Ron Jans voor twee jaar naar PEC Zwolle

Zwolle – Ron Jans is de nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle. De geboren Zwollenaar tekent, indien PEC Zwolle zicht handhaaft in de Eredivisie, een tweejarig contact en start zijn werkzaamheden per 1 juni 2013. Hiermee keert Jans terug naar de club waar hij zijn voetbalcarrière begon. Ron Jans speelde in zijn actieve carrière zes seizoen voor PEC Zwolle. In totaal speelde hij 157 officiële wedstrijden voor de Zwolse club, waarin hij 44 keer wist te scoren. Na zijn tijd in Zwolle speelde Jans onder meer voor FC Groningen, Roda JC, SC Veendam en het Japanse Mazda Sport. Na zijn carrière als profvoetballer was Jans onder meer de hoofdtrainer van sc Heerenveen, FC Groningen en Standard Luik. Ook werd hij in 2000 algeheel amateur kampioen met Achilles 1894.

18-03-2013_ron_jans_nieuwe_trainer_pec_04.jpg

Voorzitter Adriaan Visser over de komst van Jans naar Zwolle: ,,Na de bekendmaking van het vertrek van Art Langeler, stond Ron Jans al vrij snel bovenaan het lijstje voor het hoofdtrainerschap bij PEC Zwolle. Wij betreuren het nog altijd dat Art vertrekt, maar hebben met Jans een waardig opvolger gevonden. Als club willen wij een volgende stap zetten, de komende jaren willen wij doorstomen tot een duurzame middenmoter in de Eredivisie. Samen met Ron Jans denken wij PEC Zwolle in een volgende fase van ontwikkeling te kunnen brengen." Technisch Directeur Gerard Nijkamp is verheugd te kunnen melden dat het gelukt is om Jans te contracteren: ,,Aan het begin van de zoektocht naar een nieuwe trainer, heb ik direct gezegd dat Ron Jans de ideale kandidaat is voor het hoofdtrainerschap bij PEC Zwolle. Wij halen niet alleen een kwalitatief goede trainer binnen, maar ook een man met ruime ervaring op Eredivisie niveau."

18-03-2013_ron_jans_nieuwe_trainer_pec_05.jpg
Vader en zoon Jans

18-03-2013_ron_jans_nieuwe_trainer_pec_01.jpg

18-03-2013_ron_jans_nieuwe_trainer_pec_02.jpg

Via Lees verder nostalgische foto’s van Jan Drost….

Foto’s Jan Drost:

jd_jans1.jpg

jd_jans2.jpg

jd_jans.jpg

18-03-2013_ron_jans_nieuwe_trainer_pec_03.jpg

ron_jans.jpg
Foto via Twitter: @EvanWonderen

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Mooie foto van vader en zoon!
  Als Ron net zo succesvol wordt als z’n vader vroeger met de koffie aan de F.Bolstraat, dan gaan we een mooie toekomst tegemoet.
  Als ik me niet vergis kon sr. in zijn tijd ook een best balletje trappen 😉


  Maak melding

 2. ‘tekent indien pec zwolle zich handhaaft in de
  eredivisie ?? Dus mocht pec per ongeluk weer naar
  de Jupiler gaan,dan moet pec weer op zoek naar
  een andere trainer? Wat belachelijk zeg,dat ze daar
  mee akkoord gaan,kan ik niet begrijpen. Vreemde
  gang van zaken,of zie ik dat verkeerd?


  Maak melding

 3. @Annetjuh

  Bij een onverhoopte degradatie – wat dus niet in de lijn der verwachting ligt – hebben beide partijen belang bij een dergelijke clausule: Jans qua sportief niveau, PEC Zwolle qua financiën. Maar is het niet fantastisch dat PEC Zwolle een toptrainer heeft vastgelegd?


  Maak melding

 4. Jans is inderdaad een toptrainer voor veel clubs in Nederland, dan kan ik trots zijn dat hij heeft gekozen voor PEC.


  Maak melding

 5. Mooi dat hij voor PEC heeft gekozen. En dat terwijl zijn grote liefde (kots….) fc groningen volgend jaar ook zonder trainer zit. Betekent dat de club goed bezig is en grote stappen maakt.


  Maak melding

Reageer