Deltion haalt Typhoon naar BFO

Zwolle – Deltion is dit jaar weer goed vertegenwoordigd op het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het festival biedt de ideale mogelijkheid voor studenten om praktijkervaring op te doen. Studenten Podiumtechniek helpen mee bij het hangen en aansluiten van de buitenverlichting op het festivalterrein en studenten Beveiliging worden ingezet voor de beveiliging van het festival. Daarnaast is Deltion aanwezig met de Deltion VIPlounge, waarin o.a. Typhoon drie privéoptredens verzorgd. De Deltion VIPlounge is toegankelijk voor Deltionstudenten en medewerkers, maar zeker ook voor andere geïnteresseerden. Aanmelden voor de Deltion VIPlounge kan via http://www.deltion.nl/5mei .

hve-20110710-0201.jpg

Deltion zorgt op het Bevrijdingsfestival Overijssel voor een reeks speciale privéconcertjes van o.a. Typhoon. In een speciale VIPlounge, te bereiken via een VIP-trip door de wateren van Park de Weezenlanden, is plek voor ongeveer 50 gasten per optreden. Naast Typhoon treden ook Mattanja Joy Bradley, Tenement Kids en Flow & Co op. Het volledige programma is te vinden op www.deltion.nl/5mei. Glenn de Randamie, alias Typhoon, won op jonge leeftijd  de Grote Prijs (2004), één van de meest begeerde talentprijzen van Nederland. Hiermee kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Typhoon’s liveshows staan bekend als spetterende optredens vol energie, waarin hij laat zien wie hij als artiest is: een succesvolle rapper. Zijn muziek kenmerkt zich door wereldse en jazzy invloeden en bijzondere crossovers met andere muziekstromingen. Hiermee zorgt Typhoon dat de grenzen van de Nederlandse hiphop worden opgerekt. Typhoon was onlangs nog te gast bij collega Ali-B in het programma ‘Op Volle Toeren’ dat begin 2013 werd uitgezonden op televisie.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Iedereen is altijd vol lof over Typhoon, maar ’t is niet my cup of tea. Ik vind echt dat ie voor geen meter kan rappen. Totaal geen taalgevoel.


  Maak melding

 2. Nou tsja, je kunt het mooi vinden of niet. Ieder zijn smaak natuurlijk. Ja, hij krijgt veel lof en wordt daardoor vaak gevraagd, wanneer je niet van zijn muziek houdt, dan kan dit irritant zijn. Daarkan ik me wel wat bij voorstellen.

  Maar een ding kun je hem niet op bekritiseren: taalgevoel heeft typhoon zeer zeker wel. Taal op artistieke wijze gebruiken is iets anders dan een gebrek aan taalgevoel.


  Maak melding

 3. ‘Totaal geen taalgevoel’, pardon? Ik ben via mijn studie (Nederlandse Taal en Cultuur) bij Typhoon gekomen en ben sindsdien enorm fan. Ik hou helemaal niet van rap maar de teksten van Typhoon zijn stuk voor stuk literaire hoogstandjes.


  Maak melding

 4. Nou ja, ik bedoel meer dat zijn taal niet lekker in muziek omgezet wordt. Totaal geen muziekgevoel had ik beter kunnen stellen. Misschien is hij beter als auteur.


  Maak melding

Reageer