Goede tweede helft brengt Be Quick verder

Zwolle – Na de overwinning op OZC is Be Quick opnieuw met drie punten van het veld gestapt. Thuis werd na een spannende wedstrijd Den Ham opzij gezet. De ploeg van trainer Arnie Pot heeft na deze nieuwe overwinning weer zicht op de ‘veilige’ plaatsen in de stand.

Van een leien dakje zal het deze middag niet gaan. Be Quick heeft het vooral in het tweede kwartier van de wedstrijd moeilijk. Veel duels gaan verloren en er wordt slordig gespeeld. De ploeg incasseert bovendien wat gele kaarten. Gelukkig voor Be Quick zijn de kansen niet aan Vijfhuizen en Bergins besteed en blijft de nul op het bord staan. Na een half uur voetbal keert het tij. Cas Duiker komt door over rechts, maar krijgt de bal niet in het doel. Met deze kans verandert wel het spelbeeld. Een mooie pass van Frank Oosterhof brengt Bas Buimer enkele minuten later alleen voor de keeper, maar die is niet meedogenloos genoeg. Direct na de rust krijgt het publiek direct de laatste stuiptrekkingen van de ploeg uit Den Ham te zien, maar dat weet dan nog niemand. Den Ham start furieus  en krijgt in de eerste paar minuten meerdere kansen. Eric van Beek voorkomt een zeker doelpunt door de bal met een sliding corner te glijden. Vijfhuizen raakt even later de lat. Be Quick heeft hier mazzel maar zal de rest van de middag de bovenliggende partij blijven.

Het veldoverwicht van Be Quick leidt nog niet direct tot grote uitgespeelde kansen. Opvallend zijn de vele goed genomen vrije trappen en corners van Bas Buimer en Rutger Minkjan. Keeper Nieuwenhuis moet alle zeilen bij zetten om de ballen weg te werken.
Bij Be Quick zijn dan Arie Smit (voor Thijs Coenders) en Sander Aarten (voor Cas Duiker ) in het veld gekomen. De inwisseling van Smit blijkt uiteindelijk de gouden greep te zijn. In de 81e minuut let hij goed op in het vijfmetergebied en rost de bal in het doel: 1-0. Blijdschap bij Be Quick en die zal er ook na de wedstrijd zijn. Den Ham komt niet meer tot een slotoffensief en de roodzwarten steken de punten in de zak.
Be Quick heeft nu 19 punten en heeft zicht op Den Ham (20 punten), Bergentheim en DZC (beide 21 punten). Volgende week wachten de CJV-ers in Deventer, die na hun goede competitiestart nog koploper waren in de thuiswedstrijd tegen Be Quick. Deze ploeg is inmiddels terug te vinden op plaats 6.

Matchwinnaar deze middag is Arie Smit. Het is iets dat nooit verveelt, ook al ben je 38. Smit: “Dit zijn de mooiste momenten die er zijn. Maar weer een overwinning. Dat hebben we ook nodig en op basis van de wedstrijd verdienen we dit ook. Vooral de tweede helft was goed, daar hebben we met de wind in de rug echt het verschil gemaakt.”
Be Quick trainer Arnie Pot: “De eerste helft  miste ik bij de jongens nog een beetje scherpte. In de rust hebben we dan ook aangegeven dat er 20 procent bij moest. Maar na de rust merk je dat het goed zit in de groep. Ze gaan steeds meer vrijuit spelen. Dat er nu ook resultaten zijn, is doping voor het  proces wat de jongens doormaken.”
Opstelling Be Quick: Raymon Thalen, Eric van Beek, Erik Nawijn, Floris Blom, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Mehran Ali Pour Asli, Joshua Rahajaan, Thijs Coenders (65. Arie Smit) , Bas Buimer, Cas Duiker (75. Sander Aarten).

Door Gerco Grevers

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Klasse Be Quick 28,
    Mijn complimenten voor de mensen die het zinkende schip aan de wal getrokken hebben. Grote Klasse.    Maak melding

Reageer