Boekenweek in de bieb

Zwolle – Zaterdag start de 78e Boekenweek. Tot en met zondag 24 maart staat boek minnend Nederland in het teken van Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden, over de roemrijke perioden én de schaduwkanten van het verleden van de Lage Landen. Kees van Kooten schreef het Boekenweekgeschenk De verrekijker. Bibliotheek Zwolle viert de Boekenweek met cadeaus en activiteiten. Zoals een taxatiedag en een lezing van Annejet van der Zijl.

Nieuwe leden van de bibliotheek ontvangen een boekenbon van 5 euro en een voucher voor een gratis Boekenweekgeschenk. Op vertoon van dit Boekenweekgeschenk kan men op zondag 24 maart gratis reizen met de trein. Bibliotheekleden kunnen tijdens de Boekenweek (zolang de voorraad!) strekt de speciale verhalenbundel Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden ophalen. Hierin schrijven auteurs, televisiepersoonlijkheden en artiesten over bijzondere momenten in hun leven. Daarnaast is er een gratis magazine verkrijgbaar met boekentips.

Antiek, GTZT en Annejet van der Zijl

De bibliotheek biedt tijdens de Boekenweek een uitgebreid activiteitenprogramma aan. Bijvoorbeeld een taxatiedag voor antiek en curiosa op zaterdag 16 maart en GTZT, een digitale wedstrijd over het Zwolse verleden met mooie dagprijzen.

De bibliotheek sluit de Boekenweek af met schrijfster Annejet van der Zijl. Bert de Vries (directeur HCO) gaat zondagmiddag 24 maart met de schrijfster in gesprek over haar werk, waarin gouden tijden en zwarte bladzijden zo vanzelfsprekend verweven zijn.

Meer informatie over alle activiteiten is te lezen in de speciale flyer en op www.bibliotheekzwolle.nl.

Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden

Het verleden van de Lage Landen kent roemrijke perioden, maar evenzovele schaduw-kanten. Het is een geschiedenis van heldendaden en verraad, van glorieuze gebeurtenissen en van rampspoed. In de literatuur zijn de verschillende kanten van de geschiedenis veelvuldig terug te vinden. Denk aan Max Havelaar van Multatuli, Hoe duur was de suiker? van Cynthia McLeod, en Grijs verleden van Chris van der Heijden. Het draait in de Boekenweek om de zon- en schaduwzijde van ons verleden en om de nuances en de dilemma’s.

Artikel delen:

Reageer