Berkum heer en meester tegen SVZW

Zwolle – VV Berkum heeft zich tegen SVZW fantastisch hersteld van de tegenvallende resultaten in de voorgaande weken door de nummer twee van de ranglijst met een volkomen verdiende 3-1 nederlaag naar Wierden terug te sturen. Vanaf de aftrap was Berkum met afstand de betere ploeg al hield de uitblinkende SVZW-doelman Michiel Achterhoek zijn team nog lang op de been.

“Als je tegen zo’n goede ploeg zo’n wedstrijd op de mat kunt leggen is het eindresultaat des te mooier. Iederéén speelde bij ons vandaag gewoon goed,” stelde Berkum-trainer Roeland ten Berge vast. Coach Paul Krabbe van SVZW was heel wat minder te spreken over zijn team. “Berkum was heer en meester, we renden achter de feiten aan. Dat we met 0-0 de rust haalden was al een wonder want ons hele elftal was zwak, met uitzondering van de keeper. Er was er vandaag maar één de baas op het veld, en dat was Berkum."

Berkum zette vanaf het beginsignaal druk op de helft van de tegenstander en kreeg ook al direct mogelijkheden om de score te openen. Keeper Achterhoek speelde echter een geweldige partij met soms onnavolgbare reddingen op kansen van onder meer Karim Chengachi, William Potkamp, Yassine Assa en Pascal Diender. SVZW kreeg ook nog wel eens hulp van de lat en kwam nauwelijks aan aanvallen toe. Er was al een half uur gespeeld voor het eerste kansje voor de bezoekers kon worden genoteerd maar toen schoot Machiel van Keulen uit kansrijke positie naast.

Na rust ging Berkum verder met waar de ploeg mee begonnen was: domineren. Nadat keeper Achterhoek en de lat nog weer een paar keer succes in de weg stonden was het in de 65eminuut dan toch raak voor de Zwollenaren. De goed doorzettende Jason Huisman veroverde de bal en stuurde Chris van der Meulen op pad. Die brak de ban door de Wierdense doelman te omspelen en de verdiende 1-0 op het scorebord te brengen. Nog geen 10 minuten later leek Berkum weer in de oude fouten te vervallen toen Kevin Ama profiteerde van onnauwkeurigheden in de verder goed acterende Berkum-defensie. De Wierdense spits kon de 1-1 binnen tikken maar vrijwel direct daarop herstelde Berkum de schade. Invaller Bunyamin Özkök gaf vanaf rechts een voorzet die door Van der Meulen uit een niet eens zo makkelijke positie fraai werd binnengeschoten: 2-1. Na nog meer kansen voor Berkum bezegelde dezelfde Van der Meulen ruim vijf minuten voor tijd het lot van de bezoekers. De Zwolse aanvoerder werd prima aangespeeld door Assa, waarna Mirko Zwiers een overtreding in het strafschopgebied nodig had om Van der Meulen af te stoppen. Dat kwam Zwiers op een rode kaart en SVZW op een penalty te staan en Van der Meulen zette die strafschop zelf onhoudbaar in een 3-1 voorsprong om.

Door deze fraaie en zeer terechte overwinning blijft Berkum, net als na de twee voorgaande nederlagen trouwens, op een derde plaats in de Hoofdklasse C staan. Volgende week spelen de Zwollenaren uit bij Sparta Nijkerk, dat nu drie punten minder heeft dan Berkum dus dan staat er opnieuw weer heel wat op het spel!

Berkum-SVZW, 16 maart 2013

Eindstand: 3-1 (0-0)

Doelpunten: 65. Chris van der Meulen (1-0), 74. Kevin Aman (1-1), 75. Chris van der Meulen (2-1), 85. Chris van der Meulen (3-1) (strafschop)

Gele kaarten: Jordi Holtkamp, Nigel Michels, Michiel Achterhoek (SVZW)

Rode kaart: Mirko Zwiers (SVZW)

Opstelling Berkum: Bram Muis, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jason Huisman, Jeffrey Pohowainjaan (80. Dennis Horstman), Pascal Diender, Yassine Assa, Frank Hoolsema, William Potkamp, Chris van der Meulen (89. Jasper Koekoek), Karim Chengachi (60. Bunyamin Özkök)

Opstelling SVZW: Michiel Achterhoek, Machiel van Keulen, Jonathan Vosselman, Jordi Holtkamp, Michael Wensing, Mirko Zwiers, Jordi van Ek, Nigel Michels (59. Jordi Kamphuis), Dewi Perik (82. Burak Tekay), Niels ten Hoeve (46. Bas Woesthuis), Kevin Aman

Artikel delen:

Reageer