Zwolle teleurgesteld na nieuws komst Zara

Zwolle – Donderdag werd bekend dat de internationale winkelketen Zara in beeld is voor de locatie van de bibliotheek aan de Diezerstraat. De gemeente Zwolle koos dit concept uit een aanbod van wel 30 geïnteresseerde bedrijven. De retailer wil naar Zwolle komen met een uniek winkelconcept. Niet iedereen juicht de komst van deze nieuwe winkel in Zwolle toe. Het merendeeel van de reacties op Weblog Zwolle en via Twitter geeft te kennen teleurgesteld te zijn in de keuze voor Zara. Ze hadden een grotere naam verwacht. Een enkeling juicht de keuze voor de winkelketen toe.

01-02-2013_bibliotheek_diezerstraat_01.jpg

De naam van de nieuwe winkel werd lang angstvallig stilgehouden. Er rustte zelfs een embargo op het naar buiten brengen van de naam van de winkel bij het college van Zwolle en de gemeenteraad. Het gaat dus om een Zara. Dat het de eerste Zara in Noord Oost Nederland is, is niet het geval! De vorige maand werd in Enschede de 23e vestiging van Zara in Nederland en de eerste in Overijssel geopend. In de stad Groningen is ook een Zara. Wel bijzonder is dat het filiaal in Zwolle een Zara XL gaat worden. Zwolle krijgt een Zara met alle toeters en bellen, dus ook de huishoudelijke poot Zara Home gaat in de bibliotheek worden ondergebracht. Bij reacties op Internetkrant Weblog Zwolle zijn de reacties na het nieuws overwegend kritisch. Een aantal hadden een grotere naam verwacht . De namen van Primark en Marks & Spencer, en ook de Bijenkorf vielen daarbij een aantal keren. Sommige bezoekers van Weblog Zwolle gaven al in een eerder stadium aan dat ze de bieb wel in het mooie centrale gelegen pand willen houden. Een bezoeker: "Het wordt zelfs nog opgeknapt". Er zijn er ook die de zoveelste kledingzaak in het winkelhart van Zwolle een mindere keuze vinden.

Artikel delen:
Reacties 78
 1. Weer een nieuwe klere winkel erbij in Zwolle? en hij heet Zara????
  (ik had er nog nooit van gehoord) Moeten we daar nu onze kleding kopen? en bij voorkeur binnenstebuiten aantrekken zodat de Zara labeltjes voor iedereen zichtbaar worden? Het zal wel een hype zijn maar mij ontgaat deze opwinding volkomen


  Maak melding

 2. In Apeldoorn en Almere zit ook een Zara, dus zo exclusief is het inderdaad niet.
  Ik zou het liefst willen dat de bieb op die plek blijft, maar ik geloof dat ik alle stemmen tegen heb. De gemeente wil hier overduidelijk een flinke ‘klapper’ maken. Vandaar ook die geheimhouding.


  Maak melding

 3. We mogen blij zijn als stad met de ZARA.
  Dat veel mensen het niet kennen zegt in deze meer over de mensen dan over de keten. Enige probleem is dat ik als man van 2.00m vaak mijn maat er niet tussen kan vinden.

  Verder is dit voor Zwolle alleen maar een goede ontwikkeling. Ik weet uit mijn omgeving dat er veel voornamelijk vrouwen speciaal voor de ZARA naar Amsterdam gaan. Met een ZARA XL in eigen stad hebben ze hier meer keus.
  Dus meer geld in eigen dorp.


  Maak melding

 4. @ observer http://nl.wikipedia.org/wiki/Inditex
  Aardig bedrijf dat Zara.

  Zara is geen hype maar een grote multinational zeg maar H&M ongeveer net zo groot. Collectie zit qua prijs daar net boven en kwalitatief iets beter. je moet ervan houden.

  De bieb is een prachtig pand met straks een prachtig bedrijf wat heel veel mensen naar Zwolle lokt. als het echt een zara xl wordt zoals in Amsterdam dan is het een aanwinst.

