Berkum ontvangt ‘topper’ SVZW

Zwolle – VV Berkum speelt op zaterdag 16 maart op eigen terrein tegen SVZW, één van de gedoodverfde favorieten voor de titel in de Hoofdklasse C van dit seizoen. De Wierdenaren staan op de tweede plek van de ranglijst, één positie boven Berkum, en hebben bovendien de titel in de eerste periode al op zak.

“We krijgen gewoon een heel goede tegenstander, in mijn ogen nog steeds de beste ploeg in deze hoofdklasse,” vindt Berkum-trainer Roeland ten Berge. “We zullen dus beter georganiseerd moeten voetballen dan afgelopen week, want fouten worden door SVZW absoluut afgestraft.” Berkum verspeelde vorige week, ondanks een overwicht van bijna 90 minuten, door dergelijke fouten drie kostbare punten bij laagvlieger Nunspeet. “Het spel van Berkum was in die wedstrijd wel een stuk beter dan in de weken daarvoor, dus dat geeft weer hoop,” aldus Ten Berge. Een ander lichtpuntje voor de Zwolse coach was het goede spel van middenvelder Pascal Diender, pas enkele weken terug in zijn selectie, in de wedstrijd tegen Nunspeet. Daar staat tegenover dat Jerrol Poot zaterdag geschorst is omdat die vorige week tegen zijn vierde gele kaart van dit seizoen opliep.

SVZW kijkt terug op een uitstekende‘generale repetitie’ want de ploeg van trainer Paul Krabbe maakte vorige week voor de tweede keer in dit seizoen gehakt van HZVV. Nadat de Wierdenaren eerder thuis al met 7-0 wonnen van die ploeg werd het vorige week in Hoogeveen nog eens 0-6. SVZW kwam daarbij binnen een minuut al op 0-1 en liep binnen het eerste kwartier uit naar 0-3, waarmee het team zich niets aantrok van de reputatie van ‘reuzendoder’ die HZVV in de voorgaande weken had opgebouwd. Jordi Kamphuis en Dewi Perik scoorden allebei twee keer tegen HZVV en SVZW-topscorer Perik bouwde zijn seizoenstotaal daarmee uit tot 10 doelpunten.

Eerder dit seizoen speelden SVZW en Berkum in Wierden met 2-2 gelijk tegen elkaar in een spectaculair duel, waarin Berkum al na negen minuten met 0-2 voor stond. SVZW ging daarna op jacht, kwam in de eerste helft terug tot 1-2 en haalde in de vijfde minuut van de blessuretijd (!) zelfs nog de remise binnen. “We moesten toen heel lang achter de gelijkmaker aan en mochten uiteindelijk blij zijn met een punt, terwijl dat er drie hadden moeten zijn,” aldus SVZW-trainer Krabbe, die verwacht dat Berkum zijn ploeg zal laten aanvallen. “Berkum heeft snelle spitsen die ruimte nodig hebben, dat is ons in die eerste wedstrijd opgebroken,” liet Krabbe weten in een interview op website t-sportreport.

SVZW heeft nu een voorsprong van zes punten op Berkum, de nummer drie op de ranglijst, en de Wierdenaren hebben bovendien maar drie punten achterstand op koploper ONS Sneek. “We moeten zaterdag dus winnen, want elke nederlaag die we nu gaan lijden kan grote consequenties hebben voor de eindstand. We moeten aanhaken en niet afhaken,”aldus Krabbe.

Het ‘topduel’ van de Hoofdklasse C tussen Berkum en SVZW begint zaterdag om 14.30 uur. De wedstrijd op het Zwolse sportpark De Vegtlust zal onder leiding staan van scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart.

Artikel delen:

Reageer