Rioolwaterzuivering Zwolle toneel van activiteiten

Zwolle – Op zaterdagmiddag 23 maart organiseren het Waterschap Groot Salland en Natuur en Milieu Overijssel samen drie activiteiten op het gebied van water. De rioolwaterzuivering aan de Spoolderenkweg in Zwolle vormt hierbij het decor voor diverse activiteiten voor jong en oud. Deze middag is onderdeel van de zogeheten Water4Daagse; een festival vol educatieve, sportieve en culturele activiteiten rond water in de regio Zwolle.

 

Laat alle zintuigen werken en ga mee op expeditie naar de uiterwaarden van de IJssel. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen onder deskundige begeleiding van Expeditiegidsen mee op Expeditie Uiterwaard. De start is bij de informatiestand van Ruimte voor de Rivier op het terrein van de rioolwaterzuivering en start om 13.30 uur. Tegen 15.30 uur ben je weer terug. Ouders en verzorgers mogen natuurlijk best mee!

Meld je aan

Op zoek naar sporen van dieren, ontdekken hoeveel vogels er in de uiterwaarden leven, ervaren wat er met het waterniveau gebeurt als er obstakels in de rivier liggen en wat het effect is als je een geul graaft of de dijk verlegt. Ga je mee op expeditie? Meld je dan snel aan via info@natuurenmilieuoverijssel.nlAan de excursie zijn geen kosten verbonden.

Om kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs kennis te laten maken met Ruimte voor de Rivier Zwolle, ontwikkelden het Waterschap Groot Salland en Natuur en Milieu Overijssel een gezamenlijk lesprogramma: Expeditie Uiterwaard. Het hoe en waarom van het project Ruimte voor de Rivier Zwolle staat hierin centraal. Begeleid door een deskundige gids gaan de kinderen aan de slag met praktijkproeven om zo de uiterwaarden te beleven. Om een keer met de klas op expeditie te gaan, kunnen basisscholen in Zwolle zich hiervoor aanmelden.

Fietsexcursie Dijkverlegging Westenholte

De informatiestand van Ruimte voor de Rivier Zwolle is ook het start- en eindpunt van de fietsexcursie door een deel van het projectgebied. Een onderdeel van dit project is de Dijkverlegging Westenholte. Kijk en hoor hoe de dijk wordt verlegd, waar het nieuwe tracé komt te liggen en hoe de nieuwe dijkwoningen worden gebouwd tegen een dijk die er nog niet ligt. Spring op de fiets en bekijk het met eigen ogen. Onderweg krijgt u tekst en uitleg over het project en de extra kansen die worden benut voor natuur en recreatie in het rivierengebied. De fietsexcursie start op een aantal tijdstippen tussen 13.30 en 15.30 uur. Meer info op www.wgs.nl/ruimtevoorderivier.

Rondleidingen rioolwaterzuivering

Bekijk de reis die uw afvalwater uit toilet, wasmachine en badkamer aflegt om weer schoon in de IJssel afgevoerd te worden. Het zal u verbazen dat miljarden bacteriën uw afvalwater als pac-mans gebruiken voor voedsel. Kom met eigen ogen kijken hoe dit gaat en ontvang tijdens de rondleiding antwoord op uw vragen. Bovendien: u wilt toch ook weten hoe wij uit uw ‘grote boodschap’ energie halen? Bijvoorbeeld met ons internationale project INNERS (www.inners.eu)).

Water4Daagse

De Water4Daagse vindt plaats van woensdag 20 t/m zaterdag 23 maart in de regio Zwolle en is interessant voor een brede doelgroep. Van inwoners en ondernemers tot studenten, docenten en professionals op watergebied. Maar ook iedere andere geïnteresseerde is van harte welkom. Beleef het mee! Kijk voor het programma op www.water4daagse.nl.

Artikel delen:

Reageer