiten bij de beweging De Aanvoerders via http://www.deaanvoerders.nl..

 

In Zwolle gaat oud aanvoerder Arne Slot, samen met 9 convenant amateurclubs, het manifest tekenen. Hiermee spreken de clubs de intentie uit om te kijken naar een structurele vorm waarin samen gezorgd wordt voor sportiviteit en respect, zowel binnen als buiten het veld. Arne Slot: ,,Als voetballer heb je een voorbeeldrol en als aanvoerder misschien nog iets meer. Want in die rol moet je jouw team tot de orde roepen bij een incident. Niet altijd makkelijk, maar wel noodzakelijk. Het mooiste is dat iedere speler, prof én amateur, zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt hierin".

In praktijk
Een mooi project dat hierbij aansluit is PEC Zwolle Street League. Bij deze speciale straatvoetbalcompetitie gaat het niet alleen om winnen, maar je kunt de meeste zogeheten ‘Likes’ verdienen door het vertonen van goed gedrag, zowel binnen als buiten de witte lijnen. Het eerste toernooi vindt aanstaande vrijdag, voorafgaand aan de thuiswedstrijd van PEC Zwolle, plaats op het stadionterrein. Meer informatie hierover vindt u op www.peczwollestreetleague.nl.
PEC Zwolle is Meer dan Voetbal
Voetbal is meer dan een spelletje. De kracht van voetbal moet ingezet blijven worden voor de samenleving, daar zijn ze het bij PEC Zwolle wel over eens. De club laat zich goed zien op maatschappelijk gebied en trekt hierin samen op met verschillende partners zoals het onderwijs en de gemeente. Projecten op het gebied van onderwijs, integratie, participatie en gezondheid zorgen voor de verbinding tussen verschillende doelgroepen en stimuleert mensen die het nodig hebben. Voetbal heeft een unieke kracht die ingezet moet blijven worden voor maatschappelijke activiteiten. Daar zie je ook dat de kracht van voetbal: het stadion, de club en bekende voetballers echt stimuleert en impact heeft op de deelnemers.
Artikel delen:

Reageer