Zwolse handbaldames winnen thuis van OBW

Zwolle – Zondag 17 februari stond de laatste thuiswedstrijd op het programma voor de dames van Zwolle. Ze moesten het opnemen tegen OBW dames 2. Het zou een spannende wedstrijd worden, want het kampioenschap komt wel heel dichtbij….

Het fluitsignaal klonk en OBW2 nam al na 30 seconden spelen een voorsprong van 1 – 0. Dit liet Zwolle niet gebeuren en knalde eroverheen door mooi samenspel en de afronding voor Miranda Oost. Met een 1 – 1 op het scorebord wisten beide partijen een tijd lang niet tot scoren te komen. Beide verdedigden ijzersterk en ook de keepers van beide ploegen stonden enorm goed te keepen. Zwolle herpakte het spel voor een moment en door goed aangespeelde break outs wist Zwolle nog punten te pakken. Dyonne Kiezebrink wist de breaks goed te vangen en af te ronden wat de stand tot 3 – 1 maakte. OBW 2 gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam nog een stuk terug. De ruststand gingen de dames in met een 5 – 3 op het scorebord.

Iets moest er anders, want een 5 – 3 met rust, is een uitslag wat bij de jeugd voorkomt. De dames herpakten zich pas veel later in de wedstrijd dan dat ze gehoopt hadden. Daardoor was het ontzettend spannend. Gelukkig stond Zwolle super sterk te verdedigen en kreeg OBW 2 ook totaal niet de mogelijkheid om door te breken en tot scoren te komen. Nienke Reumer wist de bal nog perfect in de verre hoek te leggen, hierna volgden er snel meerdere doelpunten aan de kant van Zwolle. Jessica Tesselaar wist vanuit de hoek ook het doel te vinden en door de paal knalde de bal het doel in. Ella Postema en Miranda Oost wisten nog goede break outs te lopen en tot scoren te komen. Esmeralda Rigter werd goed gevonden op de cirkel en kon ook de bal netjes in het doel schieten. Inmiddels was de stand 13 – 3.

Door een verdedigingsfout van Zwolle kwam er een penalty en die schoot OBW 2 erin. Vanaf dat moment moest er nog 8 minuten gespeeld worden en kwam Zwolle helaas nog 1 keer tot scoren, een mooie treffer van Francis Born. OBW 2 wist nog tot 2 keer toe door de verdediging van Zwolle te komen en wist te scoren. 
Vandaag stond Zwolle ontzettend goed en samen sterk te verdedigen waardoor we deze wedstrijd wisten te winnen. In de aanvallen kan Zwolle nog veel winst behalen, maar zoals al eerder gezegd.. Ook slechte wedstrijden moet Zwolle winnen en dat hebben ze vandaag laten zien!

Doelpunten:
Nienke Reumer: 4
Dyonne Kiezebrink: 4
Esmeralda Rigter: 1
Miranda Oost: 2
Jessica Tesselaar: 1
Ella Postema: 1
Francis Born: 1

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer