Westenholte gaat ook ‘omgekeerd inzamelen’

Zwolle – Ook de inwoners van Westenholte beginnen in 2013 met ‘omgekeerd inzamelen’. Na de wijken Veerallee, Dieze (omgeving Hogekampseweg) en Stadshagen, is Westenholte de vierde wijk die van start gaat met de nieuwe afvalinzamelmethode.

Bij ‘omgekeerd inzamelen’ worden plastic verpakkingsmateriaal, GFT en oud papier aan huis opgehaald en brengen bewoners restafval weg naar een ondergrondse container. Uiteindelijk zal de nieuwe manier van afval inzamelen in heel Zwolle worden ingevoerd. Omgekeerd inzamelen betekent een andere manier van het scheiden en aanbieden van afval. Door een hoge service te bieden op herbruikbare materialen zoals plastic, GFT en papier (ophalen) en een lagere service op restafval (wegbrengen), neemt de ingezamelde hoeveelheid herbruikbare grondstoffen toe en de hoeveelheid restafval af. Dit draagt bij aan een duurzame en afvalloze samenleving. Ook andere recyclebare grondstoffen worden aan huis opgehaald. Zo komt ROVA drie keer per jaar langs voor textiel. Voor het ophalen van klein chemisch afval en grof huishoudelijk afval kunnen inwoners een afspraak maken. En voor grof tuinafval bestaat er de tuinzak die gratis gebracht en opgehaald wordt. Het scheiden van glas is al goed ingeburgerd; glas gaat naar de glasbak. Dit werkt en laten we dan ook onveranderd. Restafval brengen bewoners straks zelf weg naar ondergrondse restafvalcontainers.

Inloopbijeenkomsten voor bewoners Westenholte

Aangezien deze verandering vragen met zich mee kan brengen, zijn inwoners van Westenholte op maandag 18 en dinsdag 19 maart tussen 16.00 en 20.00 uitgenodigd voor inloopbijeenkomsten in ontmoetingscentrum Het Anker. Tijdens deze bijeenkomst zijn medewerkers van de gemeente Zwolle en ROVA aanwezig om alle vragen over ‘omgekeerd inzamelen’ te beantwoorden. Ook kunnen de bewoners zien wat de locaties zijn van de containers in hun wijk en alvast een ondergrondse container uitproberen. www.zwolle.nl/omgekeerdinzamelen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Westenholte gaat ook ‘omgekeerd inzamelen’”

  1. “…beginnen in 2013…”

    Daarvan zijn al 2,5 maand voorbij. Wisten ze in Westenholte wel dat ze dit al vanaf de afgelopen jaarwisseling moesten doen?

  2. Beste Criticus,

    Vervang “beginnen” eens door “starten” en je zult begrijpen dat bovenstaande reactie kant nog wal raakt……

  3. ik ben wel benieuwd hoe we in het buitengebied zalkerdijk/zalkerveerweg met het afval om moeten gaan …krijgen we hier ook de ondergrondse?? of houden we onze klikoos voor het restafval

  4. Nog los van de keuze ‘beginnen’ of ‘starten’; in 2013 beginnen….. daar heb je 12 maanden de tijd voor want volgens mij zijn er 12 maanden in 2013 (tenminste, laten we het hopen 😀 ). Van die 12 hebben ze nog héél wat over om te beginnen.

    (ik ben nog altijd niet happy met dat omgekeerd inzamelen…… ik ga vele malen liever met een vracht kunststof naar het winkelcentrum, dat moet heel wat vaker gebeuren, dan die ene keer per week naar de ondergrondse container, die gewoon op m’n vaste route ligt naar de basisschool van m’n kindertjes dus omlopen hoeft niet eens
    Verder zou ik het wel prettig vinden als de ROVA de datum voor oud papier zou wijzigen……. nu hoef je elke 4 weken één keer géén container op donderdag aan de weg te zetten maar op één vrijdag van de 4 weken wel; laat ze gewoon elke donderdag ophalen, waarbij de ‘lege’ donderdag voor oud papier gebruikt gaat worden; wel zo gemakkelijk; moet je gewoon elke donderdag je container aan de weg zetten)

Reacties zijn gesloten.