  Ik heb geen onderzoek gedaan maar ik denk dat elke stad die een Zara heeft daarna meer bezoekers heeft mogen begroeten in haar binnenstad.

  het is erg jammer dat mensen niet even verder kijken dan hun neus lang is. Want wees eerlijk hoe vaak kom je nog in de bieb??????


  Maak melding

 5. Strikt gesteld is het commercie voor cultuur. Dat moet je niet willen >:( Wat gaat deze winkelier met een van onze mooiste panden doen??


  Maak melding

 6. En ondertussen gaat de bieb straks een paar weken dicht omdat ze nog een verbouwing in de planning hadden staan.

  Volgens mij vergeet de gemeente even in gesprek te blijven met de bieb zelf!! Die nu trouwens op een ideale locatie zit en straks in een hoekje word gestopt.

  Ik ga elke week naar de bieb en ga vervolgens nog even de stad door. Nou als de bieb verhuist, gebeurd dat laatste dus niet meer. Als meer mensen dat doen hoeft dat een negatieve ‘impuls’ op de stad.

  Ik heb geen behoefte aan mode maatje 36.

  Ajuuus,
  Elisabeth


  Maak melding

 7. Commercie voor Cultuur?

  Je vergeet dat het cultuur al een tijdje niet kan zonder commercie, uitzonderingen daar gelaten.

  Volgens mij hebben we het mooiste stukje cultuur aan de families Vroom en Dreesman verpatst.
  http://www.youtube.com/watch?v=shNijHTf60c

  dat was nog eens zonde! Dit is enkel goed voor de stad. er wordt echt niet zomaar meer gesloopt


  Maak melding

 8. ach ze zullen ook wel een matje 40 hebben….

  Maar ik denk niet dat ze zich erg druk maken over deze inkomsten… dit keten haalt genoeg mensen uit de omgeving naar de stad.


  Maak melding

 9. en wat gebeurd er met onze bibliotheek? wehebben niet nog een dure klere winkel nodig in het centrum…. doe er dan een goede boeken winkel in, want die hebben we niet in zwolle, ik kan het blad sky & telescope niet eens krijgen in zwolle…>:(


  Maak melding

 10. Primark is absoluut een trekker maar lang niet zo groot als ZARA.
  Ja qua aantallen misschien, maar niet voor de omzetten.

  Dat zou tevens een veel grotere nekslag zijn voor het cultureel erfgoed dat het pand met zich meebrengt.

  Primark zou meer in een pand aan het Klein Grachtje passen of misschien in de nieuwbouw van de Kamperpoort?


  Maak melding

 11. @jenf
  Jawel hoor dat is best netjes.

  Je moet er wat voor doen. En dat is inderdaad niet makkelijk met jarenlange stilstand en suikerverslaving…

  Het is dus kiezen: gezond willen zijn en Zara. Of er niets aan willen doen, lekker eten bij La Bamba en door naar de Miss Etam.

  Tenzij je behoort bij die 5% met medische oorzaak. Dan kun je er niets aan doen….


  Maak melding

 12. IK zou willen verifieren of de toekomstige ondernemer ook oog heeft voor het bijzondere en waardevolle van het gebouw en dat wil koesteren en in stand laten.Herinner me nog dat Piet Zoomers bij voorbeeld zo maar, zonder vergunning, een middeleeuwse muur in zijn pand sloopte. En wat is exclusief? Praten we dan over kwaliteit of over trends en Hypes. Meer van hetzelfde? Al zoveel filialen in Nederland.Ik heb zorg. Je kunt je tafelzilver maar 1 keer verkopen.Garanties inbouwen, zou ik zeggen.


  Maak melding

 13. Toch jammer voor Ikea dat ze concurrentie krijgen in het beddengoed en andere snuisterijen.
  Maar of er nu meerdere bezoekers hierdoor naar de binnenstad komen blijft de vraag, ik heb dat door de komst van H&M ook niet gezien, hooguit verschuiving, terwijl daar destijds door de politiek ook zeer lovend over werd gesproken.
  En voor de bibliotheek zijn er vele mooie en goed bereikbare gebouwen in een rustige en sfeervolle omgeving rond de binnenstad beschikbaar  Maak melding

 14. @Bart2: ik lees het, alle wijsheid in pacht… Geen ervaringsdeskundige lijkt mij. Helaas ik wel… (ondanks sporten en eetgewoonten aanpassen) En door mensen die zo reageren als jij wordt mijn gevoel van eigenwaarde niet beter. Helaas zijn we niet allemaal zo perfect qua maat. Zeker niet netjes hoe jij over mensen die te zwaar zijn praat, je kent ze niet eens. Verder maak ik er geen woorden meer aan vuil.

