WVF verliest bij Go Ahead Kampen

Zwolle – Zaterdagmiddag  moest door WVF tegen de nummer twee op de ranglijst worden aangetreden in Kampen. Wie de wedstrijd heeft gezien had niet kunnen vermoeden dat er zo’n hoge uitslag op het bord zou komen. De eerste helft onder leiding van scheidsrechter Keijl  bracht een gelijk opgaand duel met prima kansen voor WVF. Marthijn van der Steege was afwezig en Maurice Wienen maakte zijn debuut.

WVF speelde waar het kon op de aanval. Rob Meijerink schoot al in het begin goed op doel en Hessel Berends bleek een plaag voor zijn tegenstander. Hij was het ook die na een pass van Martijn Pluim goed doorging en de verdiende voorsprong bracht 0-1. Bij vlagen werd door beide ploegen onnodig balverlies geleden door slechte passing. De gastheren leken geïmponeerd en speelden vrij mat. Slechts een vrije trap rand zestien leek gevaar op te leveren voor Wibo van Dijk maar de bal ging hoog over. Nee, het lag meer voor de hand dat WVF de score zou verhogen maar helaas strandden enkele leuke aanvallen. Richard Bouwmeester pakte op slag van rust geel

Na de pauze was de eerste goede kans voor de Kampenaren via de tot dan onzichtbare Zandbergen maar Wibo tikte de bal tot corner. Na schoten van Hessel Berends en Raza (namens Kowet) kwam in de 52e minuut de ultieme mogelijkheid voor WVF uit een vrije trap van Rob Meijerink. Liefst 2 inzetten, te weten kopbal Timon Beimers en schot van Pluim misten het doel helaas. En zoals zo vaak valt de goal dan aan de andere kant. Van Marle reageerde het beste op een voorzet en kopte over Wibo in het doel, 1-1. Dion Reijnen raakte hierbij licht aangeslagen. Go Ahead hanteerde de lange pass en dat bracht met name gevaar via de vleugels. De wedstrijd kantelde in enkele minuten. Raza scoorde prachtig met een diagonaal schot nadat hij Maurice had uitgekapt 2-1.

De veerkracht van WVF hierna was echter lovenswaardig! Opnieuw werd de aanval gezocht en het waren Pluim en met name Jesse Betaze die goede kansen net ongebruikt lieten. De kopbal van Jesse werd met een katachtige reactie uit het doel gehouden door keeper Fix. Kort hierna Raza scoorde opnieuw, waar het er erg op leek dat dit in buitenspel positie gebeurde (?) Harry van Wijnen oordeelde van niet. Impulsen door de inbreng van Robert Jan Stals en Mark Peppelenbos brachten geen effect in de stand. Het was opnieuw van Marle die namens Go Ahead de toch wel erg ruim uitgevallen score bracht van 4-1.

Dapper gestreden, maar door zelf meer te scoren had er tegen deze tegenstander zeker meer ingezeten.

Volgende week thuis tegen de “vissers uit Urk” (15.00 uur !!)

Bert Kamerman

Artikel delen:

Reageer