Twee jongens aangehouden voor bedreiging

Zwolle – De politie heeft op zaterdag 16 maart rond 19.45 uur twee jongens van 14 en 15 jaar uit Zwolle aangehouden aan het Twistvlietpad in Zwolle wegens diefstal onder bedreiging.
Een 17-jarige vrouw uit Zwolle en haar vriendin reden op de fiets over het Klokkengieterpad. Daar kwamen de twee jongens op hen aflopen. Eén van de twee jongens zei dat de 17-jarige haar tas af moest geven. Als zij dat niet snel zou doen dan zou de andere jongen een mes pakken. Daarop gaf de vrouw haar tas af. Niet veel later zagen surveillerende agenten twee jongens lopen die voldeden aan het signalement van de daders. De jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.
Artikel delen:
Reacties 18
 1. pff. daders worden steeds jonger.
  En 17 jarige meisjes hebben over het algemeen toch minder te besteden / dus minder geld in hun portemenee dan ouderen.. maarja wel een makkelijke prooi voor die laffe jongetjes natuurlijk.

  En sinds wanneer is een 17 jarig persoon een ”vrouw” haha.
  Sterkte aan het slachtoffer.


  Maak melding

 2. net in het rtl nieuws een item dat steeds vaker jonge Roma kinderen door volwassenen worden ingezet voor de criminaliteit. Als de kids gepakt worden, gaan de ouderen er snel vandoor. Deze kids zijn nog te klein om gestraft te worden


  Maak melding

 3. Landen zoals Bulgarije en zo zijn dan ook redelijk arm..

  KLIK

  Kan je voorstellen dat dit in Europa ligt? Echt verschrikkelijk hoe men daar moet leven..
  Neemt niet weg dat dit ook een probleem kan vormen voor het ”rijke westen” als er te veel mensen uit deze streek hier heen komen.

  Wel raar om te bedenken dat dit zelfs in de EU kan zijn, die armoeden bij dat linkje.. echt sneu voor de bevolking aldaar.


  Maak melding

 4. Uit de EU en de grenzen dicht met bewaking alles wat hier niet hoort erbuiten houden en zeker zonder paspoort terug sturen.Ook oostblokkers die hier komen werken paspoort tonen en een werk of verblijfsvergunning plus woonadres in Nederland.Zo heb je veel betere controle op de criminaliteit van buitenlanders hier.En als de buitenlander ook maar een keer buiten zijn boekje gaat gelijk terug naar huis en geen werkvergunning meer hier voor de rest van zijn leven.


  Maak melding

 5. Waar slaat het commentaar hierboven op? Het gaat hier om jongens uit Zwolle!!! uit niets in bovenstaand bericht blijkt dat dit om “Oostblokkers” gaat! Echt te belachelijk voor woorden!


  Maak melding

 6. Nee klopt. Iemand heeft wat op het nieuws gezien over Roma’s. En ineens denkt iedereen dat de gepakte jongens Roma’s zijn.:P


  Maak melding

 7. Echt bezopen, misschien kunnen die xenofobe reageerders solliciteren bij de recherche, dan worden er heel snel dit soort misdaden opgelost.


  Maak melding

 8. En bij dat briljante plan van Pieters, wie gaat er voor zorgen dat onze economie blijft bestaan (dus niet minder wordt, maar compleet verdwijnt)? Wie gaat er al het werk doen dat de autochtone bevolking niet wil doen (of iig niet wil doen voor het geld dat er geboden wordt)? En hoe kan je uitleggen dat wij in een rechtsstaat waar iedereen gelijkwaardig is, verschillende mensen, verschillend worden berecht?

  Echt, het is zo makkelijk om zo maar iets populistisch te roepen zonder bij de gevolgen na te denken.


  Maak melding

 9. En hoe kan je uitleggen dat wij in een rechtsstaat waar iedereen gelijkwaardig is, verschillende mensen, verschillend worden berecht?

  Iedereen gelijkwaardig is een utopie en een illusie tegelijkertijd.
  Er is in alle lagen van de bevolking een verschil tussen vinden dat mensen gelijk zijn en mensen gelijk behandelen, zowel op papier als irl.

  Om je bovenstaande quote van een andere kant te bekijken:
  “Hoe kun je uitleggen dat in een rechtsstaat waar iedereen gelijkwaardig is, mensen met goede bedoelingen keihard moeten solliciteren en knokken voor een huis, terwijl misdaad wordt beloond met een gratis huis en een baan?”

  KLIKKERDEKLIK

  Als je het over “niet nadenken over gevolgen” hebt. 🙁


  Maak melding

 10. Ik had het over gelijkwaardig, niet gelijk 🙂

  En de misdaad wordt niet beloond, er is daar een project gaande om te voorkomen dat misdadigers weer de fout in gaan. Rehabilitatie. Ben ik een groot voorstander van.


  Maak melding

 11. Ik had het over gelijkwaardig, niet gelijk

  Mee eens. 🙂

  En de misdaad wordt niet beloond

  Vroeger als kind leerde ik, net als iedereen toen, (heel simpel gezegd) dat wanneer ik iets zou doen wat niet mag, dit geen leuke gevolgen zal hebben.
  Ook leerde ik, dat bij het plegen van een misdrijf, de politie me zou komen halen en ik de gevangenis in zou moeten, zodat ik de rest van mijn leven wel kon schudden.
  Als klein jongetje maakte dat natuurlijk zoals bij ieder klein kind enorme indruk, zodat ik dat wel uit mijn hoofd zou laten.

  Ik heb het idee dat deze afschrikwekkende werking heden ten dage volledig verdwenen is. Er wordt bovendien de spot mee gedreven en bovenstaand project, “Rehabilitatie” zoals je het noemt, vind ik persoonlijk niet bepaald bijdragen aan de afschrikkende werking.


  Maak melding

 12. De rehabilitatie vindt plaats na de straf. Ik vind het wel belangrijk om mensen die de fout in zijn gegaan, om die daarna te helpen. Maar goed, dat ben ik. Eerst straffen, dan heropvoeden.


  Maak melding

Reageer