  De kleren op de site van Zara zijn niet echt mijn smaak, maar fijn dat anderen er blij mee zijn!


  Maak melding

 15. Primark moeten wij niet willen, kijk de serie blood sweat en t-shirts! over India.
  Primark staat leuk als Iers bedrijf van maar is van steenrijke Indiërs.
  Ik weet niet of mensen weten hoe een mensen leven telt in de slums van Calcutta maar Primark maakt het nog een stukje erger.

  Ik weet dat het hypocriet klinkt waarom H&M wel en Primark niet. beide hebben te maken met kinderarbeid en dramatische werkomstandigheden. Alleen doe H&M in iedergeval zijn best om het uit te sluiten en de Primark ziet dat als normaal. Dat maakt voor mij persoonlijk een verschil.

  De volgende keer als je naar de Primark gaat en denkt wow een jas van 9,- hoe is het mogelijk. Bedenk dat het mogelijk gemaakt is door 6 jarige jongens en meisjes die voor een dollar per week 7 dagen 14 uur werken. En dat het moederbedrijf dat prima vind zolang wij de consument dat ok vinden.

  De zara produceert ook in China en India, Bangladesh en noem maar op. Maar een groot deel wordt ook in Portugal en Spanje in elkaar gezet. Zij , net als vele ander multinationals, hebben een beleid tegen kinderarbeid. Het sluit het helaas niet uit maar het is in ieder geval iets.

  Ik had er moeite mee gehad als een gemeente dat zou stimuleren  Maak melding

 16. @jenf
  nee, verslavingen die je mogelijk al vanaf kinds af aan hebt opgebouwd, verdwijnen niet als sneeuw voor de zon met 2x in de week op de hometrainer zitten en radijsjes en een blaadje sla als ontbijt.

  Eigenwaarde moet je hebben van je EIGEN. Niet van reacties van mensen die je niet eens kent.

  Ontopic:
  heb diverse kleren gehad van Zara Antwerpen / Amsterdam. Was wel 10 jaar terug en de kwaliteit was niet al te best. En aan de prijzige kant. Hopelijk komt er wel een mannenafdeling. Niet zoals bij H en M.

  Ik ga sporten. Goedemiddag!


  Maak melding

 17. De kleren op de site van Zara zijn niet echt mijn smaak, maar fijn dat anderen er blij mee zijn

  :D:D:D

  fijn dat er ook slimme mensen zijn.

  kleding moet je wel (staan) passen

  maar ben toch bang dat er dikke mensen zich toch in deze kleding,
  proppen met gevolg dat ze voor -****- lopen

  brrr een strakke broek moet wel ook strak zitten 8)


  Maak melding

 18. Weer een “klere” winkel erbij in Zwolle. Een bijenkorf was beter geweest want dan hoef ik niet steeds meer met mijn vrouw mee naar Arnhem/Enschede of Utrecht.
  Heef Zara ook mannenkleding???  Maak melding

 19. Vanwege een nieuw bieb-concept was de bibliotheek al op zoek naar een andere locatie. Was alleen nog wachten op een koper voor hun huidige locatie, zodat het financieel door kan gaan.

  Persoonlijk vond ik de bibliotheek prima passen in dat pand. Cultureel instituut in cultuurhistorisch interessant pand is wat mij betreft een goede match.


  Maak melding

 20. Ik had gehoopt op een grote outlet winkel op die locatie. Dat kan Zwolle naast de vele overbekende filiaalketens wel gebruiken.


