Zara Zwolle komt in bibliotheek

Zwolle – Het Spaanse woonaccessoires- en kledingmerk Zara komt volgens diverse bronnen in de bibliotheek in het centrum van Zwolle. Dat meldt dagblad De Stentor.  Zwolse raadsleden keken donderdagmorgen vreemd op toen de naam Zara bekend werd gemaakt. Na de afgelopen week geïnformeerd te zijn over de plannen rustte er een embargo op de bekendmaking van de naam van de publiekstrekker aan de Diezerstraat.

Begin februari maakte Zwolle bekend dat een internationale winkelketen in beeld was voor de locatie, met een uniek winkelconcept. De naam van de nieuwe winkel werd niet bekend gemaakt, maar het zou dus gaan om Zara. Zwolle krijgt volgens De Stentor een Zara met alle toeters en bellen, dus ook de huishoudelijke poot Zara Home zou in de bibliotheek worden ondergebracht. De vorige maand werd in Enschede de 23e vestiging van Zara in Nederland en de eerste in Overijssel geopend.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Wethouder de Heer had het afgelopen maandag in de raadsvergadering over de eerste en enige (voorlopige) vestiging van deze retailer in Noord-Oost Nederland. Indien dus ZARA zich gaat vestigen in Zwolle, hoe verklaart hij dan bovenstaande uitspraak.Er is dus al een vestiging in Enschede.


  Maak melding

 2. Elders schreef ik ook al dat de naam Zara wel een lachertje is. Je verwacht na al die bombarie wel iets groters als b.v. Marks & Spencer.
  Dat het uniek in NO-Nederland is, is dus gewoon niet waar! Ik geloof dat in Apeldoorn en Almere er ook een Zara zit.


  Maak melding

 3. Weet je wat ik niet snap?
  Zwolle wilt toch in de top 10 beste binnensteden?

  2/3’e van het maagjesbolwerk staat te huur, de melkmarkt staan vervallen panden waar nu een doek voor is geplaatst zodat je het niet ziet.. Ook staat er erg veel leeg in de binnenstad.

  Wat doen ze? Ze verhogen de parkeergarages in de binnenstad naar 2,60 per uur, hiermee is Zwolle een van de duurste middel grote steden om te parkeren.

  Voor mij geen probleem, ik pak de fiets, maar voor mensen die vanuit een anderen streek komen en de goedkope plekjes niet weten.. tja.

  En dan willen ze ook nog is een katwolderplein hebben met nog meer winkelruimte buiten de stad.. Er staat al zoveel leeg, probeer eerst de binnenstad op te vullen voor dat je weer een nieuw winkelgebied uit de grond stampt.

  Er kan nog zoveel verbeterd worden in de binnenstad, goedkopere parkeervoorzienigen betaalbare huurpanden en maak een deel van het braakliggende Kamperpoort parkeerterrein voor een lager tarief, veel beter dan weer miljoenen uit geven voor een katwolderplein, wat toch de eerst komende 7 jaar leeg zou blijven staan, het maagjesbolkwerk krijgen ze niet eens opgevuld met winkels. >:(:)


  Maak melding

 4. Ik begrijp niet waarom de bibliotheek, die perfect past in dit monumentale pand, plaats moet maken voor de Zara. Weet iemand waar de bibliotheek wordt ondergebracht?


  Maak melding

 5. almere, apeldoorn en enschede lijken mij niet bij het noord-oosten te horen….maar idd. wat gebeurt er met de bibliotheek? die wordt toch opnieuw ingericht?


  Maak melding

 6. Volgens mij moet het unieke gezocht worden in het gegeven dat Zwolle een Zara fashion-store inclusief Zara Home krijgt. Dat is vrij uniek in Nederland.


  Maak melding

 7. De Zara mode is mijns inziens alleen voor maatje 40 of kleiner. Ook is het behoorlijk prijzige mode dus niet voor een hele grote doelgroep in deze tijden van recessie. Zwolle had veel beter kunnen scoren met een Primark in deze crisistijd.


