Straatroof op Twistvlietpad in Stadshagen

Zwolle – Zaterdagavond vond rond 20.05 uur op het Twistvlietpad in de wijk Stadshagen een straatroof plaats.

Signalement:  twee getinte jongens met sjawl voor mond en cappuchon op. De twee renden de Parkbuurt (ook wel ‘gele buurt’ genoemd) in. Het is nog niet bekend of er iemand gewond is geraakt of wat er gestolen is.

UPDATE: Even later kon door de politie twee minderjarige jongens aangehouden worden.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Van die donkere jochies, glimmend jasje aan, damesbontje (dat weten ze alleen zelf niet) eraan op de kraag en m?t capuchon. Pas maar op!


  Maak melding

 2. De laatste twee berichten op wegblog zwolle waren toch personeen uit Litouwen en de in de Marslanden volgens mij uit uit Letland?

  Het hoeft dus niet altijd om licht getinte personen te gaan.  Maak melding

 3. Wat mij betrefd kan dit soort volk niet hard genoeg aangepakt worden. Oh, voor de duidelijkheid: Ik doel hierbij niet op hun ras/uiterlijk/geloof of whatever, maar op hun daad: Een beroving. Ik stem voor een herinvoering van lijfstraffen! Wedden dat dit soort tuig dan snel afhaakt? “Dus u heeft met deze hand die portemonee afgepakt? Nou, zeg maar dag tegen die hand..”..


  Maak melding

 4. Het zijn niet altijd (licht) getinten Holtenbroek1990 die dat doen. Als het een keer niet getint is dan zijn het vaak Oostblokkers die dit soort streken uithalen. De statistieken zullen ongetwijfeld wel weer wat anders beweren maar vind het wel opvallend dat ik in de 9 van de 10 criminialiteitsberichten iedere keer weer dat soort lui (getint en Oostblok) aantref.


  Maak melding

 5. Martin daarmee ben ik het zeer mee oneens.

  Ik ken veel buitenlandse mensen hier in Zwolle, ben zelf Surinaams dus ik weet wel een beetje wat er speelt hier.

  Dat Marokkanen over het algemeen relatief vaker agressief gedrag vertonen komt mede dat vechtsport, word gepromoot door vader. En leren thuis ook hoe je je eigen moet verdedigen.

  Daarnaast krijgen Marokkaanse jongeren veel en veel vaker een pak slaag, dan Nederlandse jongeren, en bij sommige gezinnen vooral uit het rifgebergte (berbers) is het dood normaal om je kinderen te slaan met een slecht repport of what ever. Hiermee bedoel ik echt niet alle Marokkaanse mensen, maar probeer aan te geven dat het gemiddeld bij die groep vaker voorkomt.

  En heeft dit er uiteindelijk toe geleid dat Marokkanen lieverdjes zijn geworden in de Nederlandse maatschappij? Ik denk het niet, ze zijn verhard, door thuis.. hun vrienden, en omdat stoeien en vechten en klappen krijgen vaker voorkomt, vertonen ze dit ook veel vaker dan bijvoorbeeld Nederlanders, die niet met slaan groot gebracht zijn maar met praten praten praten, luisteren en hiervan leren.

  Honden slaan heeft ook geen positief resultaat, want na een tijdje worden ze er vals van…..

  Ik ben voor hogere straffen, persoonlijk werkstraffen, als ze boven de 18 zijn.. laat ze maar verplicht als ze werkloos zijn bij de gemeente werken, tot dat ze zelf een baan hebben gevonden, begeleid ze, geef ze een beetje liefde, want ik ken genoeg van die jongens die dat ECHT nodig hebben..

  Die uit huis zijn gezet, bij vrienden inwonen die ook crimineel zijn en daardoor steeds slechtere dingen gaan doen.. Begeleif de personen die daar open voor staan, en zorg ervoor dat ze in de normale maatschappij kunnen komen, maar slaan heeft hoe dan ook geen oplossing, dat geeft dan alleen aan dat het normaal is..


  Maak melding

 6. [quotemaar vind het wel opvallend dat ik in de 9 van de 10 criminialiteitsberichten iedere keer weer dat soort lui (getint en Oostblok) aantref. ][/quote]
  Klopt inderdaad, en als het gaat om misbruik van kinderen zijn het vaak blanke westerse mannen met een christelijke achtergrond.


  Maak melding

 7. Mooi dat het tuig is gepakt. Hoop dat ze lang mogen zitten. Veel sterkte voor het slachtoffer. Was toch schrikken…

  “Daarnaast krijgen Marokkaanse jongeren veel en veel vaker een pak slaag, dan Nederlandse jongeren”

  Ik moest lachen om deze uitspraak. Juist omdat jij tegen discriminerende opmerkingen op moet komen hier op het weblog. En zelf ben je dus geen haar beter. Of nog erger.

  @Bericht door Mike70, op 17 maart 2013 om 01:01
  Klopt inderdaad, en als het gaat om misbruik van kinderen zijn het vaak blanke westerse mannen met een christelijke achtergrond.

  Noem eens een achtergrond anders dan het christelijke waar misbruik van kinderen ook plaats vindt? Kun je niet h?, nee dat is niet in het nieuws….

  Voor een reisje te maken om met kinderen sex te hebben, hoef je niet naar Thailand. Turkije en Marokko is ‘kinderparadijs’ nummer 1. Dichterbij huis en ook nog culturele gebruiken waar de Turkse en Marokkaanse overheid niets aan doet.

  Bron: Alberto Stegeman reportages.  Maak melding

 8. Beste Bart2,

  Ik bedoelde eigenlijk dat slaan juist alles behalve goed is.
  En een pak slaag is eigenlijk gewoon ”de ouderwetse” opvoeding, ook in Nederland was het vroeger zo dat je makkelijker een kind met de mattenklopper een tikje gaf als nu.

  Probeerde alleen aan te geven dat ik denk dat een opvoedkundige klap niet echt helpt, excuses als het verkeerd overkwam.

  fijn weekend!


  Maak melding

 9. Bericht door Bart2, op 17 maart 2013 om 11:07

  Holtenbroeker1990: Daarnaast krijgen Marokkaanse jongeren veel en veel vaker een pak slaag, dan Nederlandse jongeren

  Ik moest lachen om deze uitspraak. Juist omdat jij tegen discriminerende opmerkingen op moet komen hier op het weblog. En zelf ben je dus geen haar beter. Of nog erger. [/quote]Huh? Sinds wanneer bepaal jij wat een andere reageerder hier moet schrijven? En welke informatie heb jij om hem zo zwaar te kunnen beschuldigen?


  Maak melding

 10. Maar verder. Ik lees net een serie tweets van Chris Klomp (rechtbankverslaggever) over straffen:

  Inbraakcijfers 2012 sky high. Zoek oplossing nou eens niet in strafrecht. Kijk verder dan die strafkramp.

  Zou me niets verbazen als stijging inbraken te wijten is aan generatie ISD’ers die vrijkomen.

  Ook zo’n mooi argument dat opsluiten niet werkt. Sommige ISD’ers zijn al aan tweede ISD bezig.

  ISD is overigens veelplegersmaatregel: vaker in de fout? Hoppa: twee jaar cel. Al heb je twee roze koeken gestolen.

  Inbrekers stelen overigens niet omdat ze het leuk vinden. Zoek oplossing in begeleiding en hulp. Strafrecht is paardenmiddel.  Maak melding

Reageer