Begroting gratis WiFi nog niet gedekt

Zwolle – Onlangs heeft ondernemersvereniging Citycentrum met een aantal belangrijke partners uit de stad een meeting georganiseerd in het gemeentehuis inzake ‘gratis Wifi in de binnenstad’. Twee partijen, wifives en zoranet, presenteerden de plannen en gaven een toelichting op de complexe materie van wifi in de binnenstad van Zwolle.

Het belang van gratis wifi is voor iedereen wel duidelijk: zo hoeft de bezoeker aan Zwolle niet steeds op verschillende netwerken in te loggen als hij/zij winkelt en veel ondernemers zien het belang van een app die ervoor kan zorgen dat aanbiedingen van ondernemers en informatie opvraagbaar zijn. Het grootste struikelblok is de investering. Ondanks diverse toezeggingen van grote partijen is de begroting van het geheel nog niet volledig gedekt. CityCentrum vraagt zich af of er nog voorstanders van gratis wifi zijn die hieraan bij willen dragen. De investering voor WiFi voor het totale centrum zou rond de 100.000 euro zijn.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. De jaarlijkse kosten voor gratis wiki in de binnenstad, het winkel en uitgaansgebied, bedragen ca 45.000 euro per jaar. Hierin is de aanschaf dus verwerkt. Er dient nog een gat van ca 6000 à 7000 euro per jaar gedekt te worden.
  Citycentrum is nog met een aantal partners in gesprek.
  Louis van Daalen
  Vz citycentrum


  Maak melding

 2. Dus dan ligt het inkijkexemplaar bij westerhof en zie je dat het boek bij bol voordeliger is. Mooi. Ps centjes nodig? Wijz heeft nog wel een onzinnig project in de kast liggen.


  Maak melding

 3. Als de detailhandel en horeca meer bezoekers willen trekken kunnen ze beter zorgen voor meer en fatsoenlijke fietsenstallingen. Wifi raakt over niet al te lange tijd weer uit met de komst van snel en goedkoop mobiel internet.


  Maak melding

 4. Onbegrijpelijk dat er dit soort bedragen aan dergelijke projecten wordt verstrekt. Verreweg de meeste mensen hebben al 3G op hun smartphone en bovendien lijkt me dit een verantwoordelijkheid voor de horeca uitbater?


  Maak melding

 5. Gratis WIFI binnenstad is gratis grote bestanden downloaden voor winkeliers en bewoners in de binnenstad?

  En dan gaan klagen over de trage verbinding? Kwestie van tijd voordat dit gebeurd. Dit plan is gedoemd om te mislukken.

  Pak de Melkmarkt aan: schilder een groot vierkant blauw en alleen daar mogen fietsen gestald worden. Niet alleen de Melkmarkt, meer blauwe fietszones. Fietsen die er buiten staan, kunnen weggehaald worden op de vrijdag en zaterdag. Kosten 10 euro en kan betaald worden bij het ophalen. En voor iedere medewerker die een fiets weghaalt, ontvangt een vergoeding van een euro op zijn loon.

  Een veredelde boete voor het foutparkeren van de fiets. Dus meer controle bij Roggestraat, Melkmarkt.  Maak melding

Reageer