RIBW Jongeren in actie tijdens NL Doet

Zwolle – Bij de vestiging RIBW Jongeren aan de Volterbeek in Zwolle was er zaterdag van alles te doen Op de dag van NL Doet werd in de directe omgeving van de straat in de Aa-landen een groot spektakel georganiseerd.

16-03-2013_nl_doet-ribw_verwoldsebeek_02.jpg

De jongeren van het RIBW hadden een Straatspeeldag georganiseerd met een scala aan activiteiten waaronder een graffiti workshop, oud Hollandse spelletjes, een kinderkookcafe, dansworkshop, een springkussen en andere verrassende activiteiten. Een walhalla voor de kinderen in de Zwolse wijk! De jongeren van het RIBW deden mee aan de NL Doet actie om meer in contact te komen met de inwoners van Zwolle. Op deze manier wilden ze iets terug doen voor de maatschappij.  Deze straatspeeldag wordt mogelijk gemaakt door Aktiva Budgetbeheer, openbare brede basisschool De Wieden, Delta wonen en het RIBW Groep Overijssel.

16-03-2013_nl_doet-ribw_verwoldsebeek_03.jpg

16-03-2013_nl_doet-ribw_verwoldsebeek_04.jpg

16-03-2013_nl_doet-ribw_verwoldsebeek_05.jpg

Via Lees verder nog een foto…

NL Doet Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2013, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Vorige editie waren 300.000 Nederlanders actief bij bijna 7.000 klussen, een recordaantal. En dit keer wilde NL Doet nog veel meer mensen op de been krijgen.

16-03-2013_nl_doet-ribw_verwoldsebeek_01.jpg

Artikel delen:

Reageer