Kalveren omgekomen bij brand Roodhuizerpad

Zwolle – In een boerderij aan het Roodhuizerpad, het fietspad tussen bedrijventerrein Oosterenk en Berkum, in Zwolle brak zondagmorgen rond 00.10 uur brand uit. Doordat het een rietgedekt pand betrof werden diverse hulpdiensten naar de brand gedirigeerd. Een tussenschuur brandde uit.

roodhuizerpad_3_1_van_1.jpg

In een tussenschuur van de boerderij was door nog onbekend oorzaak brand uitgebroken. Dat gedeelte is grotendeels uitgebrand. Bij de brand zijn vijf kalveren verbrand. De brand kon snel worden geblust door de eenheid van de brandweer uit Berkum, en daardoor is erger voorkomen. De grote stal en het woongedeelte is gespaard gebleven. Een onderzoek volgt.

16-03-2013_brand_in_schuur_roodhuizerpad_02_.jpg

img_5061.jpg
Foto: Arjan v.d. Zee

16-03-2013_brand_in_schuur_roodhuizerpad_01_.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

roodhuizerpad_2_1_van_1.jpg

16-03-2013_brand_in_schuur_roodhuizerpad_04_.jpg

16-03-2013_brand_in_schuur_roodhuizerpad_03_.jpg

16-03-2013_brand_in_schuur_roodhuizerpad_05_.jpg

img_5051.jpg
Foto: Arjan v.d. Zee

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Ik was in de omgeving op visite en ben met een kennis gaan kijken, en vond het onthutsend hoe jonge knapen van tegen de 20 op rij stonden om foto’s te maken. Ze kwamen uit Hattem en Meppel zelfs deze kant uit voor een schuurbrandje!! Dat die jongens op een zaterdagavond niet de stad in gaan met hun vrienden of anderszijds uit gaan. Wat een leven heb je dan!


  Maak melding

 2. Geachte heer/mevrouw De Vries,

  Ik begrijp uw reactie, echter zou het heel goed kunnen zijn dat ook dit vrijwilligers zijn voor een nieuwsbulletin zoals deze. Misschien ook niet, en zijn ze inderdaad op de melding afgegaan zonder aangesloten te zijn bij een dergelijk nieuws bulletin. Dan zou het kunnen zijn dat we te maken hebben de nieuwe generatie fotografen die de toekomst van kranten en nieuwswebsites zeker zullen gaan stellen, omdat ze bij nacht en ontij bereid zijn de kou in te gaan om voor u het laatste nieuws te brengen.

  Zijn het gewoon jongeren die net als u gaan kijken bij een calamiteit? Dan is het hun eigen verantwoordelijkheid en die van omstanders om te zorgen dat ze op gepaste afstand blijven zodat de hulpverleners hun werk kunnen doen. Dat mensen van nature nieuwsgierig zijn zal je toch niet tegen kunnen houden.

  Wel hoop ik dat de betrokken bewoners het verlies van de dieren een plekje kan geven. Dit wens je niemand toe.


  Maak melding

 3. Het waren zeker niet de heren van Weblog Zwolle. Daar heb ik nog kort mee gesproken. En die gedragen zich ook veel meer professioneel. Ik maakte me vooral zorgen over de toekomst van deze jeugdigen.


  Maak melding

 4. devries heeft gelijk, is er wat aan de hand gelijk de mobiel pakken en filmen of foto’s maken. Het gaat om het respect naar slachtoffers toe en dat is ver te zoeken.

  Lekker foto’s maken, jij en de brand lachend gezicht met wat toffe handgebaren erbij voor op feesboek. Terwijl misschien op de achtergrond het geluid van verbrande kalveren te horen waren.

  YOLO man. Je weet toch. Leuk voor de familie om terug te zien…  Maak melding

 5. Hadden ze een opdracht voor een fotocursus of zo ?
  Anders daar niets te zoeken onder het mom van nieuwsvergaring, NIEUWSGIERIGVERGARING ! >:(


  Maak melding

 6. Altijd niet leuk voor de gedupeerde maar de brandweer heeft weer een knap staaltje werk geleverd en erger voorkomen!

  Hulde aan de brandweer!!!


  Maak melding

 7. Jammer dat (bijna) niemand het triest vindt dat deze jongen dieren op zo’n gruwelijke manier aan hun einde zijn gekomen.

  Dat is uiteindelijk het nieuwsbericht maar niemand die daar om maalt.


  Maak melding

 8. Erg triest dit. Sterkte voor de betrokkenen en meneer de Vries, u bent net zo’n sensatiezoeker als die jongeren. U stond er tenslotte ook met uw handen in de zakken naar te kijken. Beetje zelfreflectie kan geen kwaad lijkt mij.


  Maak melding

Reageer