Wat wordt de publiekstrekker in de Diezerstraat?

De Zwolse gemeenteraad is voorstander van een publiekstrekker in de Diezerstraat. Wethouder De Heer is blij met de steun uit de raad maar wat moet dat dan gaan worden?????? Hij spreekt voorlopig nog in raadselen. "De marktpartij heeft een formule die uniek is voor Noord-Oost Nederland en voegt een beleving toe aan de binnenstad van Zwolle." De Zwolse burger mag het dus blijkbaar nog niet weten, maar dit grote geheim prikkelt wel de fantasie van Weblogcartoonist Bert. Wat is er een nog grotere beleving dan een rondvluchtje boven onze geliefde stad met een echte Zwolse Zweppelin?

beleving.jpg

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Er heeft zich een internationale retailer gemeld, die het pand van de bibliotheek wil kopen om er een grote merkwinkel in te vestigen.

  Rara…… 8)


  Maak melding

 2. Dus een Marks & Spencer in Zwolle. In April openen ze ook een winkel in Amsterdam.

  De bestuursvoorzitter van dit bedrijf is een Nederlanders (Dhr. Bolland).


  Maak melding

 3. De bibliotheek wordt “kosten neutraal” verhuisd….
  (dat ding is net duur verbouwd..?)

  De projecten van de gemeente Zwolle kennende komt er ook hier wel weer een financiële tegenvaller bovendrijven.
  Daar zijn de Zwolse bestuurders inmiddels aantoonbaar superieur in.  Maak melding

 4. Ik gok ook op een Apple store. Dus dan dat gebouw maar flink duur verkopen, Apple heeft tenslotte enkele miljarden op de bankrekening staan 😉


  Maak melding

 5. Apple-store lijkt mij uitgesloten. Moet er nog eentje openen in Den Haag en normaliter is zo’n bericht ruim van te voren bekend (bij Apple-fans). Primark is in principe geen internationale retailer (is in feite de Zeeman uit Engeland). Voor een Burger King lijkt het me een te groot pand, en dit is uiteraard een restaurant en geen retailer. Een Zara zou wel binnen het verhaal passen net zoals een Marks en Spencer.


  Maak melding

 6. Marks & Spencer? Past prima in Zwolle: saaie winkel met saaie confectie kleding. Beetje een H&Mplus of de Engelse V en D.

  Niet mijn ding…  Maak melding

 7. Zo aan de reacties te lezen wordt het blijkbaar dus gewoon een winkel, maar waar moet dan die “speciale beleving” voor Zwolle uit bestaan?


  Maak melding

 8. Zoals “erasmus” net al poste is het volgens De Stentor inderdaad Zara. De zoveelste modewinkel dus en nou niet een waarvan ik het idee heb dat ie zoveel zal toevoegen aan het huidige winkelaanbod. De uitspraken van de gemeenteraad en B&W wekten hele hoge verwachtingen en die worden (als dit klopt) totaal niet waar gemaakt.


  Maak melding

 9. Weer een “buitenlander” de Heer dus, die zich onder het genot een drie *** etentje en misschien wel meer, heeft bedacht, dat ie het beter weet dan de Zwolse autochtonen en een binnenstad, niet de zijne dus, naar de kloten helpt. Vul eerst die gaten aan de Melkmarkt maar eens op, SUKKEL.


  Maak melding

 10. Zara? Die zit ook 45 km verderop in Apeldoorn of 75 km verder in Almere. Dus alles wat niet verkocht kan worden in Amsterdam of deze twee winkels, wordt verkocht in Zwolle.

  Zo gaat het al jaren met de mode industrie in Nederland. Jammer, had graag nog iets exclusievers gezien in de Diezerstraat.


  Maak melding

 11. Weth. De Heer weet onzin altijd mooi te verkopen. Wat zullen we met zijn allen gelukkig worden in Zwolle met de komst van de zoveelste modewinkel. En dat terwijl steeds meer mensen via internet hun aankopen doen!
  Overigens wel een goed moment om eens na te denken over de bibliotheek. De bibliotheek moet n.m.m. veel meer ingericht worden als kennisoverdracht/studieruimte met mogelijkheid voor huur (kleine) ruimtes tegen uurtarief. Zet verder alles op alles om e-books te verhuren voor ereaders op de manier waarop Spotify dat voor muziek doet. Gooi fysieke boeken voor volwassenen er uit, maar zorg ervoor dat jonge kinderen er terecht kunnen voor prenten, voel en luisterboeken.  Maak melding

 12. De Heer spreekt altijd in raadsel en dat verwonderd mij helemaal niets .Want dat doen alle VVDers tot in het kabinet toe je weet niet op je ze bij de kop of bij de kont hebt.Ze besodemieteren het volk waar ze bij staan en pakken ook nog een het zuurverdiende geld van de hardwerkende burger af .Eigen zakkenvullers zijn en liver lui dan moe voor hun riante salaris


  Maak melding

 13. Lees net elders dat het waarschijnlijk ZARA gaat worden.
  Had liever gezien dat het de Bijenkorf of Pri-mark was.
  Het moest toch een trekpleister worden, nou ZARA is
  dat zeker niet.


  Maak melding

 14. Ben eerlijk gezegd geschrokken van het ontbreken van kritisch vermogen bij enige raadsfracties. De naam van de gegadigde wordt dan wel angstvallig stil gehouden, maar ik lees ook dat hij haast heeft. Is dit niet een bekende manier van onderhandelen, door onder druk te zetten? Het is altijd goed om je niet onder druk te laten zetten. Als de potentiele koper graag wil is dat hem het wachten wel waard, en zo niet, dan weet je wat voor vlees je in de kuip hebt. Oppassen dat haast ten koste van de zorgvuldigheid gaat.Verder zou ik willen verifieren waar het de gegadigde om te doen is. Gaat het alleen om de vierkante meters en de gunsige locatie ( zo kijken toch de meeste ondernemers) of heeft men ook oog voor het bijzondere en waardevolle van het gebouw en wil men dat koesteren en in stand laten. En wat is exclusief? Praten we dan over kwaliteit of over trends en Hypes. Eerlijk gezegd heb ik de nodige zorg. Je kunt je tafelzilver maar 1 keer verkopen.Garanties inbouwen, zou ik zeggen. En als je twijfelt, gewoon niet doen.


  Maak melding

Reageer