  Maak melding

 21. jo zolang je haast niet een auto of fiets fatsoenlijk kwijt kan in de binnen stad! Bereikbaarheid blijft het een wassen nues en gaan mensen toch wel ergens anders heen ja het aanbod Diezerstraat is het zelfde
  Helaas maar ja als je er niet kunt komen zal het zo ook blijven


  Maak melding

 22. Jammer dat de bibliotheek daar weg moet. Het is mijn wekelijkse uitje naar het stadshart met de Regiotaxi. Ik ging dan meestal ook nog wel even de Diezerpromenade op. Ik zal dan bijna niet meer in het centrum gaan komen ben ik bang, want ik moet met weinig geld effectieve keuzes maken.


  Maak melding

 23. Zwolle blijft dus kleinburgerlijk. Commercie, commercie, hoeveel interieurs zijn er al niet verkwanseld?? Het erge is dat men er over pakweg zo’n 10 jaar weer anders over denkt.
  Inspirerend zijn deze plannen niet, het is niet mijn cultuur, zucht……
  Waar is de fantasie, de verbeelding?
  Het zou toch leuk zijn dat je ergens in de stad welkom bent zonder dat er geld voor gevraagd wordt.


  Maak melding

 24. Heel grappig dat de krant vandaag kopt “Zara Zwolle kan op een warm onthaal rekenen.” Dat blijkt nergens uit!! De Stentor moet zeker de gemeente pleasen voor het lek 8). Ik ben blij dat de Weblog onafhankelijk is.


  Maak melding

 25. Nou Nou, De Zara,

  Mensen vanuit de gehele regio staan te klapperen met hun oren, eindelijk een Zara. Ik denk dat het winkelhart van Zwolle hiermee wel gered is.

  Wat ik niet begrijp is dat de komst van gewoon een kledingwinkelketen angstvallig geheim gehouden moest worden en ik ben ook zeer benieuwd wat die andere 29 kandidaten waren en waarom deze zijn afgevallen.

  Biedt de Zara het meest voor het pand of zijn er andere motieven en zo ja welke dan?


  Maak melding

 26. Zolang de binnenstad verpauperd, er een toenemende leegstand van winkelpanden is, de parkeerterieven omhoog blijven gaan, het fietsparkeerprobleem niet goed opgelost gaat worden en historische gebouwen aangetast worden kan Zwolle een Top[ 10 notering van mooie gastvrije binnensteden wel vergeten!!


  Maak melding

 27. Mensen vergeten hier dat de bibliotheek zélf heeft aangegeven weg te willen, omdat ze een pand willen dat beter aansluit bij hun wensen.
  Daarnaast willen de binnenstadondernemers (o.a. bij monde van CityCentrum) al lange tijd een publiekstrekker op die plaats in de Diezerstraat (dat is de bibliotheek in de huidige vorm namelijk niet).
  Ook is al eerder aangegeven dat er aan het monumentale karakter van het voormalige pand van de Provinciale Staten weinig zal veranderen, want juist voor een keten als Zara is zo’n pand met veel uitstraling alleen maar een pluspunt.

  Wie herinnert zich nog wat de komst van de Media Markt in het Maagjesbolwerk heeft betekend voor de opleving van de Melkmarkt? Juist het einde van de Diezerstraat is nu een zwak punt. Met de komt van de Zara krijgt dit gebied ook zeker een nieuwe impuls.

  @keessie 038:
  Ja, Zara verkoopt ook herenkleding.


  Maak melding

 28. Zwolle is helemaal NIET teleurgesteld met de komst van de Zara XL!
  Super blij mee! Zara is de meest populaire winkelketen voor jonge vrouwen op het moment. Nu nog een Bijenkorf en Zwolle mag zich echt een grote stad noemen.


  Maak melding

 29. >:( En daar offeren wij onze bibliotheek voor op. Geachte wethouder de Heer is dit nou het niveau waarvoor u zoveel ophef over heeft gemaakt. Waarom verbaasd mij dit niet. Weer een flutvertoning en wederom een teleurstellend resultaat. Vraag mij af wat er in de hoofden van ons college allemaal omgaat, als zij het binnenhalen van Zara al een topprestatie vinden.