  Maak melding

 8. De bestuurders maken er een potje van.
  ‘Bestuurskunde’ op het nivo van wat ze
  met de Wharfinger fontein doen.
  Jammer.  Maak melding

 9. Iemand heeft dus het door De Heer opgelegde embargo geschonden? Dat lek moet tot op de bodem uitgezocht worden lijkt me. Tekent Zara nu dan wel??

  Wie waren op de hoogte van dat embargo? De raadsleden, het college en hun woordvoerders. Daar zit een bekend oud- journalist van de Stentor bij 8)


  Maak melding

 10. Risico??s

  Risico??s verkoop en transformatie Diezerstraat 80

  1.
  De internationale retailer heeft haast
  De internationale retailer heeft aangegeven op korte termijn tot overeenstemming te willen komen over de vestiging van een merkwinkel in Zwolle waarbij zij exclusiviteit biedt voor de noordelijke regio. De internationale retailer heeft hierbij aangegeven dat zij de winkel zo spoedig mogelijk wil openen. Indien de gemeente nu niet inspeelt op het aanbod van de retailer en er onzekerheid ontstaat voor de internationale retailer, is de kans aanwezig dat het ⤽momentum⤝ verloren gaat en de internationale retailer haar aanbod intrekt.
  Dit risico is nooit uit te sluiten omdat de planning onderdeel is van de onderhandelingsstrategie van de internationale retailer. Het is zaak dat de gemeente investeert in de relatie maar wel een eigen pad kiest en hierover transparant is naar de internationale retailer.

  2.
  De gemeente is al door circa 30 marktpartijen benaderd, die hun interesse in Diezerstraat 80 hebben laten blijken. Deze geïnteresseerden kunnen opmerkingen maken wanneer de gemeente eerst met één partij in onderhandeling gaat.
  Naar de marktpartijen is steeds benadrukt ⤽pas op de plaats te maken⤝ omdat er geen toezeggingen of verwachtingen ontleend konden worden ontleend aan contacten met de gemeente. Periodiek zijn marktpartijen op de hoogte gehouden van de voortgang van het traject waarbij de voorkeur voor een internationale retailer is aangegeven. Belangstellenden en partners in de stad worden geïnformeerd over de behandeling in de raad en worden op de hoogte gesteld van het besluit van de raad met de onderliggende argumentatie en de boodschap dat een bredere consultatie tot de mogelijkheid behoort wanneer we er met de voorkeurspartij niet uit komen.

  3.
  De doorlooptijd van dit proces en het eindresultaat zijn vooraf lastig te voorspellen

  Voorkomen moet worden dat de gemeente aan het lijntje wordt gehouden en in een fuik komt zonder uitweg. Dit risico wordt hanteerbaar gemaakt door een termijn af te spreken en de onderhandelingen zodanig in te richten dat de gemeente vrij in beweging is wanneer binnen die termijn partijen niet tot elkaar komen.


  Maak melding

 11. Top prestatie meneer de Heer. Het is weer het bekende concept hoog van de toren blazen, hoop blabla en uiteindelijk is het weer een fiasco. Wordt tijd voor bretels, mijn broek zak af van het bestuurlijk niveau waar wij aan zijn overgeleverd.


  Maak melding

 12. Al jaren loop ik doelloos met de ziel onder mijn arm door de Zwolse binnenstad, maar nog even en mijn leven krijgt weer zin, weer betekenis: Zara komt!
  Zara, mijn Zara ik kan niet wachten tot ik je armen om me heen voel slaan, je handen tastend over mijn zinnen en mijn beurs en iedere keer zal ik bij ons scheiden mij als verlicht ervaren.
  Zara, Zara ik kan niet wachten.
  (Vrij naar Rhijnvis Feith)


  Maak melding

 13. wat negatief allemaal, ik ben blij dat de Zara komt. Ook de bieb kan wel wat vernieuwing gebruiken en een stuk groter. Ikea er bij en KFC allemaal verbeteringen. ps zoveel kleding winkels zijn er niet in Zwolle.


  Maak melding

Reageer