Meer afwijkingen aan Rodetorenbrug

Zwolle – De ingebruikname van de Rodetorenbrug is voor onbepaalde tijd opgeschort omdat er onvolkomenheden aan het brugdek en de leuningen zijn geconstateerd.

18-01-2013_weerfoto_rodetorenbrug.jpg

Vlak na het plaatsen van de Rodetorenbrug werden ook afwijkingen in de brug geconstateerd, deze zijn deels hersteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft de architect-constructeur nu opdracht gegeven een analyse en berekeningen uit te voeren naar de oorzaak van deze nieuwe afwijkingen en wat er aan gedaan kan worden. Naast het technisch onderzoek wordt ook bezien welke partijen aansprakelijk zijn voor de afwijkingen.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Als je naar de brug kijkt lijkt het wel een zelfbouwpakket, is dit niet de tweede brug na de brug bij De Spiegel waar wat mee aan de hand was?
  Bruggenbouwen is een karwei voor vakmensen die dit aankunnen!!!!


  Maak melding

 2. Kenmerkend voor deze gemeente, allemaal halfbakken werk. Vindt de brug trouwens dan nog een topprestatie. Het is het allemaal NET NIET.


  Maak melding

 3. Kunnen ze tegenwoordig nu niks meer ineens goed doen???>:(>:( Bruggen, treinen of gebouwen er mankeert altijd wel iets aan.
  En maar geld innen:o
  Ook de banken belazeren je waar je bijstaat. Alles wordt duurder en er gebeurt steeds minder, zie de zorg, BAH:'(  Maak melding

 4. De ‘Wharfinger’ fontein is ook zo’n mislukking.
  Erg triest, geen brug of fontein kunnen de
  bestuurders goed doen.  Maak melding

 5. Dat lijkt me een prima idee RD! Het is nl. nergens goed voor, en geeft het historisch aanzicht van onze mooie stad weer glans.


  Maak melding

 6. De brug blijkt zowel economisch als technisch -zoals door velen wél werd voorzien- een trieste reflectie van het gebrek aan kwaliteit van de achterliggende besluitvorming door college en raad.


  Maak melding

 7. Ben benieuwd hoe de wrat op de fundatie zich ontwikkeld. Hier is het al dagen verdacht stil over. Maar ja nu is het even het ecodroom. Gelukkig heeft ons college weer een nieuw speeltje, voor zolang het duurt natuurlijk, want bij dit college is de nieuwswaarde er snel weer af en dan moet je op zoek naar wat nieuws.


  Maak melding

 8. Ik heb voor de bouw van de brug 3x gebeld dat ie te laag werd voor 80% van schepen die normaal gesproken in de haven liggen. Nooit ben ik serieus genomen of teruggebeld. Naast een aardslelijke brug, die totaal onnodig is (waar is de parkeergarage dan?) ook nog eens een blokkade voor grote(re) motorjachten. Juist deze mensen hebben wat te besteden in Zwolle en zullen nu zeker niet meer aanmeren in Zwolle.
  Typisch gevalletje van koste-wat-het-kost doorduwen van een idee van overijverige ambtenaren! TRIEST!


  Maak melding

 9. Deze gemeente weet vanalles te verzieken op kosten van de gemeenschap.
  De lijst met blunders wordt alsmaar groter.

  De WOZ waarde van een eenvoudig huis wordt dan met meer dan 20.000 euro verhoogt om ons burgers verder uit te kleden, ze zijn de weg helemaal kwijt.

  Geld over de balk smijten en de Zwollenaren toenemend uitkleden is kennelijk de doelstelling..

  Dat die brug (ook) knoeiwerk is heb ik al eerder gemeld..  Maak melding

 10. Stelletje nep zwollenaren!!

  Voor alle zeurkousen hierboven: verhuis lekker naar de biblebelt! Daar heb je geen bruggen, daar heb je geen WOZ-waardes die met 20000 euro stijgen (fijn toch, je huis wordt meer waard) en gemeentes die met geld smijten!

  Dit Zwolle is voor de moderne mens! De ouderwetse zeikerd hoort hier niet meer, ga lekker naar Staphorst, fijn 30 jaar terug de tijd in! De tijd waar jullie zo graag willen zijn!

  Houdoe en tot nooit meer ziens! Ik ben geweldig blij met die brug! Hoe meer, hoe beter, zo komen de mensen tenminste de stad weer in!


  Maak melding

 11. voor de senioren van Curans zou een rechte brug fantastisch zijn dan zijn ze zo op de markt. maar helaas weer niets voor de Senioren in de Buurt. Wat is er mis met een rechte brug!!!!!

  Een dure brug op kosten van de gemeenschap, ja.


  Maak melding

 12. Ben het helemaal met je eens Zwolleder, een stelletje zeurkousen zijn het hier soms.Vind juist dat Zwolle, de gemeente voortvarend bezig is en eindelijk is van die dorpse mentaliteit af komt. Er moet geld uit gegeven worden om bedrijven en de economie draaiende te houden. Sommige mensen hier zijn op elke verandering tegen,van hun moet Zwolle een groot dorp blijven.


  Maak melding

 13. Nu wordt zichtbaar duidelijk wat het betekent als er projecten worden doorgejast onder toepassing van de crisis- en herstelwet.


  Maak melding

 14. Beste Zwolleerder, het gaat niet om WOZ, het gaat niet om de brug etc. Het gaat om de aanleiding van al die reactie’s en dat is het beleid en de geloofwaardigheid van het college en de opstelling van de raad, die blind achter het collegae aanhollen. Het moderne leiderschap/management, is luisteren, luisteren en luisteren naar je personeel en in dit geval je inwoners en dit is waar het in Zwolle aan ontbreekt. Los gezien nog van alle miskleuning waar wij als inwoners mee worden geconfronteerd.


  Maak melding

 15. Het staat vast, als het om een schrijnend gebrek aan geloofwaardigheid gaat, staat ons gemeentebestuur niet alleen. Wie gisteren de kans heeft gehad om naar het Vara-programma KanNieWaarZijn te kijken moet met mij constateren dat het triest gesteld is met de kwaliteit van bestuurlijk Nederland. Miljoenen voor nodeloze bruggen zijn over de balk gesmeten. Het belang van watermanagement is het verstand overstegen, zo lijkt het wel.
  Aanleiding is vaak dat er op bovenlokaal niveau een subsidie in het vooruitzicht wordt gesteld, die maar al te graag wordt binnengehengeld. Een’noodzakelijk’ project is dan snel verzonnen, door onze plotseling creatief geworden ambtenaren.
  Maken we ons in Nederland collectief boos dat er met Europees geld op Poolse snelwegen geluidschermen worden geplaatst in gebieden waar geen mens woont, hier zijn we geen spat beter.


  Maak melding

 16. Geeske hoorde deze week wethouder de Heer weer oreren: bladibla, blabla, uniek, bla bla, geweldig, bla bla, kans, bladibla, ik ben bestuurlijk verantwoordelijk, bladibla. Ondertussen dacht ik dat hij binnensmonds mompelde: mijn CV, mijn toekomst, landelijke politiek, bla bla bladibla, regels zijn er niet om aan te houden. Het blijft wartaal met een inhoudsloze boodschap. En de raad, die knikte en was diep onder de indruk.


  Maak melding

 17. Tamboer heeft al vaker geschreven: de locale politici hebben zich de arrogantie aangemeten van de landelijke politiek. Zij zijn het contact met de inwoners verloren en denken dat ook zij de gemaakte beloftes niet meer na hoeven te komen.


  Maak melding

Reageer