Week van de Amateurkunst Zwolle

Zwolle – Van zaterdag 25 mei tot en met zaterdag 1 juni 2013 vindt in Zwolle de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. Kunst & Zo, hét servicepunt voor kunst & cultuur in Zwolle kijkt er naar uit samen met de vele Zwolse amateurkunstenaars een mooie week neer te zetten.

In de WAK worden in gemeenten door heel Nederland activiteiten georganiseerd waarbij de passie en het plezier van amateurkunst centraal staan. Ieder jaar heeft de WAK een thema. In 2013 is dit: Kijk, kunst! Deelname aan de Week van de Amateurkunst is voor iedereen die actief aan kunst doet, individueel of in groepsverband, jong of oud. Zo hebben onder meer de volgende deelnemers zich al aangemeld om zich tijdens deze week te presenteren: muziekvereniging Excelsior Westenholte, het Pop & Rockkoor, De Koor, Swingshift, gospelkoor One Spirit, De Iselanders, Buro Ruis met het Studentenbandfestival, fotograaf/kunstenaar Tys Damhuis en het Basis en Benjamin Strijkorkest. En…. de WAK is er natuurlijk óók voor alle inwoners van Zwolle: met deze week willen we aan hen laten zien wat Zwolle allemaal te bieden heeft op het gebied van amateurkunst

Podiummogelijkheden tijdens de WAK

Kunst & Zo biedt amateurkunstenaars graag een podium tijdens de WAK. Kunst & Zo heeft daarom onder meer de samenwerking gezocht met Zwolle Unlimited dat in de binnenstad plaatsvindt in het laatste weekend van de WAK, van 31 mei tot en met 2 juni.

Podia Ter Pelkwijkpark
Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni wordt het Ter Pelkwijkpark een muzikaal en theatraal bolwerk met verschillende optredens en vertel/theatervoorstellingen. Gedurende dit weekend staan in dit park onder meer twee theatertenten (een tent met 330 zitplaatsen èn één met 40 zitplaatsen) die naast de vaste programmering van Zwolle Unlimited, óók enige ruimte bieden aan optredens en voorstellingen van Zwolse amateurkunstenaars.

Extra podium voor de Zwolse amateurkunst in het Ter Pelkwijkpark
Kunst & Zo wil samen met Zwolle Unlimited de amateurkunstenaars in Zwolle ook letterlijk en figuurlijk een podium bieden. Daarom zal er afhankelijk van het aantal en het soort aanmeldingen een podium worden geplaatst, waarop Zwolse muziekverenigingen en orkesten, koren, dansgroepen en bands zich kunnen presenteren aan het publiek.

Bovendien is het park zèlf ook een geschikte locatie voor onversterkte muzikale en/of theatrale optredens en andere culturele activiteiten, zoals het aanbieden van interactieve kunstactiviteiten voor kinderen.

Met als doel: het Ter Pelkwijkpark als festivalplein waar muzikale, theatrale, dansrijke, zingende en creatieve Zwollenaren hun kunsten vertonen.

Ook optreden of een activiteit presenteren in het Ter Pelkwijkpark tijdens de WAK?
Laat dit dan uiterlijk 31 maart aanstaande weten door middel van een e-mailbericht aan info@kunstenzo.nl met daarin jullie contactgegevens en het soort optreden (zoals een concert, theater- of dansvoorstelling, of iets kleinschaligs dat niet aan een podium gebonden is). Vermeld hierin óók welke dag(deel) van 31 mei tot en met 2 juni, jullie niet beschikbaar zijn voor een optreden.

Op basis van de verschillende aanmeldingen zal het programma voor het Ter Pelkwijkpark worden samengesteld door de organisatie van Zwolle Unlimited. Daarbij is de selectie van de deelnemers en de indeling van het programma voorbehouden aan de organisatie van Zwolle Unlimited.

Petit Montmartre
Op zaterdag 1 juni vindt het Petit Montmartre plaats. Het verstilde, schilderachtige Weversgildeplein ligt verscholen tussen restaurant ’t Pestengasthuys en de winkels van Dille & Kamille, Puzzel & Spel, Het Kleine Pakhuis, Lev Fashion en Jan Sikkes. Dit idyllische Zwolse pleintje wordt dan omgetoverd tot een Franse kunstmarkt met brocante.

Het Petit Montmartre is die dag hèt evenement in Zwolle waar (amateur)kunstenaars hun beeldende kunsten kunnen vertonen en waarbij vooral óók ruimte wordt geboden aan kunstenaars met interactieve activiteiten voor het aanwezige publiek. Hiervoor zijn kramen te huur voor € 37,50 exclusief BTW.

Heb je belangstelling of wil je meer informatie over het Petit Montmartre?
Stuur dan een e-mail naar petitmontmartrezwolle@gmail.com. De organisatie van het Petit Montmartre neemt dan contact met je op en stuurt daarna, indien gewenst, het inschrijfformulier naar je toe.

Kijk voor een indruk van het Petit Montmartre op https://www.facebook.com/petitmontmartrezwolle

Podium voor verhalenvertellers bij Samen
Samen, gevestigd aan de Nieuwe Markt, biedt verhalenvertellers tijdens de WAK een podium.
Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni tussen 11.00 uur en 21.00 uur kunnen vertellers hier een optreden verzorgen, voor zowel volwassenen als kinderen. Voor meer informatie kan per e-mail contact worden opgenomen met Daniëlle Steen, dsteen@samenzwolle.nl

Doepark Nooterhof
Van 27 mei tot en met 31 mei overdag (tussen 09.00 uur en 18.00 uur) stelt Doepark Nooterhof het Amfitheater (buiten) beschikbaar voor onversterkte optredens. De weekenden van 25 / 26 mei en van 1 / 2 juni zijn in overleg eventueel ook mogelijk: dit is afhankelijk van de activiteitenagenda van Doepark Nooterhof.

Hebben jullie als koor, theatergezelschap of muzikanten interesse in een optreden bij Doepark Nooterhof en willen jullie hierover meer informatie? Stuur dan e-mail naar info@kunstenzo.nl of neem telefonisch contact op met Anne Bussink, (038) 852 87 01.

Waarom meedoen aan de WAK?
Deelname aan de WAK is de uitgelezen kans om jouw amateurkunstvereniging en/of jouw culturele activiteit of project onder de aandacht te brengen bij een groot publiek en te laten zien wat je als amateurkunstenaar(s) in huis hebt. Bovendien krijg je als deelnemer de ruimte om jezelf en jouw activiteit te presenteren in de algehele communicatie rondom de WAK, waarbij de activiteit wordt meegenomen in de brede publiciteit over deze week.

Meer informatie over de WAK in Zwolle….
is te vinden door op het WAK-logo te klikken, rechts op de site www.kunstenzo.nl Daar vind je ook een terugblik op de WAK van vorig jaar en van 2011 in Zwolle. Wellicht kom je hiermee op ideeën.

Wil je graag iets doen tijdens de WAK, maar zou je graag ondersteuning krijgen in het opstarten of uitzetten van een plan, óók dan kun je bij ons terecht.

Aanmelden
Zijn jullie met één van de bovenstaande locaties tot een mooie match gekomen en geven jullie tijdens de WAK een optreden? Of organiseren jullie een optreden of activiteit op een eigen locatie? Meld jullie optreden of activiteit dan uiterlijk 10 april aanstaande aan door middel van het aanmeldingsformulier. Dit formulier vind je door te klikken op het WAK-logo, vermeld op onze site www.kunstenzo.nl

Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij Anne Bussink, e-mail info@kunstenzo.nl, telefoonnummer (038) 852 87 01.

Artikel delen:

Reageer