Studenten Band Festival bijna van start

Zwolle – Woensdag 20 maart presenteert Buro Ruis de eerste van drie voorrondes van het Studenten Band Festival in Zwols studentencafé Het Vliegende Paard. Het festival biedt beginnend muzikaal talent uit Zwolle en omgeving de kans zich te ontwikkelen en te profileren als artiest. Tijdens de eerste voorronde zullen The Canines, Chariton en Tumbler’s Edge het tegen elkaar opnemen om een felbegeerde plek in de finale.

Het repertoire van The Canines varieert van gevoelige popsongs tot krachtige rocknummers en natuurlijk ontbreken ook de betere feest- en dansnummers niet. De sound die de vier studenten van Chariton creëren is een mix van Paramore, Three Days Grace en Breaking Benjamin. Toen de eerste vier nummers geschreven waren ontstond er een flow die niet meer te stoppen was, resulterend in de eerste EP. Tumblers Edge is een beginnend rock fenomeen uit Steenwijk,geinspireerd door bands als Queens of the Stone Age, Triggerfinger en de Foo Fighters. Met invloeden vanuit de Stonerrock, Metal en Blues zetten ze een vorm van rock neer die zijn weerga niet kent.

Met maar liefst negen uiterst verschillende bands in de drie voorrondes belooft het weer een spannende strijd te worden. Hiphop, rock, indie, folk; bij Studenten Band Festival is de enige voorwaarde dat de artiesten nog in de collegebanken zitten. Zaterdag 1 juni vindt de zinderende finale plaatst waarbij de winnaar o.a. studiotijd in de professionele studio Geluidsstudio.com krijgt en mag optreden op Paardpop 2014.

STUDENTEN BAND FESTIVAL – VOORRONDE #1

Line-up: THE CANINES / CHARITON / TUMBLER’S EDGE

Locatie : Het Vliegende Paard, Zwolle

Wanneer : Woensdag 20 maart

Open : 20:30 uur

Aanvang : 20:30 uur

Entree : Gratis

Het Studenten Band Festival wordt mede mogelijk gemaakt door studentencafé Het Vliegende Paard, Hedon, Popfront, Geluidsstudio.com en Kunst&Zo.

Artikel delen:

Reageer