  Maak melding

 30. Bestuurders zijn het spoor bijster lijkt me.
  In dat historische pand ‘Zara’ vestigen,
  en op ’t pleintje in Hanzeland de Wharfinger
  fontein.
  Ik kan dat niet rijmen.  Maak melding

 31. Raadslid John van Boven op zijn blog http://www.johnvanboven.com:

  Het gebeurt niet echt vaak, dat de raad vertrouwelijk wordt geinformeerd. Gemeentepolitiek hoort openbaar te zijn. Soms moet het, omdat de raad graag geïnformeerd wil worden, ook al zijn onderhandelingen nog niet afgelopen.
  Dat was ook het geval bij de herhuisvesting van de bibliotheek. Ik zelf heb sterk aangedrongen op vertrouwelijke informatie, omdat ik wilde weten welke bestemming het oude provinciehuis zou krijgen én wat de kans is op een opbrengst, genoeg voor het betalen van de herhuisvesting van de bibliotheek.
  Het college is tegemoet gekomen aan de wens van de raad en heeft ons afgelopen maandag vertrouwelijk geïnformeerd.

  Dat vertrouwen is beschaamd. Dat betreur ik in hoge mate.
  Om de volgende redenen:
  1. Het zet de onderhandelingen onnodig onder druk met een kans op een lager bod en een mogelijk risico dat wordt afgezien van de koop. Als dat gebeurt heeft Zwolle een grote kans gemist als het gaat om de economische versterking van de stad.
  2. Het geven van vertrouwelijke informatie door het college zal, denk ik, vanaf nu met nog grotere terughoudendheid gegeven worden. Het maken van goede afwegingen in zo??n situatie ervaar ik dan als lastig.
  3. Het publieke oordeel over het politieke handelen van raad en college wordt er zo niet beter op. Dat vind ik jammer. Op sommige fora is dat oordeel, overigens zonder grond, toch al niet best.

  Kortom, ik zie alleen maar verliezers.  Maak melding

 32. 3. Het publieke oordeel over het politieke handelen van raad en college wordt er zo niet beter op. Dat vind ik jammer. Op sommige fora is dat oordeel, overigens zonder grond, toch al niet best.

  Ben benieuwd, wat ze hier mee gaan doen?


  Maak melding

 33. @vdberg
  De heer van Boven heeft zich teruggetrokken op eigen terrein en speelt helaas alleen nog thuiswedstrijden. Jammer, zijn inbreng hier toonde moed. Ik volg zijn tweets en soms zijn weblog, maar proef nu alleen nog maar een grote mate van verongelijktheid. Jammer.
  Maar naar de inhoud. Zoals al langer gebruikt (of misbruikt) hij het begrip economische versterking als containerbegrip. Hij geeft niet aan wat hij daarmee bedoelt. Culturele diversiteit kan immers ook bijdragen aan een de beleving van onze mooie binnenstad en daarmee van grotere sociale en economische waarde blijken te zijn dan het binnenhalen van weer een modeketen. Zijn conclusie vraagt dus om nuance.


  Maak melding

 34. @Bart2: Je bent afslank deskundige zie ik, heb je ook een oplossing voor mij? Een maat 36 gaat mij niet passen.. Moet ik nu in mijn skelet gaan zagen? Daar komt bij mij de breedte vandaan.. Werk als monteur (en dus regelmatig zwaarder tillen) maakt me ook niet smaller..

  Misschien een snelle, korte en oppervlakkige tip?


  Maak melding

 35. Mijn reactie was een test, en je bent dus gezakt.

  Hoe slim ben je? Je denkt echt alle wijsheid van de wereld in pacht te hebben, maar niet alle mensen die een bepaalde maat niet aan kunnen trekken hebben persee overgewicht/sporten te weinig/eten te veel. Er zijn ook mensen die qua lichaamsbouw al gewoon breed zijn.

  Denk na voor je dat soort domme commentaren post.

  @jenf: Ik zou me absoluut niet aangevallen voelen op mijn gevoel van eigenwaarde. De man (of het jochie) weet totaal niet waar-ie over praat..


  Maak melding

 36. Wow, kom per toeval hier terecht en kan alleen zeggen dat bart2 mij een redelijk zielig persoon lijkt die duidelijk aandacht tekort komt. Laten we maar gewoon om hem lachen. Meer kun je toch niet met zo’n oppervlakkig en onderontwikkeld figuur.
  Of kleding past of niet ligt vaak ook maar net aan hoe het valt. Het ene kledingstuk is het andere niet. Hetzelfde geldt voor lichaamsbouw, maar dat snapt hij toch niet. Sportze kerel.


