CJG Cursus Omgang met pubers weer van start

Zwolle – Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) start 9 april weer met de succesvolle cursus Omgaan met pubers, voor ouders en verzorgers van kinderen van 10 tot 18 jaar. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van 20.00 tot 22.00 uur.

Naast informatie over veranderingen en ontwikkelingen van kinderen in de puberteit, is er gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Op één van de avonden geeft Dimence een presentatie over de hersenontwikkeling van kinderen. Tactus Verslavingszorg informeert de deelnemers over het gebruik van (verslavende) middelen. Voor ouders kan het lastig zijn om met de veranderingen om te gaan en daarin hun eigen rol te bepalen. Het is voor ouders niet altijd gemakkelijk om de juiste balans te vinden tussen het geven van genegenheid en bescherming en het bieden van ruimte om zelfstandig te worden. In de cursus is er gelegenheid om te oefenen en ervaringen en tips met andere ouders uit te wisselen.

Meer informatie

De cursusdata zijn op 9 april, 16 april, 23 april 14 mei en 21 mei van 20.00 – 22.00 uur en worden gehouden bij het Inlooppunt van CJG zuid aan de Democratenlaan 86 in Zwolle. Wanneer er behoefte aan is, komt er nog een extra cursus op 28 mei. De kosten voor de gehele pubercursus zijn € 30 per persoon.

Opgeven kan via e-mail: info@cjgzwolle.nl of bel (038) 455 46 55. www.cjgzwolle.nl www.facebook.com/cjgzwolle

Artikel delen:

Reageer