Ruim 1000 zakken zwerfafval opgehaald

Zwolle – Zwolle ziet er weer een stuk schoner uit na de opschoonacties tijdens de schoonmaakweek van 11 tot en met 16 maart. Gedurende de week hebben maar liefst 2.800 leerlingen van 37 scholen in Zwolle, hard gewerkt aan een schone, afvalvrije buurt. Er zijn 1091 zakken zwerfafval opgehaald. Ondanks de kou, de sneeuw en de regen is dat een heel erg mooi resultaat.

12-03-2012_landelijke_opschoondag__assendorperplein_05.jpg

U heeft ze ongetwijfeld zien lopen met hun fluorescerende hesjes aan en vuilniszakken in de hand. Op zaterdag werd de week afgesloten met schoonmaakacties in Wipstrik, Zwolle Zuid en Holtenbroek. Bewoners, verenigingen en organisaties gingen samen aan de slag om hun wijk weer mooi schoon te maken. Na afloop was er een heerlijke lunch en activiteiten voor kinderen, zoals een springkussen. Alle kinderen die tijdens de schoonmaakweek met hun telefoon of camera een filmpje hebben gemaakt van hun schoonmaakactie, kunnen deze uploaden op YouTube! Het leukste, beste, spannendste of mafste filmpje maakt namelijk kans op een schoolfeest met een bekende Nederlandse DJ. Aanmelden voor de filmwedstrijd

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Dit is een initiatief van de “Stichting Nederland Schoon” (verpakkingsindustrie) en die is al twintig jaar bezig in om de hinder van zwerfafval in Nederland te voorkomen en te bestrijden.

  20 jaar, dus als het goed is moet er dus inmiddels een generatie in Nederland zijn die haar kinderen heeft geleerd dat afval in de afvalbak moet.

  Maar nog steeds zie ik papiertjes, peuken, pakjes, blikjes, ect langs de weg en de struiken en vraag mij af of deze aanpak wel effectief is.

  Zeker als ik op de “ruimroutes” alweer zwerfvuil zie. Dan denk ik Stichting Nederland Schoon het geld dat jullie krijgen en deels besteden aan acties, campagnes, websites, organisatie is “weggegooid” geld.

  Volgens mij is statiegeld toch effectiever…dan kost weggooien meer en loont opruimen !


  Maak melding

Reageer