  Maak melding

 37. Bart2 is al jaren onbetwist wereldkampioen generaliseren. Ik mis alleen nog een verwijt richting allochtonen in zijn reacties op dit artikel.


  Maak melding

 38. Jammer dat er geen Bijenkorf komt, maar ik las zojuist dat de Bijenkorf Arnhem en Enschede gaan sluiten na einde huurcontract en dat het concept gaat veranderen. Zara lijkt qua kleding en uitstraling het meest op de Mango en die hebben we al in Zwolle, wel kleiner, maar toch. Ik hoop dat Zwolle meer winkels krijgt met de collectie en naam van één merk, zoals Tommy Hilfiger of Marco Polo. Dit schijnt de toekomst te zijn en als je de binnenstad van Arnhem bekijkt, waar het toch meestal druk is, dan zie je dit steeds meer. Dan zou ik zelf ook minder online gaan shoppen en meer de stad in gaan omdat ik best merken trouw ben. Ik hoop dat de lege pandjes weer gevuld gaan worden en wat mij betreft met kwaliteitswinkels voor een redelijke prijs. Ondernemers, kom op!


  Maak melding

 39. De zara is juist een leuke winkel! Echt super blij met dit nieuws!! Had een Primark ook leuk gevonden, maar een Zara is ook super. Niet zo zeuren allemaal 🙂


  Maak melding

 40. Ik ben er wel blij mee, mensen moeten altijd iets te zeuren hebben. Zie er de positieve kanten van. Het trekt meer mensen naar de stad, ook goed voor zelfstandige ondernemers!


  Maak melding

 41. Nou aangezien bijna alle klere winkels failliet gaan in Zwolle hoop ik van harte dat dat met ZARA ook het geval is.
  Die kans is groot aangezien ook Zwolle een stad is met rubens-dames en nog een beetje meer. Die jonge slanke meiden kunnen ZARA niet eens betalen .  Maak melding

 42. Tja inderdaad, alweer een kledingwinkel, daar zijn er al genoeg van. had een leuke aparte zaak gedaan, iets wat we nog niet hebben. iets wat mensen naar Zwolle zou trekken. Al moet ik dan zelf ook even denken wat dat zou kunnen zijn…..


  Maak melding

 43. Jammer dat de bieb weggaat uit dit cultuurhistorische pand.

  Laten we oppassen dat het centrum van Zwolle geen eenheidsworst wordt met winkels die in elke stad te vinden zijn. Zou hierbij een voorbeeld willen nemen aan Deventer waar veel diversiteit in de binnenstad is.


  Maak melding

 44. Jammer, net als de boekenwinkel in de Broerenkerk, die het prima deed voor beurzen e.d.
  Zonde van deze oude panden, bij de Broerenkerk staat er een nieuw ding voor dat er niet bij past. Lelijk dus.
  Hopelijk wordt er niet teveel verbouwd aan de voormalige bieb.


  Maak melding

 45. Broerenkerk: slimme investering voor in de toekomst.

  Door komst van e-books en andere digitale vormen van nieuws, voorspel ik dat de heer Waanders de subsidie pot ooit eens nodig heeft voor het historische pand. Want de verkoop van zijn boeken gaan dan niet zo goed. Kun je op wachten….

  Ik snap niet dat gemeente Zwolle eerst de bibliotheek en het pand in 2010 en 2011 gaat verbouwen om het een paar jaar later in de verkoop te zetten.

  En je kunt hier wel een ZARA neerzetten om het publiek te trekken, waar kunnen ze de auto parkeren? Of toch een enkeltje met de bus voor ??3 (!!!!!)? Laten we de fiets pakken en die ergens neerzetten, ow je mag de fiets niet parkeren hier?

  Nadenken over het logistieke deel in en rondom Zwolle schijnt nog steeds erg lastig te zijn voor de Zwolse ambtenaren. Wat wil je, met HJ Meijer aan het roer: als je kijkt wat hij heeft achtergelaten in toendertijd bouwput Den Haag.


  Maak melding

 46. Ik ben wel benieuwd wat voor zaken mensen in het pand van de bieb hadden gezien in plaats van de ZARA. Primark is meer geschikt voor het pand van de V&D gezien het goedkope karakter van dat merk en (dus) minder geschikt voor het statige pand van de bieb. Daarentegen is het luxe-maar-toch-betaalbare imago van de ZARA beter passend in het pand. De H&M in Zwolle is een sneue bedoeling zoals die op dit moment is met een knullige mannenkledingsectie en een kinderkledingpand waar ik persoonlijk liever Speelboom-de Wit nog had zien zitten. Dat Duthler vertrokken is, verbaast mij niks, maar de komst van Bershka is wel een verrassing. Een regelrechte concurrent van de ZARA. Al deze winkels zouden een aardige opleving kunnen zijn voor die hoek van de Diezerstraat. Laat nu alleen het Eiland ook nog een grote partij aantrekken. Een Primarkje in het pand van It’s?


  Maak melding

 47. @tjilp het stukje van mijn weblog dat @vdberg citeert is geplaatst op 15 maart 2013. Dus ruim een jaar geleden.
  Geschreven naar aanleiding van beschaamd vertrouwen, het uitlekken van de naam van de potentiele koper.
  Wellicht is dat voldoende reden voor het bijstellen van je oordeel.


  Maak melding

 48. Het schijnt dat de gemeente Zwolle een soort tunnelvisie heeft ontwikkeld qua ‘aankleding’ van de binnenstad. Alsof onze graai- en wegwerp maatschappij nog niet voldoende zijn stempel heeft gezet met alle kleding, telefonie en overbodige rommelzaken in het centrum. Nu moet ook nog het laatste restantje cultuur, een haven van rust en educatie wijken voor de zoveelste oppervlakkige, inhoudsloze kleding- en frutselzaak.

  tijd voor een heldere blik ; een politieke stroming zonder oogkleppen voor wat werkelijk belangrijk is voor de mens!


  Maak melding

 49. @JohnvanBoven

  Het tweede nest is uitgevlogen, prachtig mooi dat gekwetter. Het heeft de nodige energie gekost, maar het resultaat mag er zijn. Helaas vonden een ekster en een kraai dat ook. De natuur is wreed. Gelukkig hebben een aantal het gered.

  Ik had je verzoek om mijn oordeel bij te stellen door alle drukte over het hoofd gezien. De noodkreet van Lamsvelt voor een andere visie en kijk op wat belangrijk is voor mens en cultuur bracht me terug bij dit onderwerp.

  De tijd zal zijn werk hebben gedaan, maar met de informatie van vandaag heb ik geen reden om mijn oordeel bij te stellen. Die conclusie was:

  Zoals al langer gebruikt (of misbruikt) hij (John van Boven)het begrip economische versterking als containerbegrip. Hij geeft niet aan wat hij daarmee bedoelt. Culturele diversiteit kan immers ook bijdragen aan een de beleving van onze mooie binnenstad en daarmee van grotere sociale en economische waarde blijken te zijn dan het binnenhalen van weer een modeketen. Zijn conclusie vraagt dus om nuance.

  Ik sta nog steeds achter die conclusie, die aardig in lijn ligt met de visie van Lamsvelt. Dat er een prijs is ontvangen die het mogelijk maakt om “kostenneutraal” (hoe verzint iemand dat?) te verhuizen is interessant, maar tevens irrelevant.

  Misschien doel je toch ergens anders op?


  Maak melding

 50. De gevel van de bieb is monumentaal hier mogen ze dus weinig tot niets aan verbouwen, dus niks geen gezichtsverlies voor de stad alleen de binnenkant word gesloopt. Voor de stad Zwolle is Zara zeker een aanwinst, kijk hoeveel panden er voorbij de bieb leeg staan. daar wil straks iedereen een winkel openen. Dit is weer goed voor de werkgelegenheid. Word de Diezerstraat eindelijk weer een echte winkelstraat ipv een straat vol leegstand en marktwinkels!


  Maak melding

Reageer