Eerbetoon aan Ron Wensink

Zwolle – Ron Wensink is de afgelopen week op 63-jarige leeftijd overleden. Maandag vond er in de Grote Kerk een herdenking plaats. Op het Grote Kerkplein bleek duidelijk waar Wensink door bekend is geworden. Een indrukwekkend eerbetoon aan de markante Zwollenaar.

18-03-2013_mercedes_autos_grotekerkplein_02.jpg

Wensink was oprichter van Wensink Automotive, een van de grootste dealerholdings van Nederland. Wensink was al geruime tijd ziek en in de afgelopen weken ging zijn situatie snel achteruit. Wensink startte in 1986 Wensink Automotive. Hij bouwde in de loop der jaren het bedrijf uit tot een van de grootste en gezondste autobedrijven in de Nederlandse autobranche. Het bedrijf, de grootste Mercedes-dealer van Nederland, heeft ruim 700 medewerkers en een omzet van bijna 400 miljoen euro. Ook voert het de merken Fiat, Ford, Smart en Alfa Romeo. Ondanks dat het bedrijf steeds groter werd, bleef het een echt familiebedrijf. Medewerkers horen elkaar en de klant te kennen, vond Wensink.

18-03-2013_mercedes_autos_grotekerkplein_01.jpg

18-03-2013_mercedes_autos_grotekerkplein_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Mooi eerbetoon!

  Hierbij denk ik ook even weer aan Hetty, zij kwam vroeger regelmatig bij ons thuis, ik kreeg altijd oude kleding die Vincent niet meer pastte.

  Ron, rust zacht!


  Maak melding

 2. Jaren voor Ron gewerkt hij was een markante leider
  ik kijk terug op een mooie mercedes tijd
  familie personeel vrienden sterkte deze komende tijd
  Ron Wensink rust zacht


  Maak melding

Reageer