‘Voorwaarts Zwolle’ kiest voor eigentijdse insteek

Zwolle – Op 13 december 1918 is muziekvereniging ‘Voorwaarts Zwolle’ in het leven geroepen. De harmonie deed muzikale medewerkingen op straat en verzorgde concerten in Zwolle en directe omgeving. Door de recessie konden steeds minder verenigingen het zich veroorloven om een muziekvereniging in te huren voor de muzikale omlijsting van hun evenementen, waardoor de beleving van muzikanten voor het maken van muziek afneemt en het bestaan van de vereniging in het geding komt..

Om dit tij te keren slaat “Voorwaarts Zwolle” een geheel nieuwe weg in door te kiezen voor een geheel vernieuwd eigentijds muziekrepertoire. Een vernieuwd repertoire geeft ook meer kansen voor muzikale omlijsting van openingen, feesten en concerten, waarin ze de muzikale kwaliteiten kunnen tonen. "We willen de jeugd weer enthousiast maken voor deze mooie hobby van het maken van muziek. Met het aanpassen van het repertoire hoopt de muziekvereniging niet alleen de jeugd aan te trekken, maar ook hun jeugdleden en leerlingen te behouden. We oefenen nu hard op een nummer van Dolly Parton-Britney Spears enz.. En het swingt heerlijk."

Welkom

Iedereen -junioren en senioren zijn welkom, ook al bespeel je nu nog geen instrument. We hebben allerlei instrumenten in eigendom, een goede dirigent en een prima instructrice. We beschikken over een eigen gebouw aan de Radewijnsstraat 4 in Zwolle. De vereniging komt op maandagavond samen om te oefenen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om langs te komen. Vanaf 19.00 uur is het gebouw geopend www.voorwaarts-zwolle.com

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer