Arne Slot krijgt Fair Play Aanvoerdersband

Zwolle – Vrijdagavond voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle – Roda JC overhandigt Burgemeester Henk Jan Meijer de Fair Play Aanvoerdersband aan voormalig aanvoerder van PEC Zwolle Arne Slot. De Fair Play Aanvoerdersband is onderdeel van een uniek project om (nog) meer aandacht te vragen voor sportiviteit en respect op en rond de sportvelden.

 

Met het concept ‘Unieke aanvoerdersband’ van de firma Slotwear heeft SportService Zwolle het idee opgevat om gebruik te maken van de kracht en rol van de aanvoerder in het bewust worden en maken van Fair Play binnen sportteams, scholen en de omgeving. Tijdens het aankomende schoolvoetbaltoernooi, dat start op woensdag 20 maart, ontvangen 315 aanvoerders de aanvoerdersband en een persoonlijke brief waarin staat wat er van een aanvoerder verwacht wordt, welke verantwoordelijkheid hij/zij heeft naar het team, de supporters, de begeleiders en ouders. Daarnaast geven de aanvoerders de tegenstander een cijfer voor het sportieve gedrag tijdens de wedstrijden en leidt dit tot een sportiefste school.

Niet alleen tijdens het schoolvoetbaltoernooi, maar ook bij de start van het nieuwe voetbalseizoen krijgen ruim 500 aanvoerders van de Zwolse voetbalverenigingen de Zwolse Fair Play Aanvoerdersband. Naast de aanvoerdersband wordt een DVD bijgevoegd, waarop diverse bekende Zwolse sporters spreken over sportief gedrag op en rond het veld en welke verwachtingen en verantwoordelijkheden het met zich meebrengt om aanvoerder te zijn van een team.

Algemeen manager Jeroen van Leeuwen van SportService Zwolle is verheugd over het nieuwe project, “Een uniek project in Nederland waar op een speciale en andere manier aandacht wordt gevraagd voor sportief gedrag. Door kinderen op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met de aspecten Fair Play en respect hopen wij een goede basis te leggen voor een sportieve en respectvolle sportomgeving.”

De gemeente Zwolle hecht veel waarde aan sportief gedrag in en rondom het sportveld. In Zwolle is al enkele jaren veel aandacht voor Fair Play en Respect in de sport. Maar ook in het onderwijs en de buurt is voortdurend aandacht voor respect, tolerantie en normen en waarden. Met de speciaal ontworpen Zwolse Fair Play Aanvoerdersband gaat de sportiviteitscampagne nog weer een stapje verder.“Het is erg mooi dat ruim 800 aanvoerders binnenkort met de Zwolse Fair Play Aanvoerdersband lopen, maar het houdt niet op met de aanvoerdersband. Juist de extra activiteiten maken het project krachtig. Wij willen het project ook breder trekken dan alleen in het voetbal. Wij streven ernaar om dit project ook bij andere sporten te introduceren”, aldus burgemeester Henk Jan Meijer.

Artikel delen:

Reageer