Landstede Basketbal nipt langs BC Apollo

Zwolle – Landstede Basketbal gaat zondagmiddag lang op weg naar een makkelijke overwinning op BC Apollo. In het laatste kwart wordt het echter toch ineens spannend als de bezoekers gelijk komen op 82-82. Door drie vrije worpen in het voordeel van Landstede Basketbal blijft de winst in Zwolle: 85-82.

In de beginfase van de wedstrijd loopt Landstede Basketbal al snel uit naar een 9-2 voorsprong. Toch komt de ploeg niet helemaal los door onder andere negen punten van Berend Weijs. Aan Zwolse kant is Zack Novak goed op dreef. Via 11-10 staat het na één kwart: 29-20. Ook in het tweede kwart weet BC Apollo de thuisploeg onder druk te zetten. Het spel is niet goed en er is veel balverlies. Bij 31-27 neemt Herman van den Belt een time-out om zijn spelers weer bij de les te krijgen. Arno Bunnig speelt een goed kwart en bekroont dit onder andere met een mooie dunk: 38-29. Bij rust staat er een ruime voorsprong op het scorebord: 50-35.

Opnieuw is het Apollo dat met veel energie aan het volgende kwart begint en dat levert de ploeg kansen op om terug te komen. Bij 55-47 geeft een time-out weer wat houvast en zo weet Landstede Basketbal een voorsprong van 12 punten vast te houden (71-59).

Het laatste kwart begint als de eerste drie. Apollo plaatst een 0-10 run die door Landstede Basketbal beantwoord wordt met een 7-0 run. Het lijkt een veilige voorsprong, maar dat is het niet. Met een kleine minuut te gaan, is het ineens 82-82 en kan het alle kanten op. Met 6 seconden op de klok mag Josh Magette twee vrije worpen nemen, waarvan hij er één raak schiet. Bij de volgende aanval krijgt Berend Weijs een aanvallende fout en vervolgens een technische fout. Dit kadootje weet topscoorder Zack Novak koelbloedig te verzilveren, de twee vrije worpen gaan er feilloos in. Eindstand: 85-82.

Scores:
Zack Novak, 22 ptn
Tanner Smith, 17 ptn
Darryl Webb, 15 ptn, 14 rebounds
Arno Bunnig, 7 ptn
Kenrick Zondervan, 6 ptn, 9 rebounds
Nikki Hulzebos, 6 ptn
Josh Magette, 6 ptn, 5 assists
Mark Ridderhof, 3 ptn
Leon Williams, 3 ptn

Komende woensdag speelt Landstede Basketbal de volgende wedstrijd. Tegenstander is Matrixx Magixx in het Landstede Sportcentrum. Aanvang: 19.30 uur.

Bron: landstedebasketbal.nl

Artikel delen:

Reageer