Zienergie wint Energiebattle Zwolle

Zwolle – Zienergie / Subvention heeft de Energiebattle Zwolle gewonnen. Dat werd donderdagmiddag bekend gemaakt in een van de deelnemende bedrijven BMA Ergonomics aan de Schoenerweg. De winnaar bespaarde net zoveel stroom als het verbruik van een gezin in een jaar. Andere deelnemers waren onder andere ROVA, het Deltion College, Windesheim en de gemeente Zwolle.

14-03-2013_energybattle-bma_ergonomics_02_.jpg

Stichting Duurzaam-NL initieert en organiseert door in de samenleving mensen met elkaar te verbinden. Samen maken we een duurzame samenleving en het eerste gewin is voor jezelf. Het eerste initiatief van Duurzaam-NL was de Energybattle in Zwolle, die in de winter van 2012 van start ging. Het Bedrijfsleven en gemeente Zwolle waren enthousiast. Diverse teams hadden zich al aangemeld en gingen de strijd aan om zoveel mogelijk energie te besparen. Duurzaam-NL heeft als doel dat iedereen begrijpt en voelt dat anders omgaan met je omgeving ook voordelen oplevert. Dat bereik je door mensen te verleiden en de voordelen zichtbaar te maken, dat doen we door concrete projecten te realiseren. Door krachten te bundelen vanuit het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg en vanuit de wijken middels kleinschalige projecten, is de samenleving beter in staat om duurzaamheid tot een levend begrip te maken. Samen maken we een duurzame samenleving.

14-03-2013_energybattle-bma_ergonomics_01_.jpg

14-03-2013_energybattle-bma_ergonomics_03_.jpg

De Energybattle Zwolle werd een mooie wedstrijd. Organisaties kregen de kans om hun Managementteam en medewerkers aan den lijve te laten ondervinden wat energiebesparing hen oplevert. Het motto was: meten is weten. Meetapparatuur werd thuis bij de medewerkers van de deelnemende bedrijven geïnstalleerd. Deze apparatuur gaf de deelnemers een overzicht van hun energieverbruik. Tijdens de wedstrijd werden de deelnemers voorzien van bruikbare tips en adviezen. Maar bovenal werden zij geënthousiasmeerd, gestimuleerd en onverwachts op het bedrijf bezocht door Daan de Cocq, inspecteur van Duurzaam-NL.

Artikel delen:

Reageer