Zwolse regio kleurt blauw

Zwolle – Van 20 t/m 23 maart is regio Zwolle hét podium voor de Water4Daagse. Dit festival biedt een keur aan educatieve, sportieve en culturele activiteiten rondom het thema water. Het festival is bedoeld om een impuls te geven aan de ontwikkeling van een regionaal innovatienetwerk Proeftuin Water regio Zwolle. Aan de hand van verschillende activiteiten kan een breder publiek eveneens het thema water en al wat erbij komt kijken op een inspirerende manier beleven.

Regio Zwolle en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De IJssel en het Zwarte Water vormen samen met de Vecht van oudsher belangrijke regionale waterstructuren. Er liggen grote uitdagingen voor de regio als het gaat om water zoals bijvoorbeeld klimaatverandering, droge voeten houden en de waarde van water voor de regio benutten. Reden voor de initiatiefnemers van het innovatienetwerk om de krachten te bundelen en regionale partijen, scholen, ondernemers en bestuurders een platform te bieden waar innovatie, kennis en ontwikkeling samen komen. De Water4Daagse is de kick-off gelanceerd voor deze proeftuin.

Symposium Waardevol Water

Het festival wordt op 20 maart afgetrapt met het symposium ‘Waardevol Water’. Toonaangevende sprekers uit de Nederlandse waterwereld belichten van diverse kanten het thema ‘Water als het verbindende element in duurzame ontwikkeling’. Organisaties en mensen die hier over mee willen praten kunnen zich alsnog inschrijven via www.waardevolwater.nl.

Beleef water

Iedereen kan deelnemen aan verschillende activiteiten die het thema water van verschillende kanten belichten van 20 t/m 23maart. Deelnemers kunnen kiezen tussen excursies, lezingen, exposities, muziek en film. Voor elk wat wils, voor jong en oud. Op 22 maart nodigt Wethouder Erik Dannenberg een ieder uit om met hem op WereldWaterdag een slokje grachtenwater te drinken tijdens de activiteit Slokje Grachtenwater van Upgraden.nu".Alle activiteiten zijn te vinden op www.water4daagse.nl

Initiatiefnemers

De Proeftuin Zwolle is een initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, waterschap Groot Salland, Deltion College en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Om ook de inwoners uit de regio te verbinden met het thema water is gekozen om de Proeftuin Zwolle af te trappen met de Water4Daagse. Verschillende partijen uit de regio verzorgen activiteiten om mens en water dichter bij elkaar te brengen. Of de Water4Daagse een terugkerend evenement wordt, hangt af van hoe deze eerste editie in de regio ontvangen wordt.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Deltares, Vitens, Zwolle-Kampen Netwerkstad, Gemeente Zwolle, Deltion, Provincie Overijssel en vele anderen.

Artikel delen:

Reageer